Nikola100
poweruser
Кај ти текна бе... Сакаш да навлезеш во водите на „ Ратно профитерство „ ?Предложете ВПН што ја има Русија како држава за конектирање, да се искористи овој пад на Рубљата кој може да оди уште надолу.
Кај ти текна бе... Сакаш да навлезеш во водите на „ Ратно профитерство „ ?Предложете ВПН што ја има Русија како држава за конектирање, да се искористи овој пад на Рубљата кој може да оди уште надолу.
Па добро членот не се доискажа инаку ќе знаевме дека дел од заштедените пари ќе ги пренамени во донација за луѓето од Украина.Кај ти текна бе... Сакаш да навлезеш во водите на „ Ратно профитерство „ ?
Не конкретно за Нетфликс, за било кој сервис што е достапен за плаќање во Руски Рубли, јас имам Норд ВПН и Виндскрајб но не ја видов Русија.Не би ризикувал може ќе го забранат Netflix таму.
Па тоа ти викам, со овие уметнички санкции нема да можеш најверојатно.Не конкретно за Нетфликс, за било кој сервис што е достапен за плаќање во Руски Рубли, јас имам Норд ВПН и Виндскрајб но не ја видов Русија.
Друже турција кај мене не ја дава како опција.другар дај бе откачи се ако не ги разбираш добро работиве, без проблем работи ова
Погледнете го атачментот 110332
на ова се однесва тоа со стегањето на обрачо?: „НЕТФЛИКС“ ТРГНУВА ВО ЛОВ НА „НЕПЛАЌАЧИ“ - Нема веќе делење на налогот со поединци кои не се членови на вашето домаќинствоNetflix го стега обрачот, ќе наплаќа за споделување на пасворди. Моментално се во тест фаза и планираат ваквата опција да ја наплаќат по неколку (~$3) долари. Со оглед на сѐ поголемата конкуренција ова е голем ризик за Netflix во однос на довербата кон своите претплатници.
Да се надеваме на лоши резултати од тестирањето.![]()
Кого не го мрзи нека прогугла дека ова еднаш годишно го прават. Се силат. Ама некако не им дава срце изгледаЛогиката е дека тој што решил си го плаќа, кој не, никад нема да го плаќа и ќе си гледа торенти и сл. Како што Мајкрософт никогаш сериозно не тргна во борба против домашното пиратство (за фирми е друго) - тие што по дома си го користат нелегално, после у фирма го користат за пари. Така што - издуван балон.
Треба да се подобрат Нетфликс за контент, имаат 220 милиони субскарајбери ако земеме просек по 10 долари/евра за субскарајбер, тоа се преку 2 милијарди месечно, веројатно повеќе од 3. Не треба да се грижат за пасворди, туку и за квалитет на тоа што го имаат на платформата. Јас престанав да плаќам кога качија од 17лири на 28, па потоа пак продолжив некој месец да видам што има ново, на најниската претплата секако, па еве сега пак прекинав кога го качија на 38 лири.
Излезе извештај дека имаат огромен одлив на корисници неколку месеци по ред, затоа така им паднаа акциите.Подеднакво се делат лозинки и на другите платформи. Овие ако мислат дека тоа им е проблемот, во тешка заблуда се.
Да де. Прашањето е зошто имаат огромен одлив?Излезе извештај дека имаат огромен одлив на корисници неколку месеци по ред, затоа така им паднаа акциите.
Токму тоа, слаб квалитет на понудата а цените постојано ги зголемуваат. Многу се жалат и што бројни серии ги откажуваат по една сезона и ги оставаат недовршени.Да де. Прашањето е зошто имаат огромен одлив?
Единствена причина зошто сум сѐ уште нивен корисник покрај Hulu, Prime, Disney+, Paramount+, HBO, CBS e делењето акаунт. Удрија на безвезна хиперпродукција. Зголемуваат приходи со раст на цени, смалуваат трошоци со намалување на квалитет. Неодржлив модел.
Шо парички?Некој сака да го делиме турскиот нетфликс?
Шо парички?
Околу 220 ден месечно, со оваа цена на лирата, BTW ај кажете некој free VPN или некој кракнат што може да се поврзе во турција?