Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош околу камера за рикверц

imetotuka

read-only
10 септември 2016
17
8
Дечки ми стигна камера на спојлер од кола, ама со џек, бидејќи го немав машкиот џек(продолжеток) ги исеков каблите да ги залемам рачно, ама не ми е јасно, која боја за што е. Дали може некој да ми помогне? Има две црни, една црвена, една жолта и една бела жица како на првата слика.

9skTtGP.jpg

слика од џекот

QeX6hnk.jpg

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.365
11.993
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Секое мислење што ќе го добиеш на темава, знај дека може да биде погрешно, вклучувајќи го и моево, затоа што се работи за кинески веројатно ноу нејм уред и притоа можеш да ја изгориш камерата.

Е сега, ако се водиме према колор код, двете црни би требало да се маса, црвената плус, а другите две да се дата лејнови. Меѓутоа може и жолтата да биде плус (не би требало ама е можно). Барем теоретски би требало така да биде, водејќи се према аутомотив стандард. Некакво упатство не дојде со неа?

imetotuka

read-only
10 септември 2016
17
8
Фала за одговорот, не немаше упатство дека претходно користена била. Вака јас пробав по истата логика црвена(+) и црна(-) ама неуспешно(монитор за рикверц со константно напојување), белата кога ке ја спојам на (+) светнуваат лед диодите на камерата.

bxxxn

user
11 март 2011
1.663
1.815
Best guess

- Црвена = (+) 12v
- Црна 1 = (-) 12v
- Бела = (+) лед, на друг тип на камера би можело да е аудио
- Жолта = (+) видео
- Црна 2 = (-) видео

Инаку ко што рече @Daniel86 не знам далие е точно

bxxxn

user
11 март 2011
1.663
1.815
Друг момент, можно оваа камера да ти е на 12 v, мониторот може да дава 5 V како за УСБ стандард или обратно, иако помалку е можно второто бидејќи аналогни камери знаат да толерираат нешто повисок напон и да работат со пречки.

imetotuka

read-only
10 септември 2016
17
8
Изгледа тогаш ја е** работата, како погоре пишаното пробав, само пошо има две црни жици може да сум ја рикнал камерата :( мониторот пробан со друга камера дава сигнал, ама од оваа изгледа небива. @Daniel86 is the man for the job :)

Знам дека се камериве по 500 ден, ама оваа има држач залепен на спојлерот и не се познава многу, затоа се обидува да ја спасам

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно