Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мислење за неотел интернет

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Ист е како на Телеком. Знае да варира +-10мс поради network load во одредени часови, но нема проблеми.

Земи си рутерче со QoS , пожелно OpenWRT + Cake QoS , да немаш client-side проблеми.
Како го користиш рутерот со неотел? Router mode и DMZ отворено? Не сакаа да го префрлат во bridge mode модемот кога бев кај нив.

champagnepepe

Баниран/a
21 ноември 2019
125
253
Скопје
Како го користиш рутерот со неотел? Router mode и DMZ отворено? Не сакаа да го префрлат во bridge mode модемот кога бев кај нив.
Не сум на оптика. Користам Long Range WiFi. Бори се да добиеш пристап до рутерот. Не може да те одбијат доколку сакаш да направиш надоградување на мрежниот уред од твоја страна.

Magical

hello world
15 август 2008
434
453
Не сум на оптика. Користам Long Range WiFi. Бори се да добиеш пристап до рутерот. Не може да те одбијат доколку сакаш да направиш надоградување на мрежниот уред од твоја страна.
Кај го пишува тоа дека не може да те одбијат?

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Таа им е полисата бидејќи во мојот случај користеа мрежа од телеком. За нивна мрежа немам искуство. Rip

naumovski-andrej

read-only
26 април 2021
38
198
Таа им е полисата бидејќи во мојот случај користеа мрежа од телеком. За нивна мрежа немам искуство. Rip
И кај мене користат мрежа од Телеком и ако треба за тоа ќе се карам жими се, канта им е рутерот. Јави се и побарај им некое техничко лице што се разбира да правиш муабет со него.

ZeroCool666

hello world
24 ноември 2020
76
18
Дечки, неотел оптика имам, и малце чуден проблем имам, не е поврзан со интернетот и брзината туку со локацијата. Дали гугл мапс локацијата ја вади преку ip адреса? Пошто на десктоп пц не знам на каков друг начин би можело. Дали се поврзани работиве или друго чаре да барам? :)

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Снема струја во Центар и немаше околу 1 час. После тоа, цел ден, оптиката на неотел, е едвај 3Mbs од платени 100Mbs.

Во status на модемот сите параметри се во нормала, што значи физички оптиката е во ред.

Тоа е тој квалитет на Неотел, грижа за корисници и support, поготово после работно време или за викенд. Дно!
Како трето разреден кабловски оператор во Свирипичино.

Ова често се случува, затоа е овој револт.

Ако имате друга опција, размислете пред да се договарате со Неотел

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.154
556
Попустов од цели 50% кој го даваат за првите 12 месеци од 2 годишниот договор зборува колку малку корисници имаат:

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Попустов од цели 50% кој го даваат за првите 12 месеци од 2 годишниот договор зборува колку малку корисници имаат:
за иста цена има телеком 100мб и цената е за 2 години иста, а и подобар е и може бриџ мод

ZeroCool666

hello world
24 ноември 2020
76
18
Има некој неотел оптика во хром? дали инфраструктурата и брзината им варира по населби или имаат стандард?

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Има некој неотел оптика во хром? дали инфраструктурата и брзината им варира по населби или имаат стандард?
близу хром сум, кај полицијата во ѓорче.
никогаш немало прекин, брзината неспоредлива со тоа што претходно бев на вип.
ич не му ја мисли, скроз стабилно и брзо, позиривно сум изненаден.
последнава случка кога пола скопје немаше струја ниту интернет, неотел цепаше.

ZeroCool666

hello world
24 ноември 2020
76
18
Дечки, некој да има проблем со локација на неотел? палам google maps, Ме дава дека сум у штип на локација, на десктоп сум и не знам како да го оправам тоа...

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Дечки, некој да има проблем со локација на неотел? палам google maps, Ме дава дека сум у штип на локација, на десктоп сум и не знам како да го оправам тоа...
А да видиш низ прозор, за секој случај?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
има .. толку имаат јавни ИП адреси, па се дели .. :D

champagnepepe

Баниран/a
21 ноември 2019
125
253
Скопје
Апдејт за интернетот од Неотел : Од кога го имам нема паднато ниту еднаш.
Еднаш се измести антената на кров поради невреме, дечките дојдоа за пола час, ја наместија.

filipvselena

poweruser
7 април 2007
2.934
193
Неотел продаден на Мтел. По се изгледа гласините биле точни.
Осеќам Спортклуб ќе ги снема за месец-два

Snaga

hello world
2 јануари 2015
72
71
Супер се неотел, веќе 3 години сум на оптика кај нив. Пред некое време направив апгрејд на 100/100.

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072
Neotel na optika na pola cena site ponudi ...

Mtel izgleda ke pocni so rabota ...

18 септември 2020
926
865
Македонија

Mtel izgleda ke pocni so rabota ...
Ajde za airlija neka bidi i da imame normalna pazarna konkurencija po dolgo vreme, se nadevam i na masocni prosiruvanje na optickata mreza.
Neotel vooglavno ima optika vo gradovite niz drzavata. Dokolku od glavnata stanica pocnat da pustaat kabli i da postavuvaat drugi sporedni stanici so opticki vlakna, ke mozat pobrgu da povrzat poveke domakinstva so optika. Mtel.mk ke investiraat 50 milioni ovaa godina.

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Ама само првата година, после по старо..

coki

:(){ :|:& };:
26 ноември 2021
429
620
/home/coki
Или 24 месеци по 897.5 денари
Али си врзан со договор. Барем се фер и читко имаат напишано колку сообраќај е вклучено, а не да прават пеерски финти како Телеком. Ако на локацијата има можност за Телекабел оптика и е стабилна таму, поисплатливо е. Првите 3 месеци 600 денари 150/150 промо, после за 1000 денари 150/150 и сето тоа без обврзувачки договор и без ограничување на сообраќај.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно