Spamalot
lurker
- 13 јуни 2011
- 943
- 308
Здраво,
Ве молам за проценка на направата од насловот и дисковите.
Во NAS-от моментално се наоѓаат 4 парчиња на Samsung’s Spinpoint F2 EcoGreen 1.5 TB HDDs и формираат вкупно 4.1 TB употреблив простор со 1 диск за редундантност(парност) врзани во XRAID2, повеќе за XRAID тука линк, нормално може да се користат и други раид конфигурации но XRAID2 е оптимална според мене.
NAS-от и дисковите се користени, исправни и немаат гаранција.
Со NAS-от си доаѓа и адаптерот но недостига кабелот за во штекер, мислам дека го има за 150-200 ден по продавници, како стандареден кабел за лаптоп.
Би сакал да ми помогнете да формирам реални цена за NAS-от и дисковите посебно, пред да решам што да иде на продажба.
Нативно NAS-от поддржува дискови со големина до 4ТБ по диск.
Целосна документација за спецификациите и конфигурација на софтверот тука линк2
Иако NAS-от има активно ладење, направата е многу тивка.
Благодарам.
Ве молам за проценка на направата од насловот и дисковите.
Во NAS-от моментално се наоѓаат 4 парчиња на Samsung’s Spinpoint F2 EcoGreen 1.5 TB HDDs и формираат вкупно 4.1 TB употреблив простор со 1 диск за редундантност(парност) врзани во XRAID2, повеќе за XRAID тука линк, нормално може да се користат и други раид конфигурации но XRAID2 е оптимална според мене.
NAS-от и дисковите се користени, исправни и немаат гаранција.
Со NAS-от си доаѓа и адаптерот но недостига кабелот за во штекер, мислам дека го има за 150-200 ден по продавници, како стандареден кабел за лаптоп.
Би сакал да ми помогнете да формирам реални цена за NAS-от и дисковите посебно, пред да решам што да иде на продажба.
Нативно NAS-от поддржува дискови со големина до 4ТБ по диск.
Целосна документација за спецификациите и конфигурација на софтверот тука линк2
Иако NAS-от има активно ладење, направата е многу тивка.
Благодарам.
Последна промена: