TylerMkD
poweruser
- 7 ноември 2014
- 4.764
- 10.096
Za 2-3 godini konecno ke ja ispeglaat
Стварно? Сериозен/на си? Се менува батерија? Аии до каде стигнал светов... Па си ја менав ама исто е, затоа сакам да прашам дали и кај друг се дешава ова или е нешто друго кај мене.. Не се правете паметни, прашав дали имаш искуство ако немаш, не коментирај.Какво искуство? Си ја менуваш и нема искуства. До сега и да имало батерија отишла јабана.
Го користев месец дена како заменски телефон, искрено батеријата му беше доста слаба, 2-3 пати полнење во денот, телефонот беше купен нов од Телеком, користен од постаро лице и не толку малтретиран али јбг си го прегазиле годините.Дали некој се уште е со С6? Да сподели искуство за батеријата?
Дали некој се уште е со С6? Да сподели искуство за батеријата?
Имам искуство и баш фино ти посочив. Со нова батерија држи 4часа СОТ сигурно. Ама ако се битисала тоа ќе падне на 1ч и ќе гаси на 20% кога ќе стигне.Стварно? Сериозен/на си? Се менува батерија? Аии до каде стигнал светов... Па си ја менав ама исто е, затоа сакам да прашам дали и кај друг се дешава ова или е нешто друго кај мене.. Не се правете паметни, прашав дали имаш искуство ако немаш, не коментирај.
Испратено од SAMSUNG-SM-G920A преку IT.mk форум апликација
Не би рекол дека ќе биде 17.А50 средна цена му е околу 18к,така да би рекол околу 20 сигурно ќе бидеМаксимум 17.
Зависи каде.Во ледиком А50 е 15к.Па можно е ако го донесат кај нив да биде 17к.Во телеком, вип и другите ке биде 20+ сигурноНе би рекол дека ќе биде 17.А50 средна цена му е околу 18к,така да би рекол околу 20 сигурно ќе биде
Имам искуство и баш фино ти посочив. Со нова батерија држи 4часа СОТ сигурно. Ама ако се битисала тоа ќе падне на 1ч и ќе гаси на 20% кога ќе стигне.
Можеш да направиш апдејт и со господ напред. Да ги блокираш СИТЕ ствари освен месенџер, воцап и вибер и слични со нотификации од работа во позадина. Би требало да се постигне 4ч сот ако е нова батеријата.
Донесен е во ледиком е 20к, во телеком 25к.Зависи каде.Во ледиком А50 е 15к.Па можно е ако го донесат кај нив да биде 17к.Во телеком, вип и другите ке биде 20+ сигурно
Хвала богу што постојат фирми како Ледиком па не треба да плаќаме данок и маржа на Телеком и остали кои продаваат по регуларни цени.
Тука се сложувам кај операторите мора да е поефтино од регуларна цена, инаку на сајтот на Самсунг е заведен како 400€ Jetzt kaufen I Samsung Galaxy A додека А80 е заведен како 650€, за споредба тоа е цената на нов С10+ во Ледиком, така да размислат оние кои се против мобиларите.Многу ретко Telekom и VIP продаваат по регуларни цени. Треба да имаат попуст 50% за да им се атрактивни цените. Заради лакомоста на Телеком и Вип се појавија фирми како Ледиком.
Цената за телефон кај Оператор со договор од 800-1000 денари најчесто ти е иста како во мобилара.
Правиме муабет за А60, не за А70Донесен е во ледиком е 20к, во телеком 25к.
Донесен е во ледиком е 20к, во телеком 25к.
Не би рекол дека ќе биде 17.А50 средна цена му е околу 18к,така да би рекол околу 20 сигурно ќе биде
До крајов на месецов треба да излезе K20PRO, ако биде до кај 22к мислам дека е подобар избор од А70. А60 слаба батерија и IPS екранче.
Испратено од LYA-L09 преку IT.mk форум апликација
Целосна слика има ли?
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING GTLite Junior Racing Cockpit, 80kg, BLACK, NLR-S041
12.100,00 ден