Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
444
339
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro
Каде по мобилариве или по онлајн сервиси може ефтино да се отклучи сим мрежа за самсунг А71 (t-mobile)?
Пиши им на e-mail на Телеком, претпоставувам дека ти е земен на договор, остави им IMEI и побарај мрежен код. Ќе ти го испратат сигурно, неколку пати ми завршиле работа.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.190
1.907
Скопје
По долго размислување конечно го земав Z Fold 7. За флип и фолд телефоните сум слушнал дека заштитната фолија на внатрешниот екран кога-тогаш ќе почне самата да се одлепува. Па сакав да ве прашам, кога ќе почне да се одлепува, дали сам да ја извадам, да го однесам телефонот на сервис (официјален самсунг сервис) за да му стават нова фолија или да го користам без фолија?

erhanj

hello world
4 август 2019
92
173
Дали има некој искуство со купување на уред од Али експрес и кои се давачките за царина? Заинтересиран сум за OPPO Find X8 Ultra.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
По долго размислување конечно го земав Z Fold 7. За флип и фолд телефоните сум слушнал дека заштитната фолија на внатрешниот екран кога-тогаш ќе почне самата да се одлепува. Па сакав да ве прашам, кога ќе почне да се одлепува, дали сам да ја извадам, да го однесам телефонот на сервис (официјален самсунг сервис) за да му стават нова фолија или да го користам без фолија?
Да го однесиш во официјален сервис, на другар му ја менаа бесплатно фолијата

palacinka55

Баниран/a
8 јануари 2018
28
12
Предлог за телефон до кај 35к.Ги гледам с24фе/с24 и хиаоми 14т про.Не сум гејмер,туку само ме интересира камера и батерија.Фала ви.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
FE не би препорачал ни на најлошиот непријател.
14Т про е ѕвер од машина. И за гејминг, и камера и батерија. Камерата е пепел, имам пишано пред некоја страна, со жена ми кога се регистриравме, со таков телефон помина цела регистрација.
Прејаки фотки.

Chiller

user
8 март 2012
1.542
1.144
Скопје Аеродром
FE не би препорачал ни на најлошиот непријател.
14Т про е ѕвер од машина. И за гејминг, и камера и батерија. Камерата е пепел, имам пишано пред некоја страна, со жена ми кога се регистриравме, со таков телефон помина цела регистрација.
Прејаки фотки.
За каква регистрација збориш, нешо онлајн qr-кодови?

boro1

user
13 август 2009
1.816
1.631
Треба да го продолжам договорот во А1, ми даваат буџет за набавка на уред - 38500мкд (92% сум сигурен дека попустот се однесува на цената за само уред).

Моментално користам Xiaomi 12 Lite, искрено уште ми е топ телефонот - скршени ми се volume buttons и батеријата е малку ослабната.
Битно ми е батеријата да се полни брзо и да се празни бавно, да има екран што може да се чита на сонце, задната камера да е океј.
Перформансите и не ми се толку битни, не едитирам видеа, не гејмам на телефонот, се додека не ми кочи web browsing I'm good.ѓ
Димензии и тежина исто небитни. Битно ми е да можам да му најдам Nillkin маска со вратичка за камерата.

Од тие телефони што се на страната на А1, изборот го намалив на овие 3:

Xiaomi 14T - тапа е тоа што треба да доплатам околу 10к, мислам дека не вреди толку. Нема wireless charge, нема 125W charge.

Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G - нема да го запамтам името, кинезиве се ретарди. океј телефонче, нема доплата за него, 125W charging, камерата незнам колку е добра иако е 200МР.

Motorola Edge 50 Pro - топ е тоа што има и wireless charging, најбрзо се полни од сите 3, тапа е што нема добра маска.

Одприлика тоа е изборот, од Самсунг имаат некој А56.. не е S така да сигурно не е добар.

Доколку има некој друг подобар избор би сакал да дознаам од вас. Ако некој сака нешто од A1 до 38500 (телевизор, мобилен, ер-фраер, правосмукалка) и има Ајфон 15ка за трампа може да се договореме :p

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
298
Треба да го продолжам договорот во А1, ми даваат буџет за набавка на уред - 38500мкд (92% сум сигурен дека попустот се однесува на цената за само уред).

Моментално користам Xiaomi 12 Lite, искрено уште ми е топ телефонот - скршени ми се volume buttons и батеријата е малку ослабната.
Битно ми е батеријата да се полни брзо и да се празни бавно, да има екран што може да се чита на сонце, задната камера да е океј.
Перформансите и не ми се толку битни, не едитирам видеа, не гејмам на телефонот, се додека не ми кочи web browsing I'm good.ѓ
Димензии и тежина исто небитни. Битно ми е да можам да му најдам Nillkin маска со вратичка за камерата.

Xiaomi 14T - тапа е тоа што треба да доплатам околу 10к, мислам дека не вреди толку. Нема wireless charge, нема 125W charge.

Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G - нема да го запамтам името, кинезиве се ретарди. океј телефонче, нема доплата за него, 125W charging, камерата незнам колку е добра иако е 200МР.

Motorola Edge 50 Pro - топ е тоа што има и wireless charging, најбрзо се полни од сите 3, тапа е што нема добра маска.

Одприлика тоа е изборот, од Самсунг имаат некој А56.. не е S така да сигурно не е добар.

Доколку има некој друг подобар избор би сакал да дознаам од вас. Ако некој сака нешто од A1 до 38500 (телевизор, мобилен, ер-фраер, правосмукалка) и има Ајфон 15ка за трампа може да се договореме :p
Јас би одел со note pro+, најбрзо полнење, најголема батерија немаш доплата. Моторолата би го отфрлил само заради батеријата 4500 mAh се премалу.

bobipp

hello world
13 ноември 2009
451
298
bobipp's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 2700X with Wraith Prism Cooler
Motherboard
Asrock B450 Pro 4
Storage
SSD Samsung 860 EVO 250 GB
PSU
Riotoro Enigma G2 650W Gold full modular
RAM
2x8 GB G. Skill Ripjaws V 3200 Mhz
Video card
MSI GTX 1650 SUPER 4 GB OC Edition
Case
Riotoro CR400 2x120 mm fans
Mouse
A4Tech X-710BK
Monitor
AOC i2269vwm 21.5" IPS
OS
Windows 10 Pro

А56 не чини? Нешто немаш многу пратено технологија последни години а? 4та година го користам A52s. Сеуште на висина на задачата во секој поглед.

boro1

user
13 август 2009
1.816
1.631
А56 не чини? Нешто немаш многу пратено технологија последни години а? 4та година го користам A52s. Сеуште на висина на задачата во секој поглед.

Да знаев немаше да прашувам тука другар, телефони не ме интересираат во последните неколку години. Последно што памтам е дека добрите телефони на Самсунг се S и Note сериите.

boro1

user
13 август 2009
1.816
1.631

Го земав вториот телефон, закривениот екран е глупост, камерата е мех, нема полнач во кутијата..

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
252
242
Требало Моторолата, подобри камери има од Шаоми, има 125 Ватен полнач во кутијата, подобар чип.

Колку што гледам А1 го нудат во верзијата од 512ГБ.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Не гледам како се ретарди кинезите, константно име е тоа, се менува само бројката секоја година.
Камерата да е глупост, не е. Сеа не е S25 Ultra ама не е глупост. Не знам што ти дале тебе.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.220
2.655
14T од тие телефони требало да го земе членот. Сеа може треба да се доплати, но добиваш скоро премиум камера и све друго многу поквалитетно од Redmi.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно