Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Playstation 5

UnderMyRules

lurker
27 ноември 2008
748
264
UnderMyRules's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600x 4.85GHZ with undervolt
Motherboard
ASUS PRIME B550M-A
Storage
970 evo PLUS 1TB + 870 evo 500gb
PSU
CoolerMaster 650w GOLD MW
RAM
32gb(2x16gb) Kingston Renegade Fury 3600MHZ
Video card
ASUS DUAL RX 6600XT 8GB
Case
COOLER MASTER TD500
Mouse
Logitech g305 wireless lightspeed
Keyboard
Logitech G413 CARBON
Audio
Sharkoon B1
Monitor
MSI g2412 24" IPS 170hz
OS
WINDOWS 11 x64
У Галерија

Не се зезам… завчера купив бандл (нивни составен) со Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West и Spiderman Miles Morales…

Мислам дека веќе не се ни замараат со веб сајтот, џабе сум субскрибнат таму, случајно влегов и имаше на залиха…
Па нели од Сони налагано е, како сеа нивни бандл?

acekorg

hello world
5 октомври 2010
422
708
Па нели од Сони налагано е, како сеа нивни бандл?
Појма немам… ама дечкото игрите ги зема од рафтот со игри и ми ги даде посебно.

За PS4, bundle беше кога играта беше во кутијата и кутијата беше испринтана со слика од играта или дури и плејката имаше некој соодветен дизајн…

Дали е ова план на Галерија или им е така наложено од Sony јас не знам.

Се надевам дека некој ако сака да купи сеуште има залиха останато некое парче.
Мислењето е автоматски споено:

Патем да додадам претходно разгледував опции за купување од Германија и таму имаше на залиха и Digital edition и BlueRay без никаков Bundle за редовна цена (~ 500евра)

Последна промена:

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
У Галерија

Не се зезам… завчера купив бандл (нивни составен) со Gran Turismo 7, Horizon Forbidden West и Spiderman Miles Morales…

Мислам дека веќе не се ни замараат со веб сајтот, џабе сум субскрибнат таму, случајно влегов и имаше на залиха…
Жити се...?!? Јас чекам неколку конзоли за пријатели и очекував да објават. Фала.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
Појма немам… ама дечкото игрите ги зема од рафтот со игри и ми ги даде посебно.

За PS4, bundle беше кога играта беше во кутијата и кутијата беше испринтана со слика од играта или дури и плејката имаше некој соодветен дизајн…

Дали е ова план на Галерија или им е така наложено од Sony јас не знам.

Се надевам дека некој ако сака да купи сеуште има залиха останато некое парче.

Патем да додадам претходно разгледував опции за купување од Германија и таму имаше на залиха и Digital edition и BlueRay без никаков Bundle за редовна цена (~ 500евра)
Србија:
1653140613262.png
Хрватска:
1653140646329.png

Бугарија:
1653140708618.png

Долга е раката на Галерија. :)

acekorg

hello world
5 октомври 2010
422
708
Жити се...?!? Јас чекам неколку конзоли за пријатели и очекував да објават. Фала.

И јас се изненадив пошто по тастатура отидов…
Дечкото ми рече дека илјадници луѓе имало на листата пријавени за чекање и се дешавало да добијат по некоја пратка у месецот али ги продавале така first come first served…
Ако земеш во предвид дека на вебсајтот меѓу пријавените кој знае колку несериозни купувачи има (читај трето-одделенци) не би ме чудело да се откажале Галерија од итерирање на таа листа и барање купувачи на тој начин.
А не би ги обвинил дека “преку врски” ги даваат ко што се пишуваше порано пошто ете сосема случајно влегов, имаше и купив.

@Vrgood
Не ме чуди ама не знам кој е одговорен за ова… тоа сакав да кажам.
Во Германија гледав не-bundle понуди ко што пишав. Пријател во Швајцарија купи исто индивидуално само конзола. Не е на ниво на цела Европа ова со bundle понудиве.

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
@Vrgood
Не ме чуди ама не знам кој е одговорен за ова… тоа сакав да кажам.
Во Германија гледав не-bundle понуди ко што пишав. Пријател во Швајцарија купи исто индивидуално само конзола. Не е на ниво на цела Европа ова со bundle понудиве.
Регионално зборев. Иначе и по европа фураат bundles, само малце бољи се. Или па direct од PS, или со членства од Амазон и слични може да најдеш само конзола. Само што и за тие имаш простор за нарачка од едно 10 минути, aaaaaand its gone.

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
Joystick-ов od сонито, почна да се багнува пак. Сегашен проблем, работи во мени без проблем, во игра дупи! :mad:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Регионално зборев. Иначе и по европа фураат bundles, само малце бољи се. Или па direct од PS, или со членства од Амазон и слични може да најдеш само конзола. Само што и за тие имаш простор за нарачка од едно 10 минути, aaaaaand its gone.

Точно, ова е масло на некое регионално менаџерче за да дига продажба. Сепак, не е дека Сони се слепи - си ја гледаат ситуацијата и има две варијанти: им одговара или не им е гајле. Двете варијанти говорат дека крајниот корисник и не им е баш приоритет очигледно.
Инаку самата премиса е логична, пример ако купам ПС5 јас секако ќе ја земам GT7 пример или Horizon 2 (да речеме 90% + бидејќи се едни од главните ексклузиви).

Само на регионалново менаџерче му одговара да е продажбата тука во S-EU, место да ја купам потоа онлајн од амерички или UK пазар.

Заради тоа јас мислев дека Галерија се главните кривци, ама сега сфаќам дека они не се способни една листа на резервации да тераат (со примерот на @acekorg ), не пак да им текне нешто друго паметно да прават.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Точно, ова е масло на некое регионално менаџерче за да дига продажба. Сепак, не е дека Сони се слепи - си ја гледаат ситуацијата и има две варијанти: им одговара или не им е гајле. Двете варијанти говорат дека крајниот корисник и не им е баш приоритет очигледно.
Инаку самата премиса е логична, пример ако купам ПС5 јас секако ќе ја земам GT7 пример или Horizon 2 (да речеме 90% + бидејќи се едни од главните ексклузиви).

Само на регионалново менаџерче му одговара да е продажбата тука во S-EU, место да ја купам потоа онлајн од амерички или UK пазар.

Заради тоа јас мислев дека Галерија се главните кривци, ама сега сфаќам дека они не се способни една листа на резервации да тераат (со примерот на @acekorg ), не пак да им текне нешто друго паметно да прават.
se igra nekoja igra

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
Joystick-ов od сонито, почна да се багнува пак. Сегашен проблем, работи во мени без проблем, во игра дупи! :mad:

Идеја? Решение?

p.s. Ќе се дополнам.
Ако се „логирам“ со друг џојстик, па повторно со истиов, можеби ќе проработи во игра. Вклучувам ФИФА, спринт играчите не прават, се движат чудно.
На ПЦ, пробав Ф1 2021, делуваше сосема ок. Немам исти игри на PS и PC, за да направам добра споредба, освен можеби ПЕС 2022...

Последна промена:

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669
Идеја? Решение?

p.s. Ќе се дополнам.
Ако се „логирам“ со друг џојстик, па повторно со истиов, можеби ќе проработи во игра. Вклучувам ФИФА, спринт играчите не прават, се движат чудно.
На ПЦ, пробав Ф1 2021, делуваше сосема ок. Немам исти игри на PS и PC, за да направам добра споредба, освен можеби ПЕС 2022...
Кога ќе купуваш нов џоестик ќе бараш серискиот да завршува на A (старите завршуваат на 1). Направија silent fix, го има на сите нови бои а постепено и на старите.

Edit: Еве ти и визуелно p5c.png
Тој лево сега треба вторпат да иде на сервис.

Последна промена:

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
Тестирај го тука на USB на PC. Ако не му фали ништо можда е конекција. Мене ме заебаваше ако имав нешто уклучено напред у USB C, кокретно SSD ставав.

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
Кога ќе купуваш нов џоестик ќе бараш серискиот да завршува на A (старите завршуваат на 1). Направија silent fix, го има на сите нови бои а постепено и на старите.

Edit: Еве ти и визуелноТој лево сега треба вторпат да иде на сервис.
Со сериските го видов вчера, а од кога е тоа не знам. Нов џојстик имам земено во март, без А е позади. Сеа за сеа е ОК.
Ако решам да купам нов, како да проверам дали е со А, или без А? Да го отвараат од кутија?
Тестирај го тука на USB на PC. Ако не му фали ништо можда е конекција. Мене ме заебаваше ако имав нешто уклучено напред у USB C, кокретно SSD ставав.
Го поврзав, страната прочита нешто. Кога ќе стиснам копче, ништо не се дешава, со ниту еден од двата џојстика што ги имам. Во контрол панел, се си работи нормално, освен на моментално дефектниот, дава дела Л2 е малку стиснато.
Ма да, ниту Xbox 360 за ПЦ џојстик, не реагира на страната.
Дали треба нешто да направам, а не знам што?

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
Со сериските го видов вчера, а од кога е тоа не знам. Нов џојстик имам земено во март, без А е позади. Сеа за сеа е ОК.
Ако решам да купам нов, како да проверам дали е со А, или без А? Да го отвараат од кутија?

Го поврзав, страната прочита нешто. Кога ќе стиснам копче, ништо не се дешава, со ниту еден од двата џојстика што ги имам. Во контрол панел, се си работи нормално, освен на моментално дефектниот, дава дела Л2 е малку стиснато.
Нз, на мене ми работи на Chrome, Dualsense, Dualshock и Xbox контролери. Да немаш некој Adblock. Јас имам uBlock ама не му пречи. Слично ти проверува и Control Panel, ова малце по со бројки. Исто DS4Windows имаш добра проверка.

Edit: Еве ти и визуелноПогледнете го атачментот 113490
Тој лево сега треба вторпат да иде на сервис.
Питање, Галерија почна да почитува гаранција за контролери? Нз како е кај нас, за DS4 еднаш ги прашав, као нема гаранција.

Пазете за Xbox гаранција.Retail 2години, оној со Series X што дојде, 1 год.
1653340356983.png

Последна промена:

PandaBomber

hello world
13 јуни 2012
489
669

Не ги отвараат во галерија, прашано, попиено корпа. Новите бои ти се гаранција за ревидиран хардвер.

Што се однесува на веб тестот, кај мене работи, но мислам дека главна причина за тоа е што ги имам инсталирано сите pre-requisites на ds4windows програмчето.

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
Пробав на Опера, читаше копчиња. Сите работа, освен Л2. Ова копче и на Ф1 2021, во калибрирање, цело време свети како да е притиснато, иако стои на 0. Ако го притиснам, зависно колку е притиснато, си оди од 0-100. Свртев некој круг, сосема пристојно си работи џојстикот.....

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
Пробав на Опера, читаше копчиња. Сите работа, освен Л2. Ова копче и на Ф1 2021, во калибрирање, цело време свети како да е притиснато, иако стои на 0. Ако го притиснам, зависно колку е притиснато, си оди од 0-100. Свртев некој круг, сосема пристојно си работи џојстикот.....
Да не ти кочи у Ф1? :)

Mr.47

hello world
13 февруари 2018
207
150
Да не ти кочи у Ф1? :)

Па не, ми изгледа како да е возењето исто, односно нормално. Во калибрирање, го дава како да е притиснато, но без притоа „метарот“ да мрдне од 0. Ако физички го притиснам, тогаш се полни, зависно колку ќе го притиснам.

Покрај игрите, не работи ниту во другите „медиа“ апликации. :mad:

Интернет, со неколку ствари на оваа тема, не успеа да помогне.

----------

ЕДИТ:
Прочитав нешто каде што некој се жали на L2, како во неговиот случај имало мало парче пластика под тоа копче.(јас немав ова, единствена сличност копчето, поради погоре пишаното од моја страна)
Ни 2, ни 3, изгуглав како да го отворам џојстикот. Го отворив само од позади, издував колку можев :ROFLMAO:, и оп, сега работи нормално во игра. До кога? Па ваљда додека не се испља пак под копчињата.

Последна промена:

Vrgood

hello world
20 јуни 2017
263
149
Па не, ми изгледа како да е возењето исто, односно нормално. Во калибрирање, го дава како да е притиснато, но без притоа „метарот“ да мрдне од 0. Ако физички го притиснам, тогаш се полни, зависно колку ќе го притиснам.

Покрај игрите, не работи ниту во другите „медиа“ апликации. :mad:

Интернет, со неколку ствари на оваа тема, не успеа да помогне.

----------

ЕДИТ:
Прочитав нешто каде што некој се жали на L2, како во неговиот случај имало мало парче пластика под тоа копче.(јас немав ова, единствена сличност копчето, поради погоре пишаното од моја страна)
Ни 2, ни 3, изгуглав како да го отворам џојстикот. Го отворив само од позади, издував колку можев :ROFLMAO:, и оп, сега работи нормално во игра. До кога? Па ваљда додека не се испља пак под копчињата.
Ете се реши. Пуно дефекти може со чистење да се решат, ама некои купуваат нови. :) Јас на еден DS4 имав ако стиснам L2 иде напред. Незгодно у шутери.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.328
2.322
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.572
1.062
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
стигна некој рандом мејл од Сони за слот за купуење 5ка ???
можи ме рачунаат у УСА регион па затоа...

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.572
1.062
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
си реков да не е упола цена нешто па да чекам и да пробувам ...

pecko95

hello world
5 април 2018
217
176
Дечки, дали некој поупатен може да ми објасни како ќе функционира новиот PS Plus сега? Претходно си купував годишен PSN PS Plus клуч од cdkeys, ќе го внесев кодот и тоа е тоа.

Сега истиот PS Plus ако го купам, автоматски ќе стане PS Plus Essential. А како да земам PS Plus Extra? По овие сајтовиве како cdkeys, g2a не гледам да има картички (или што и да беа) како што купувавме претходно за PS Plus.

Дали сега ќе треба да си купам PS Plus како и претходно, па да ставам пари на акаунтот, па дури тогаш да си направам upgrade за да ме префрли на PS Plus Extra?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Јас го активирав уште вчера. Доплатив некои 32 долари за да преминам на Premium (претплатата ми истекуваше во декември). Значи до тогаш ќе го имам Premium. Го направив тоа преку вебсајтот откако претходно купив четири гифт картички од по 10 долари од Амазон и ги redeem-нав на PS сајтот.
Немав време да пробам, ја уклучив само Ghost of Tsushima на стримање ама после 5 минути ми се исклучи демек слаба конекција (а немаше врска, можеби ради серверот?).

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно