Solidsnake
hello world
- 28 декември 2014
- 460
- 647
Сони ќе ги продава нивните игри по нова цена од 80 евра. 5000 денари. Браво сони.
70 евра ќе бидат максиум.Сони ќе ги продава нивните игри по нова цена од 80 евра. 5000 денари. Браво сони.
80 евра потврдено од сони.70 евра ќе бидат максиум.
50 евра Spiderman-Miles Morales, 70 евра за НБА 2k21 :/
За такви copy-paste игри како Фифа и Нба, што се истите игри секоја година, а притоа имаат само една стаза никогаш не би дал 70 евра. Да е Demon's souls, Cyberpunk ќе разберам ама ова...
Да во право си. Кај губиме на конверзија долар-евро па уште и 10 евра поскапи. Џабе е конзолата 500 евра кога 5 игри ќе бидат толку80 евра потврдено од сони.![]()
Зошто поубавата верзија е 100 евра поефтина наместо поскапа. Кому побогу се уште требаат дискови во ова доба.
Испратено од OnePlus 5T преку IT.mk форум апликација
Ме замисли. За мојов PS4 немам купено ни една игра во физичка форма, а десетина во дигитална форма и плус претплата на PS Plus и PS Now. Само еднаш сакав да го користам blu-ray читачот - да пуштам филм ама овој на PS4 Pro не пушта 4K Blu-Ray. Ама од друга страна па 100 евра не се голема разлика, особено што конзолава ќе се користи неколку години...Зошто поубавата верзија е 100 евра поефтина наместо поскапа. Кому побогу се уште требаат дискови во ова доба.
Испратено од OnePlus 5T преку IT.mk форум апликација
Игра во физичка форма е подложна на оштетување. Дискот се изгребал, си го загинал, треба цело време да го менуваш, итн. Си земаш дигитална верзија и си имаш библиотека од игри. Но, ова што посочија другите дека може да ги менувате дисковите држи вода. Бидејќи, ако игрите навистина се толку скапи 70/80 евра, колку игри навистина можеш да купиш. Ќе се соберите од форумот неколкумина и секој ќе купи различни игри.Ме замисли. За мојов PS4 немам купено ни една игра во физичка форма, а десетина во дигитална форма и плус претплата на PS Plus и PS Now. Само еднаш сакав да го користам blu-ray читачот - да пуштам филм ама овој на PS4 Pro не пушта 4K Blu-Ray. Ама од друга страна па 100 евра не се голема разлика, особено што конзолава ќе се користи неколку години...
Игра во физичка форма е подложна на оштетување. Дискот се изгребал, си го загинал, треба цело време да го менуваш, итн. Си земаш дигитална верзија и си имаш библиотека од игри. Но, ова што посочија другите дека може да ги менувате дисковите држи вода. Бидејќи, ако игрите навистина се толку скапи 70/80 евра, колку игри навистина можеш да купиш. Ќе се соберите од форумот неколкумина и секој ќе купи различни игри.
На крајот, можеби PS5 пак ќе излези скап како нов компјутер, игрите ќе треба да се купуваат, ќе треба нов монитор/тв за да тера висока резолуција по висок рефреш рејт. На компјутер македонецот барем штеди што не мора игри да купува. Живееме на дивиот запад, се под крак подлегнува (освен MP).
400 евра PS5 digital MSRP
80x5 = 400 евра за 5 игри да речиме
монитор/тв новиве со HDMI 2.1 се прескапи валјда (немам проверено)
Ама не сум запознаен со претпалите на PS5. Валјда има нешто како плаќаш месечна членарина да играш игри.
Држи вода, но кога почнуваш да ги плаќаш игрите се навикнуваш дека или ќе платип фул цена за игра која не можеш да издржиш да почекаш да биде на попуст или ќе чекаш попусти. Попустите се чести, најголемиот е обично на black friday. Еве јас имам PS4 5 години и дали две или три игри сум платил фул цена. По мене математиката дека баш сите игри ќе ги платиш и вредат за 80е не е точна. Каде каде излегува помалку стресно и поефтино PS5 од компјутер.Игра во физичка форма е подложна на оштетување. Дискот се изгребал, си го загинал, треба цело време да го менуваш, итн. Си земаш дигитална верзија и си имаш библиотека од игри. Но, ова што посочија другите дека може да ги менувате дисковите држи вода. Бидејќи, ако игрите навистина се толку скапи 70/80 евра, колку игри навистина можеш да купиш. Ќе се соберите од форумот неколкумина и секој ќе купи различни игри.
На крајот, можеби PS5 пак ќе излези скап како нов компјутер, игрите ќе треба да се купуваат, ќе треба нов монитор/тв за да тера висока резолуција по висок рефреш рејт. На компјутер македонецот барем штеди што не мора игри да купува. Живееме на дивиот запад, се под крак подлегнува (освен MP).
400 евра PS5 digital MSRP
80x5 = 400 евра за 5 игри да речиме
монитор/тв новиве со HDMI 2.1 се прескапи валјда (немам проверено)
Ама не сум запознаен со претпалите на PS5. Валјда има нешто како плаќаш месечна членарина да играш игри.
Држи вода, но кога почнуваш да ги плаќаш игрите се навикнуваш дека или ќе платип фул цена за игра која не можеш да издржиш да почекаш да биде на попуст или ќе чекаш попусти. Попустите се чести, најголемиот е обично на black friday. Еве јас имам PS4 5 години и дали две или три игри сум платил фул цена. По мене математиката дека баш сите игри ќе ги платиш и вредат за 80е не е точна. Каде каде излегува помалку стресно и поефтино PS5 од компјутер.
Да додадам кога се префрлаш од пиратски бесплатни игри на игри кој ги плаќаш, се навикнуваш да купуваш по една до две игри на тромесечие. Плус добиваш пс плус игри бесплатни 2 секој месец.
Не остануваат во физичка форма ама во дигитална остануваат засекогашТие „бесплатните“ ги плаќаш со претплата и не остануваат за тебе.
Не остануваат во физичка форма ама во дигитална остануваат засекогаш![]()
Е така даНеОстануваат само додека имаш претплата. Ако ја прекинеш, не се твои.
Е добро де, еве пример 60$ беше до сега пс плус годишно (може да се најде некогаш и поефтино), дури и да не сакаш да купуваш игри добиваш фо две игри месечно т.е 24 игри годишно. Сеа игрите не се секогаш нешто посебно ама има месеци кога ќе излезе игра која ќе ти го одземе вниманието пола година. Точно дека кога ја прекинуваш претплатата не можеш да ги играш игрите но не можеш да играш и online без таа претплата а тоа е поентата на оригинал игри и PS5.Тие „бесплатните“ ги плаќаш со претплата и не остануваат за тебе.
Е добро де, еве пример 60$ беше до сега пс плус годишно (може да се најде некогаш и поефтино), дури и да не сакаш да купуваш игри добиваш фо две игри месечно т.е 24 игри годишно. Сеа игрите не се секогаш нешто посебно ама има месеци кога ќе излезе игра која ќе ти го одземе вниманието пола година. Точно дека кога ја прекинуваш претплатата не можеш да ги играш игрите но не можеш да играш и online без таа претплата а тоа е поентата на оригинал игри и PS5.
ова официјална PS продавница во Македонија?Дигиталната верзија е 25.
Официјални дистрибутери се, ако воопшто значи нешто тоа во државава.ова официјална PS продавница во Македонија?
кои се овие?Официјални дистрибутери се, ако воопшто значи нешто тоа во државава.
Скалпериии сууу меџу нама. Ќе го видиш на реклама 5 за 600 евра.Не успеав да нарачам............. мн брзо се распродадоа.
Мора да ги следат цените, не дека тоа е нивен избор. Сигурно ќе ги продадат конзолите и за минимум 50+ еур.Значи за ова ептен ги почитувам Галерија. Достапност + изедначени цени, а и ги следат сите глобални акции и попусти - Days of Play - со исти или многу слични цени како глобалните.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk