Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нема слика на лаптоп asus k54l

GoranD

read-only
29 мај 2007
19
0
Можеби некаде на друго место има дискусија за овој проблем, не успеав да пронајдам.

Некогаш има но некогаш (а почесто) нема слика на мониторот на лаптопот кој го имам Asus k54l. Слика на vga и hdmi излез имам и така работам без проблем.
Мониторот работи, и ако се загледа се гледаат кругчиња. Но слика не дава.

Некој совет ? Сервис не му бега... но можам ли без да го носам да му пробам нешто ? :)

Последна промена:

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Најверојатно е флекс кабелот. Замена на истиот би го решила проблемот.

Дололку претходно не си менувал, тогаш препушти му на некој поискусен. Најефтино ти е сам да го нарачаш од ебау и само да платиш за промена.

jovce.

hello world
29 јули 2010
498
248
Да не отварам друга тема се надевам нема да ми замери членот. Се работи за TOSHIBA SATELLITE L850-131 лаптоп. Лаптопот е на другарче и како што ми кажуваше првин покажувало проблеми со драјверите и се гасел екранот па по неколку дена воопшто не давал слика. Го проверив лаптопот и како што заклучив спрема симптомите има проблем со графичкиот чип па бидејќи имам неколку лаптопи средено со дување на чипот со фен пробав и на овај но не бидна ништо. Па сега да прашам дали има некој што можи да го среди и колку пари ќе ми бара за риболинг на чипот. Цена можи по ПП, доколку му одговара на другарчево ќе го пратиме :)

Trajkou2

hello world
18 март 2014
59
35
Kaj poveketo od slucaite i problemi so ne pokazuvanje na slika na ekranot e Grafickiot cip, potocno fali nekoj kontakt prema grafickiot cip od dolnata strana i dokolku kako sto pisa eden clen se (duva so fen ) i proraboti ne e sigurno kolku ke raboti najdobro e da se odlemi celio cip i da se ponovo zalemi ali mnogu skapo izleva jas za edna takva intervencija plativ 3500 den, vo servis i kolku izdrza 1 godina. i sega aj rashoduvanje i go prodavam na delovi kako i da e ne se isplati posto mnogu skapo cini servisot a garancija na servisiranjeto ne davaat ,probaj otidi vidi vo nekoj servis ali ogin i plamen e pa ke kazes kolku ke ti naplatat Pozdrav.

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Незнам како ми промакнала темава, но по читањето и објаснувањето најверојатно е до напојувањето на инверторот, односно инверторот или пак до неонките во екранот. Тоа би значело дека може да е и кабелот од плоча до монитор некаде во прекин.
Графика не може да биде во ниеден случај по описот на проблемот.
@GoranD - Велики, што направи со лаптопот :)

Поздрав

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв