Одлично
Сега сите трк до салоните на телекабел.
btw Добро би било да го поставиш линкот.
Да, покачени се цените на M пакетот, некаде ми доаѓа плус 100 мкд на месечно ниво, ама има и некои поволности, 5 пати повеќе нет на мобилен + бесплатни пораки, - некој канал, па ајде, викаш и не е така страшно. Поголем проблем ми е што не гледам добра опција за префрлување, што не беше случај пред две-три години.@ekonomist - плус и цените се покачени за магента пакетите ако си приметил. Сега кога го продолжуваш договорот, по старите тарифи или по новите ќе биде?
Јас лани земав PS4 1TB + FIFA17 за 4к доплата (поточно 48 рати х 100) и го продадов одма за 300 евра.
И сега изгледа најдобра опција е PS4 + Fifa18 и да го дадеш одма ~300 евра.
Од 2547 на 2697 е поскапен Магента-М, со цели 150 ден плус.
На времето све неограничено на мобилен беше 5-600 ден, сега направија 1000ка, ама тоа е.
Јас сум на неопределено (после истечен договор), поднесов приговор пред некој ден, и денес ми се јави Светлана и ми го понуди ХБО без пари ако продолжам договор. Уште спортските и оптика да даде и ќе прифатам. Иначе тврдеше дека и Телекабел уште малце ќе изгасел некој од каналите.Јас сабајлево добив одговор на приговор поднесен во врска со новата програмска шема. Не се ни потрудиле да направат нешто, единствено е тоа што ме известија дека можам да го раскинам договорот без плаќање на пенали.
Имајте во предвид дека ако сте зеле фамилијарен буџет тогаш мора истиот да биде до-исплатен, тој не влегува во опцијата за раскинување без пенали.
Дали може да ми кажете како да ги добијам новите канали што се замена за Еуроспорт и Дискавери, пр BBC Earth?
Јас сум на неопределено (после истечен договор), поднесов приговор пред некој ден, и денес ми се јави Светлана и ми го понуди ХБО без пари ако продолжам договор. Уште спортските и оптика да даде и ќе прифатам. Иначе тврдеше дека и Телекабел уште малце ќе изгасел некој од каналите.
автоматски треба да ти ги даде, на истите бројки со старите ..
Исклучи/уклучи ресиверот од струја.Дали може да ми кажете како да ги добијам новите канали што се замена за Еуроспорт и Дискавери, пр BBC Earth?
Ги нема на ТВ воопшто..
Koga e telekom vo prasanje oni imaat kampanji na mesecno nivo i ako zemes vo tek na kampanja ke dobies povolnosti za telefon ili magenta.Posle zavrsuvanje na kampanjata gi vrakaat starite ceni taka da ili pocekaj da izvadat nekoja druga ponuda ili zemi ps4Со тоа што конкуренцијата е уништена, Телеком и таквите како него си праат што сакаат.
На 20 јануари ми завршува договорот и сакав да земам Huawei p10 lite. Прво беше 16.000 мкд и со бонус од 12.000 мкд ми доаѓаше 4.000 мкд, му покачија цена на 19.500 мкд, ама и го покачија бонусот на 16.000 мкд и немав голема разлика. Е сега им текнало да го намалат бонусот, па еден телефон што и не е нешто посебно, на договор од 24 месеци x 3.000 мкд, кошта 7.500 мкд. И не е тоа најлошото, најлошото е што нема избор кај другиве "оператори". Дали некој знае која цена можам да ги продадам доколку изберам некоја од конзолите PS 4 со Fifa 18 или Xbox 360 со Fifa 17, оти друго ништо не ми изгледа како што треба.
Фамилијарен буџет? Јас имам вип комбо пакет со телевизија, фиксен, мобилен и интернет може ли да го прекинам целиот договор без пенали?Јас сабајлево добив одговор на приговор поднесен во врска со новата програмска шема. Не се ни потрудиле да направат нешто, единствено е тоа што ме известија дека можам да го раскинам договорот без плаќање на пенали.
Имајте во предвид дека ако сте зеле фамилијарен буџет тогаш мора истиот да биде до-исплатен, тој не влегува во опцијата за раскинување без пенали.
Фамилијарен буџет? Јас имам вип комбо пакет со телевизија, фиксен, мобилен и интернет може ли да го прекинам целиот договор без пенали?
Јас сабајлево добив одговор на приговор поднесен во врска со новата програмска шема. Не се ни потрудиле да направат нешто, единствено е тоа што ме известија дека можам да го раскинам договорот без плаќање на пенали.
Писмено уште немам, ми се јавија после 2-3 дена да ми нудат ХБО за продолжување наместо приговорот. Ќе одам до АЕК...Дечки, после колку дена од поднесувањето на приговорот добивте одговор од Телеком?
Исклучи/уклучи ресиверот од струја.
Хахаха, значи цепки се од Телеком. Баш обратно - бидејќи дедо ти веќе не е корисник со договор на определено време, т.е. сега е со договор на неопределено, Телеком НЕ СМЕАТ да му прават никакви промени. Да се јавиш да подвикнеш малце? И одма телефонски да поднесеш приговор (ќе ти треба ЕМБГ од сопственикот зашто ќе те праша операторот.Моја грешка била. Јас не сум лично корисник на Телеком, дедо ми е. Пошто он не се разбира од вакви работи, јас се заинтересирав место него. Е сега он немал Магента пакет, него од тие постарите 3 Max што беа.
Како корисник на 3 Max, како што дознав преку Фејсбук од Телеком, не следеле тие канали. Само Viasat како замена на Дискавери каналите и канали како SK HD, SK Golf, Lov & Ribolov, Fight Channel како замена за Еуроспорт 1 и 2... Читај "SK Golf, Lov & Ribolov, Fight Channel". Ова веќе е безобразно, да се нудат такви канали како замена на Еуроспорт... „Слична содржина, соодветни замени„.
Штета што немаме подобри алтернативи. Се мислам да го натерам дедо ми да го раскине договорот (Те веќе поминал договорот), и да премине на Неотел. Барем поевтини се, и немаат 30ГБ лимит на најевитниот пакет.
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден