Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Паметни часовници

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Имам Феникс 7 и има тач

Ха, my bad, 5 пати одам да го пробувам и изглеа инстинктивно го скокам тачот.
Мислењето е автоматски споено:

примарно за спортски активности надвор: возење точак, планинарење, трчање,...
Не користам тренажер. Не би го користел за пливање.
Би сакал да може да платам со него.
Со гармин моментално работат Комерцијална, Стопанска и Халк.

Во моментот не користам Garmin sensors, но би сакал да има можност да се конектира.
Скоро сите спортски саати ќе се конектираат на бт сензорите од гармин (HR, брзина, канденца, power, тренажер итн) меѓутоа сите си имаат маки. Ако ова ти е важно, Гармин да си земеш, инаку ќе си имаш проблеми.

И за нотификации, да може лесно да видам subject на mail message, или нотификација од Slack/MS Teams/... да не треба на секоја нотификација да вадам мобилен од џеб
Ова работи. Не е како на гугл/самсунг смарт саатите ама за рудиментално конзумирање нотификации, немаш мака.

Последна промена:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.227
Скопје
Штом ти е толкав буџетот оди со Гармин феникс од 7 серија, не се лажи со Вену дека последната серија е доста скапа и е приближно феникс 7, јас го имам првиот Вену и е одличен и батерија држи убаво за целодневна спортска активност али сепак Феникс е Феникс

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Штом ти е толкав буџетот оди со Гармин феникс од 7 серија, не се лажи со Вену дека последната серија е доста скапа и е приближно феникс 7, јас го имам првиот Вену и е одличен и батерија држи убаво за целодневна спортска активност али сепак Феникс е Феникс
Феникс нема основни смартвоч функционалности, неможеш да враќаш на пораки и неможеш да правиш повици.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Феникс нема основни смартвоч функционалности, неможеш да враќаш на пораки и неможеш да правиш повици.

Со андроид телефон, моеш да враќаш на пораки со предефинирани одговори. Повици не моеш да правиш, моеш да одговараш или исклучуваш на ѕвонење.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.210
1.227
Скопје
Па нема сигурно додека трча или вози точак да враќа на саат пораки :)
Битно ми е да гледам кој и што ми пишува и кој ме бара, за други работи ми е телефонот

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Со андроид телефон, моеш да враќаш на пораки со предефинирани одговори. Повици не моеш да правиш, моеш да одговараш или исклучуваш на ѕвонење.
Тоа со предефинираните е исто како да неможеш (ниту еднаш го немам искористено освен за да вратам океј). А за кревање на повици се наоѓа додека си на трчање и конектиран на слушалки само и ништо повеќе од тоа. Сепак, не се баш смарт фениксите, повеќе се спорт ориентирани.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.402
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Ali G

hello world
28 мај 2023
218
299
Се согласувам, тоа беше мојот прв одговор.
Да меѓутоа сето тоа може да се прави на Вену, затоа му предложив да го разгледа, бидејќи се двоуми помеѓу Пиксел (смартвач) и Гармин (спортвач). Мене лично ништо не ми значи враќањето на пораки и повици преку саат, и онака секогаш телефонот ми е во џеб. Исто така глупаво ми изгледаат часовници со амолед, часовникот според мене треба цело време да го прикажува времето (знам дека можат и амоледите ама се троши пребрзо батеријата и изгледаат како да имаш светлечка реклама на себе) и затоа MIP-от на Гармин повеќе ми се допаѓа.

Software

lurker
15 август 2007
591
357
многу е не практично екранот да е на тач а паметниот часовник да го користиш за спорт (испотени раце и тач не одат заедно јас лично немам искуство но други што ми кажувале дека имале проблеми со испотени раце). Самсунг се тешка глупост паметните часовници секој ден треба да го полниш. јас се размислувам за amazfit да земам.

kirev

senior
31 мај 2010
9.080
7.769
Новите Apple Watch реагираат на гестикулации на раката на која што ти е саатот. Без допир

Software

lurker
15 август 2007
591
357
На алиекспрес има прејак попуст на Amazfit GTR 4 8.800 денари ми го покажува а кога ќе го додадам во кошничка 7.600 денари со купоните од продавницата. Се мислам да го нарачам ама со доставата ќе го чекам до август и тоа ме премислува а во нептун и сетек е 13.000 денари.

FatCat

hello world
4 март 2022
198
122
На алиекспрес има прејак попуст на Amazfit GTR 4 8.800 денари ми го покажува а кога ќе го додадам во кошничка 7.600 денари со купоните од продавницата. Се мислам да го нарачам ама со доставата ќе го чекам до август и тоа ме премислува а во нептун и сетек е 13.000 денари.
за поскапи работи побрза е доставата, ременчиња за смартвач ги чекам од декември уште,преку маџарска. кога искочија редми будс5 про глобал фебруари мислам беше ми стигнаа за околу 2 недели преку холандска пошта

Venods

read-only
18 јануари 2021
12
14
Има некаде во Скопје солиден избор на ременчиња за Galaxy Watch?

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.733
4.328
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Ако сакаш рачна изработка made in macedonia и ако сакаш кожа ова го препорачувам:
Користам (и другите производи им се врв), имаат ептен квалитетни ремчиња со квалитетни метални делови. Имаш и за Apple и можеш да избереш конкретни димензии.

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
Имам многу купено од aliexpress. Голем дел се неупотребени ниту еднаш. Ако сакаш ќе ти продадам ако не ти се чека од aliexpress.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

bristlebac

hello world
21 декември 2020
319
839
Skopje
www.youtube.com
Здраво на сите, од форум купив Samsung Galaxy Watch 2 и сум презадоволен, ама пред некој ден еден член пушти оглас за Samsung Galaxy Watch 5 и одма ми удри меракот :confused: дали врети да одам на 5ка или нема некоја разлика?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.726
3.397
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Друштво препорачајте некој паметен часовник за indoor активност исклучиво ќе се користи, а да биде од прилика 3-4к ден. Ќе се користи само за физички активности за да се “мери“ активноста, мобилниот уред е самсунг с23+. Не сум во тек со ова, и одамна се префрлив на „посериозни“ часовници.

Од она што гледав:
https://www.anhoch.com/product/599881838/smartwatch-tracer-t-watch-sm6-opal-black - убав дизајн како Хаваи ГТ
Техномаркет - SAMSUNG GALAXY FIT 3 SM-R390NZAAEUC GRAY - дека самсунг

MacedonianBro

hello world
5 декември 2015
97
86
Друштво препорачајте некој паметен часовник за indoor активност исклучиво ќе се користи, а да биде од прилика 3-4к ден. Ќе се користи само за физички активности за да се “мери“ активноста, мобилниот уред е самсунг с23+. Не сум во тек со ова, и одамна се префрлив на „посериозни“ часовници.

Од она што гледав:
https://www.anhoch.com/product/599881838/smartwatch-tracer-t-watch-sm6-opal-black - убав дизајн како Хаваи ГТ
Техномаркет - SAMSUNG GALAXY FIT 3 SM-R390NZAAEUC GRAY - дека самсунг
Земи си Huawei Band . Го користам Band 6 ,малку постара верзија но задоволува есенцијалното што ти е потребно како пулс,чекори,кислород,време,пораки, батерија до 14 дена .
Ако можеш побарај го и Huawei GT 2 на половно или пак поновите верзии ако си за повисока класа .

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.726
3.397
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Земи си Huawei Band . Го користам Band 6 ,малку постара верзија но задоволува есенцијалното што ти е потребно како пулс,чекори,кислород,време,пораки, батерија до 14 дена .
Ако можеш побарај го и Huawei GT 2 на половно или пак поновите верзии ако си за повисока класа .
Huawei GT2 е зверот, имав тука видео каде што ми се одлепи екранот. Го поправив и му го дадов на татко ми, сега се навикна со повици ова она. Ќе видам со ова другово од Хуавеи ако го има кај нас.. Фала!

Едит: Од моето 5минутно пребарување изгледа никаде го нема... Ќе проверам вечер подетално.

Последна промена:

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.040
1.010
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Кој часовник или фитнес бенд има прецизен hart rate мониторинг?

Krkac

hello world
29 февруари 2008
181
198
Кој часовник или фитнес бенд има прецизен hart rate мониторинг?
Зависи за каков спорт ти треба, дечково прави тестови на паметни саати и тестира heart rate во повеќе спортови:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно