Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.206
1.225
Скопје
Tелеком на нивната апликација кај што плаќаш сметки и гледаш потрошено интернет постои дел што се вика Moments. Се собираат поени некакви дигитални валути во вид на срца. Се земаат попуст ваучери за во ресторани, Букинг и друго

Е сега мене ме интересира дали тоа ти зема од сметката пари. Прашав и на други форуми ми рекоа го има и за оние со припејд. Мене ми е чудно ова ако не се плаќа.

Го отворив добив 10% попуст букинг, па ме интересираше дали ќе ми земе пари?
Не ми се верува дека би ти земало, и јас разгледував има интересни понуди

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Не ми се верува дека би ти земало, и јас разгледував има интересни понуди
Само што влегов ми бараше да се согласам и одма ми даде како грепка и добив 10% попуст за Букинг.

А интересно е се добиваат виртуелни монети или поточно поени и само при отварање на апликацијата секојдневно. Со нив се земаат ваучери. Чудно ми е ако не се наплаќа ова затоа што има и ваучери со поголеми попусти.

18 септември 2020
942
881
Македонија
Од октомври граѓаните имаат 30 отсто поевтин роаминг со земјите од ЕУ. Освен ова намалување, роаминг услугите до 2026 година ќе се намалат за уште 30 отсто, а очекувањата се во 2028 година цените за роаминг да бидат исти како цените на тие услуги што ги има на домашниот пазар.

Со Декларацијата за роаминг помеѓу ЕУ и Западен Балкан ги намалуваме трошоците за мобилни податоци и ја поттикнуваме регионалната поврзаност.
FB_IMG_1697174155896.jpg
Ама ова не влијае врз операторите да направат интернет роаминг пакети.

20 јуни 2008
644
698
Ivicakmk's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X & Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI
Storage
Samsung 980 Pro 1 TB + Toshiba MG07ACA14TE
PSU
ASUS TUF Gaming 1000W Gold
RAM
2x16 GB Kingston HyperX Fury DDR4 3600 MHz CL16
Video card
Asus TUF RTX 3070 Ti
Case
Sharkoon TG6
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro
Keyboard
Logitech G915 X Lightspeed
Audio
Razer Blackshark V2 Pro
Monitor
Dell S2721DGFA / BenQ BL3201PT
OS
Windows 10 Pro
Само што влегов ми бараше да се согласам и одма ми даде како грепка и добив 10% попуст за Букинг.

А интересно е се добиваат виртуелни монети или поточно поени и само при отварање на апликацијата секојдневно. Со нив се земаат ваучери. Чудно ми е ако не се наплаќа ова затоа што има и ваучери со поголеми попусти.
Не се наплаќа, имам користено ваучер за Доминос.

Ts011

user
31 март 2020
1.432
1.087
Од октомври граѓаните имаат 30 отсто поевтин роаминг со земјите од ЕУ. Освен ова намалување, роаминг услугите до 2026 година ќе се намалат за уште 30 отсто, а очекувањата се во 2028 година цените за роаминг да бидат исти како цените на тие услуги што ги има на домашниот пазар.

Со Декларацијата за роаминг помеѓу ЕУ и Западен Балкан ги намалуваме трошоците за мобилни податоци и ја поттикнуваме регионалната поврзаност.
Погледнете го атачментот 130401
Ама ова не влијае врз операторите да направат интернет роаминг пакети.
Taman do 2028 A1 i Telekom sekoja god, +100ka i ke dojdi 30€ pretplata a!a na pola korisnici od Mk, ne im treba eu roaming...im treba za max 10€,site uslugi da si gi ima

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67
Здраво Сакам да ве прашам дали за магента 1 има некој тест период, па ако не ти се допаѓа без проблем да го вратиш?
Порачав уред од нив пред две недели (директно во салон). Денес ми кажаа дека тој уред го нема да си бирам друг.. Јас не сакам друг уред и сакам да ја укинам магентата ја склучив кога го порачав уредот.. Дали доколку прават проблем од телеком, ќе го раскинам договорот со пријава во АЕК зошто тие не ми го доставиле уредот. Дали во АЕК може на меил да и се пише претставката?

18 септември 2020
942
881
Македонија
Здраво Сакам да ве прашам дали за магента 1 има некој тест период, па ако не ти се допаѓа без проблем да го вратиш?
Порачав уред од нив пред две недели (директно во салон). Денес ми кажаа дека тој уред го нема да си бирам друг.. Јас не сакам друг уред и сакам да ја укинам магентата ја склучив кога го порачав уредот.. Дали доколку прават проблем од телеком, ќе го раскинам договорот со пријава во АЕК зошто тие не ми го доставиле уредот. Дали во АЕК може на меил да и се пише претставката?
10 дена само од денот на почнување на договорот. После тој рок кој е законски за жал нема никаква можност, а буџетот можеш да го искористеш со тоа што ќе ги контактираш од контакт центарот и ќе те услужат ако можат да ти помогнат за тој телефон што сакаш да го земиш.
Се што е над 10 дена, се плаќаат пенали за сите месеци што ти се, убаво прочитај го договорот.

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67
10 дена само од денот на почнување на договорот. После тој рок кој е законски за жал нема никаква можност, а буџетот можеш да го искористеш со тоа што ќе ги контактираш од контакт центарот и ќе те услужат ако можат да ти помогнат за тој телефон што сакаш да го земиш.
Се што е над 10 дена, се плаќаат пенали за сите месеци што ти се, убаво прочитај го договорот.
Договоро е потпишан на една дата, каблите се пуштени сосема друга дата... За да го земам уредот, морав да направам магента.. За уредот доплатив пари колку треба и сега викат уредот го нема... Имам фискална имам се..

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.793
3.972
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Договоро е потпишан на една дата, каблите се пуштени сосема друга дата... За да го земам уредот, морав да направам магента.. За уредот доплатив пари колку треба и сега викат уредот го нема... Имам фискална имам се..
Мислам спрема датумот на потпишување договор се рачунаат тие 10 дена..А за тоа дека си платил за уред а не си го добил прашај во салон или подобро на нивниот број од контакт центарот

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67
Мислам спрема датумот на потпишување договор се рачунаат тие 10 дена..А за тоа дека си платил за уред а не си го добил прашај во салон или подобро на нивниот број од контакт центарот
Пријава во Аек преку емаил треба или како?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.793
3.972
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

dashbog

lurker
24 јуни 2008
573
815
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Некој агент те има прелажано. За било кој уред да го земеш доволно е само постпејд линија. Со неа може и бела техника да се зима. Доколку си сакал да склучиш фамилијарен буџет, е за тоа треба минимум 2 постпејд линии, или магента (може и со 1 линија.)

Ако е некој мал уред ( тел. Лаптоп, PS5) ти го издаваат одма, додека бела техника се испорачува дополнително. Но доколу ја немаат на лагер, не може агентот да ти ја изаде никако - ќе ја нема и кај него во систем.
Најдобро да си видиш со агентот што и како ти има ветувано, а за тоа дека го нема продуктот а веќе имаш сметка малку е чудно, но ако е некаков превид ќе ти ја сторнираат секако, ќе ти го вратат буџетот - во тој поглед не се преваранти.

Инаку законскиот рок за раскин е 14 дена, но ако не си задоволен од квалитетот, услугата и сл.

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67
Некој агент те има прелажано. За било кој уред да го земеш доволно е само постпејд линија. Со неа може и бела техника да се зима. Доколку си сакал да склучиш фамилијарен буџет, е за тоа треба минимум 2 постпејд линии, или магента (може и со 1 линија.)

Ако е некој мал уред ( тел. Лаптоп, PS5) ти го издаваат одма, додека бела техника се испорачува дополнително. Но доколу ја немаат на лагер, не може агентот да ти ја изаде никако - ќе ја нема и кај него во систем.
Најдобро да си видиш со агентот што и како ти има ветувано, а за тоа дека го нема продуктот а веќе имаш сметка малку е чудно, но ако е некаков превид ќе ти ја сторнираат секако, ќе ти го вратат буџетот - во тој поглед не се преваранти.

Инаку законскиот рок за раскин е 14 дена, но ако не си задоволен од квалитетот, услугата и сл.

до вечер уредот треба да го земам, па ќе видам

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
Некој да сподели искуство со Телекабел како мобилен оператор? Покриеност? Стабилност? Брзина? Прочитав дека користат инфраструктура од Т-Мобиле.
Време е да им дадам среден прст на А1 па барам алтернативи.

Ts011

user
31 март 2020
1.432
1.087
Некој да сподели искуство со Телекабел како мобилен оператор? Покриеност? Стабилност? Брзина? Прочитав дека користат инфраструктура од Т-Мобиле.
Na vietuelen e mn,potesko otkolku na Mno,od problemi do prijavuvajne do resavajne odi mn,sporo.
Tk,i taka so krevajne telefon za problem se skarani ....taka da srejkno ...

18 септември 2020
942
881
Македонија
Lycamobile, 5GB +се неограничено за 200 денари месечно.
Телеком, 699 денари 10GB + се неограничено mobile s+ се активира преку телеком мк апликацијата, земаш Mobile S и се префрлаш на другата. Прашај во салон.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
577
394
Na telekabel probaj da iskombiniras 300 den toj paket e izboren mozes da izberes 200 min i 1 gb ili neograniceni min, ti odberi neograniceni min i posle preku moj telekabel ili preku sms aktiviraj 150 gb za +300 den mesecno i ke ti ispadne 150gb i neograniceni za 600 den mesecno. Na pocetokot ne bea dobri telekabel sea imam edno brojce od niv vekje nema ni gluvi povici a internetot si e so dobra brzina za sekakvo koristenje Gi preporacuvam

Ts011

user
31 март 2020
1.432
1.087
Na telekabel probaj da iskombiniras 300 den toj paket e izboren mozes da izberes 200 min i 1 gb ili neograniceni min, ti odberi neograniceni min i posle preku moj telekabel ili preku sms aktiviraj 150 gb za +300 den mesecno i ke ti ispadne 150gb i neograniceni za 600 den mesecno. Na pocetokot ne bea dobri telekabel sea imam edno brojce od niv vekje nema ni gluvi povici a internetot si e so dobra brzina za sekakvo koristenje Gi preporacuvam
Tk, e tragi komedija 500mkd 10gb i povici, 600den, povici i 150gb.??700 mkd,povici i 20gb, 800mkd povici i 160gb.????
Koj cirkuz e ova.?koga so 600 pokrivas se...zosto se od 700i800.??

infamous21

read-only
23 октомври 2011
18
22
Каде има пишано дека може да бираш помеѓу 200мин+1гб и неограничени мин?

Испратено од SM-S918B преку IT.mk форум апликација

Riku

lurker
27 ноември 2021
585
256
Јас сум веќе 2 години на телекабел 500 ден тарифа. Интернетот е супер до скоро време секогаш првио повик ти беше глув ама како што пиша членот погоре во последно време многу ретко се дешава можеби го средиле и тоа.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Јас сум веќе 2 години на телекабел 500 ден тарифа. Интернетот е супер до скоро време секогаш првио повик ти беше глув ама како што пиша членот погоре во последно време многу ретко се дешава можеби го средиле и тоа.
Немам ни ја проблеми со телекабел. Глуви повици сум немал, Call Hold знае некад да не работи, VoLTE сеуште не им е во фунцкија. Паркинг СМС не работат. Се на се тоа е. Со интернетот сум немал проблеми, каде има или нрма Телеком мрежа таму има/нема и Телекабел.

Riku

lurker
27 ноември 2021
585
256
Немам ни ја проблеми со телекабел. Глуви повици сум немал, Call Hold знае некад да не работи, VoLTE сеуште не им е во фунцкија. Паркинг СМС не работат. Се на се тоа е. Со интернетот сум немал проблеми, каде има или нрма Телеком мрежа таму има/нема и Телекабел.
Да заборавив за паркинг зошто оваа од старт не им функционира па и не сум ни пробал ,кога и да ми притреба паркинг плајќам од мобилниот на жената.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно