Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

НЛБ Банка

Дали сте задоволни од услугите на НЛБ Банка?

• Да

Гласови: 90 43,3%
  • Делумно сум задоволен

Гласови: 71 34,1%
  • Не

Гласови: 47 22,6%

• Вкупно гласале
    208

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Дали некој друг има ист проблем, од кога е направен апдејт на апликацијата пред некој недела не можам да направам распределба на девизен прилив затоа што копчето "Потпиши налог" скоро и да не е видливо и не можам да кликнам на него, претходно си функционираше без проблем. Се работи за Iphone 12 1721380114976.png

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.761
2.775

Значи ти си остварил контакт со министерот за финансии на Република Словенија и со нивниот премиер. Секоја чест!

Шала на страна, НЛБ се тупаџии и сакаат се да им е by-the-book. Тоа е тоа.
Мислењето е автоматски споено:

Дали некој друг има ист проблем, од кога е направен апдејт на апликацијата пред некој недела не можам да направам распределба на девизен прилив затоа што копчето "Потпиши налог" скоро и да не е видливо и не можам да кликнам на него, претходно си функционираше без проблем. Се работи за Iphone 12Погледнете го атачментот 139080

А да земеш и да појдеш во експозитура и ако ти се редовни примања од редовен клиент да си потпишеш генерална распределба и да не се замараш вака?

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Значи ти си остварил контакт со министерот за финансии на Република Словенија и со нивниот премиер. Секоја чест!

Шала на страна, НЛБ се тупаџии и сакаат се да им е by-the-book. Тоа е тоа.
Мислењето е автоматски споено:

А да земеш и да појдеш во експозитура и ако ти се редовни примања од редовен клиент да си потпишеш генерална распределба и да не се замараш вака?
Бев потпишав ама изгледа беше конкретно за оваа распределба само, има опција да потпишам автоматска распределба од ист испраќач? Не ми кажа ништо таа во банка за вакво нешто

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Дали некој друг има ист проблем, од кога е направен апдејт на апликацијата пред некој недела не можам да направам распределба на девизен прилив затоа што копчето "Потпиши налог" скоро и да не е видливо и не можам да кликнам на него, претходно си функционираше без проблем. Се работи за Iphone 12Погледнете го атачментот 139080
проба да го свртиш телефонот? сличен проблем има и со dropdowns пример во интерни транакции кога префрлаш ако има повеќе од 4 сметки хаха

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.761
2.775
Бев потпишав ама изгледа беше конкретно за оваа распределба само, има опција да потпишам автоматска распределба од ист испраќач? Не ми кажа ништо таа во банка за вакво нешто

Да да, има таква опција. Мислам дека само треба да имааш неколку трансакции.

bugggg

hello world
21 јуни 2017
80
67
И јас го имам истиов проблем, после десетици обиди некако успеав со вртење на екранот и скролање

BigBull

hello world
20 март 2013
74
102
Скролнете нагоре за копчето да оди малце нагоре и додека паѓа надолу кликнете го во движење, така ми успеа мене.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Пред 10 минути отидов до банкомат кај Расадник да ставам пари на картичка.
Ставам картичка, стискам сето тоа од лева страна нели за ставање пари, се отвара банкоматот, ставам 3000 денари внатре, се затвара, стискам потвди и ми фрла порака:
„Во моментов не сме во можност да ја обработиме трансакцијата“.

Ми ја вади картичката, парите остануваат внатре.

Пријавувам на 15600, 10 минути со човекот, ми вика пријавено е, не можам ништо повеќе, најверојатно ќе ви бидат рефундирани сретствата деновиве.

Му се има на некој нешто слично десено? Мајко мила ми стана банкава, банкомат во самата експозитура да прави проблеми. Да е некој забатален ај да речеш ама ..

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Ставам картичка, стискам сето тоа од лева страна нели за ставање пари, се отвара банкоматот, ставам 3000 денари внатре, се затвара, стискам потвди и ми фрла порака:

Пријавувам на 15600, 10 минути со човекот, ми вика пријавено е, не можам ништо повеќе, најверојатно ќе ви бидат рефундирани сретствата деновиве.

Му се има на некој нешто слично десено? Мајко мила ми стана банкава, банкомат во самата експозитура да прави проблеми. Да е некој забатален ај да речеш ама ..
Мене ми се има случено. Потпишуваш документ со колку пари ти земале и кое време.
Утредента ми ги вратија на сметка.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Мене ми се има случено. Потпишуваш документ со колку пари ти земале и кое време.
Утредента ми ги вратија на сметка.
Јас го пријавив телефонски, ми побараа податоци и кое време се случило ова.
Се надевам нема да треба да одам во банка и да потпишувам наново. Фала ти.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Мене ми зема така пари и не ги регистрираше пред некој месец. Ѕвонев пријавив, сума, банкомат, податоци мои и се. Ми ги вратија за една недела а требаше порано, само морав да ѕвонам 3 пати.

Sent from my iPhone using Tapatalk

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643

Истото ми се има случено, чекав 1 недела за парите да ми се појават на сметка а пријавив преку мејл

Enigma

user
1 септември 2012
1.132
566
Enigma's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250GB / WD Caviar Blue 2TB/500GB
PSU
MS 600W
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200MHz
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit

Ми се случи истово пред 2 месеца околу 18 часот како тебе, им се јавив одма, не памтам што ми рекоа точно но беше некоја рутинска работа што ја прават самите тие и парите ќе се покажеле за брзо на сметка. Дента или наредниот ден стигнаа.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Некој да има проблем со плаќање TIDAL преку NLB? Ми вика "направена е несупешна резервација на вашата картичка на износ 0,00 МКД на продажно место TIDAL" (пробано со две картички).

DarkDeFnx

hello world
20 јули 2016
123
157
DarkDeFnx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core 2 Quad Q8200 @ 2.33GHz 4MB L2 64-bit LGA775
Motherboard
Micro Star International MSI MS-7353 X48C Platinum
Storage
SYS: Saumsung HD753LJ ATA 750GB | DATA: Samsung D3 Station 2TB
RAM
Single Channel DDR3-1333 SDRAM 2 x 2GB 9-9-9-24
Video card
NVIDIA GeForce GTS 250 GDDR3 SDRAM 1 GB
Mouse
GEMBIRD MUSOPTI6 5V 200mA DC
Keyboard
Chicony KB-3923 5V 200mA DC
Audio
Realtek High Definition Audio 6.0.1.6662
Monitor
Philips 220E1SB/00 22'' 1920x1080 50/60Hz 100-240V 1.5A
OS
Microsoft Windows 10 Professional (x64) Build 14393.447 (RS1)
И јас имав таков случај при внесување пари на сметка преку банкомат, бидејќи беше релативно мала сума и вечерно време не пријавив ништо и мислев утрото да одам директно во филијалата бидејќи ми е блиску.
Во некој период од 1-2 часа потоа, од мобилната апликација добив нотификација дека имам прилив на средства на сметката точно толку колку што внесов кеш.
Не пријавив ништо, а ни пред ни потоа некогаш повторно се случи истото а често внесувам пари преку банкомат.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.798
5.515
Некој да има проблем со плаќање TIDAL преку NLB? Ми вика "направена е несупешна резервација на вашата картичка на износ 0,00 МКД на продажно место TIDAL" (пробано со две картички).
Да не е интернет линит 0, ако е Visa. Ако е на листа на пробиени картици од НЛБ ги ставија со 0 лимит уште пред месец дена како проактивна заштита

Sent by ME using Tapatalk

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje
Да не е интернет линит 0, ако е Visa. Ако е на листа на пробиени картици од НЛБ ги ставија со 0 лимит уште пред месец дена како проактивна заштита

Sent by ME using Tapatalk
Не сум до толку:). И не користам Visa, само Master. Сам си го одредувам лимитот за интернет и пос преку апликација. Функционираат картиците, секојдневно ги користам. Нешто друго е.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.549
3.172
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Да, се јавив и ми рекоа дека во некој период од денот имало некаков глич и дека ќе ми стигнат парите за некој саат и ми стигнаа.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.412
1.643

Истиов проблем постои уште пред 4-5 години.
Ми се има десено 3 пати, на банкоматот во К4 на Партизанска.
Првиот пат шизнав пошо имав внесено доста голема сума. Се јавив пријавив ги вратија парите за некој ден.
Другар што работи у тех. служба на НЛБ ми објасни дека имале некои процеси во периодот од 7 до 9pm што вртеле низ банкоматите и поради таа причина можно е да заглавиле.

После третата случка - never again.
Комбинирај го ова со:
  • ретките случаи кога треба да идам физички до банка и да чекам редици од пензионери да уплатат струја или пензија да подигнат
  • мора да се најавам неколку дена унапред за да подигнам смешни 2-3000 еур од шалтер
= ги баталив НЛБ тотално.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Истиов проблем постои уште пред 4-5 години.
Ми се има десено 3 пати, на банкоматот во К4 на Партизанска.
Првиот пат шизнав пошо имав внесено доста голема сума. Се јавив пријавив ги вратија парите за некој ден.
Другар што работи у тех. служба на НЛБ ми објасни дека имале некои процеси во периодот од 7 до 9pm што вртеле низ банкоматите и поради таа причина можно е да заглавиле.

После третата случка - never again.
Комбинирај го ова со:
  • ретките случаи кога треба да идам физички до банка и да чекам редици од пензионери да уплатат струја или пензија да подигнат
  • мора да се најавам неколку дена унапред за да подигнам смешни 2-3000 еур од шалтер
= ги баталив НЛБ тотално.
со што ги замени? и како искуство до сега?

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.412
1.643
со што ги замени? и како искуство до сега?
ПроКредит. never felt better. Еднаш-два пати само бев до експозитура на почетокот околу потпишување/подигање картички и тоа е. Другото е се онлајн (додуша веќе читам и другите банки се дигитализирале)

Уплата/исплата од банкомати во МКД и ЕУР до 5000еур без проблем и без чекања и најавувања.
Го имам тој фриленс пакетот и секој ЕУР трансфер ме кошта 0 денари банкарски провизии (додуша и клиентот плаќа со OUR метод)
Другар за слична сума на ТТК му наплаќаат по 30-40еур банкарски провизии.

Едино што ми недостига е интеграција на нивната картичка со Apple. Имаат wallet за Android ама не и iOS.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.783
4.501
Неготино
Друга работа со НЛБ: Од Бугарија ми пратија пари преку Wise, чисто да го пробаме.
Бидејќи нема Wise кај нас, односно не можам да ставам картичка, имаше опција преку линк, внесуваш банкарска сметка и ти стигаат парите.

Ми стигна известување дека ќе ми стигнат 0.10 евра (????) ама ниту тие 0.10 ниту тие 5.10 ги нема. Пишуваше на 26 Јули дека ќе се на сметка.

Да ѕвонам треба некаде за ова?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Друга работа со НЛБ: Од Бугарија ми пратија пари преку Wise, чисто да го пробаме.
Бидејќи нема Wise кај нас, односно не можам да ставам картичка, имаше опција преку линк, внесуваш банкарска сметка и ти стигаат парите.

Ми стигна известување дека ќе ми стигнат 0.10 евра (????) ама ниту тие 0.10 ниту тие 5.10 ги нема. Пишуваше на 26 Јули дека ќе се на сметка.

во нлб девизно одделение (ваљда) ако имаш од другава страна трансакциски податоци и сл. Да ти проверат што има кај нив во систем (и дал има)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.549
3.172
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro

Од каде ти стигна известување, од Wise? Wise зима провизија и може пошто си пратил 0.1 не ги ни обработуваат.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно