и кај мене скроз исто работи 7aМислам дека не им е доволно испеглана 15 ва.Поспор никогаш не ми бил телефонов
на А1 мораш да докупиш 5G сервис (барем за некои од пакетите).Тестирано со телеком магента 1 М тарифа. Работи out of the box без никакво сетирање.
На А1 секако LTE само
ако не се лажам, тоа е фајл кој провајдерите (A1, Telekom итн) му го праќаат на Google со информации за кои features ги има нивната мрежа. 5G, band-oви, APN-и, VoLTE, RCS итн. Малце ме мрзи да барам сега, ама ако потврдам или побијам, ќе пишам одговор.Што би значело ова?
Имам 5г пакет.и кај мене скроз исто работи 7a
Мислењето е автоматски споено:
на А1 мораш да докупиш 5G сервис (барем за некои од пакетите).
можда треба да документираме кој/што „carrier settings“ има. Кај мене на Pixel 7a со Android 15 (првата верзија што се појави) е:
a1_mk-60000000002.17
2024-07-28
Што конкретно те интересира, иако сум на P8 Pro, да видам дали има.Дечки дали некој од вас е корисник на 9-та серија на Pixel, во Македонија? Чисто ме интересира искуство како сте задоволни со уредите (без разлика дали 9, 9 Pro или 9 Pro XL), колку од AI функциите работат тука и сл.
Pixel Screenshots, 5G/VoLTE, Google VPN, Gemini, Pixel Studio, но најмногу од се AI функциите во Google Photos...нормално на телефон подесен на Англиски јазик.Што конкретно те интересира, иако сум на P8 Pro, да видам дали има.
Pixel Screenshots, 5G/VoLTE, Google VPN, Gemini, Pixel Studio, но најмногу од се AI функциите во Google Photos...нормално на телефон подесен на Англиски јазик.
А за 9 серија конкретко, дали има добар прием на нашиве мрежи (Телеком рецимо), како држи батерија, прегревање и сл.
Па сакам да земам 9 Pro идеално, евентуално 9 Pro XL затоа и ме интересира. Не знам дали имам доверба во мобилари како Мобеликс ама добро е да се знае дека е на добра цена...Pixel Screenshots - не ми дава за P8P да инсталирам, вика дека е за 9ка.
5G/VoLTE - 5G имам на телеком, VoLTE кај мене нема (не знам дали зависи од број или уред)
Google VPN - мене ми дава дека не работи во МКД
Gemini - ми го нуди но не го активирам, немам потреба
Pixel Studio - само за 9ка серија
9ката би требало да има подобар модем, и во скоро се да е подобар. Мислам дека има одлична цена во Мобеликс периодов, имаа некои попусти за обичниот Про и големиот.
Па сакам да земам 9 Pro идеално, евентуално 9 Pro XL затоа и ме интересира. Не знам дали имам доверба во мобилари како Мобеликс ама добро е да се знае дека е на добра цена...
Лично би преферирал 9 Про, само заради компактноста.Па сакам да земам 9 Pro идеално, евентуално 9 Pro XL затоа и ме интересира. Не знам дали имам доверба во мобилари како Мобеликс ама добро е да се знае дека е на добра цена...
Не е проблем дали е нов и оригинал, проблем е не дај боже ако има дефект дали има гаранција и дали ќе ја почитуваат истата...Лично би преферирал 9 Про, само заради компактноста.
Во врска со мобилариве, два пати ајфон сум земал од Мобеликс, нов и без никаков проблем. За цената што е моментално, мислам дека е топ понуда (46к).
![]()
Google Pixel 9 Pro 16GB RAM/128GB | Mobelix Премиум Мобилара
Мобеликс Премиум мобилара е опремена со најсовремени машини и посебно обучен кадар кој ќе ви помогне во најкраток можен рок да ги решите сите проблеми поврзани со вашиот мобилен телефон. Секогаш во чекор со новитетите во својата област, нудејќи производи и услуги достапни за секого.mobelix.com.mk
Па и не се баш ефтини, 9 про XL е иста цена со с24У а доаѓа со смешни 128 гига и скоро во секоја категорија е послаб, освен камера (дискутабилно).Како е оваа цена некако нема логика? Да не е грешка па да е обичната 9ка?
Сервис за Гугл нема кај нас, цел живот сум со нив. Официјално имаше само Nexus 6P, заради Хуавеи.Не е проблем дали е нов и оригинал, проблем е не дај боже ако има дефект дали има гаранција и дали ќе ја почитуваат истата...
друг ми беше муабетот, Германија на google store се 1000 евра а тука 46000 некако нема логика, иначе да 128 гб се малце сите ги ругаат за тоа, се финти да те натераат да плаќаш за cloud storage, затоа некој понуди им се со 2 тера беасплатно за година или двеПа и не се баш ефтини, 9 про XL е иста цена со с24У а доаѓа со смешни 128 гига и скоро во секоја категорија е послаб, освен камера (дискутабилно).
telekom_mk-60000000005.8
2024-07-28
Која брзина вади 5G на speedtest?Pixel 9 Pro, земен неодамна. Се користи на Телеком, уште од почеток работи 5G и не паѓа на 3G за повици, се тоа без користење на Shizuku. Ако на некој му треба некаква информација во врска со овој модел, нека пише, ќе гледам да излезам во пресрет.
Carrier settings version:
Код:telekom_mk-60000000005.8 2024-07-28
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
GAMING CHAIR FragON 2X Rev. 2.0 BLACK/WHITE
11.780,00 ден