Добра работа би било и тоа што ќе имаме потенки телефони при иста батерија или другачије кажано иста големина со повеќе капацитет.@DrMTR
Онтопик: Одлична работа. Почесто ќе има изгледа 5000 - 6000 mah батерии.
Офтопик: Немој бе со вакви работи, сега ќе дојде чичко паметен да ти каже зошто ова не бива и нема да функционира.
Добра работа би било и тоа што ќе имаме потенки телефони при иста батерија или другачије кажано иста големина со повеќе капацитет.
Тоа веќе и како дизајн им стана на телефониве, со бумп да се, па дури и дебеливе со по 5000mah како мојов кој и со божем оригинал дебела маска (оние со плиш внатре) пак тропка на рамна површина. Штрчи милиметар два, а доволно да се изгребе па имам 10тина протекторчиња дома да се најдат.Да ама веќе имаме тенки телефони со ОГРОМЕН „бумп“ за камерата. Што некако е ја побива целата работа „најтенкиот досега“. Башка кога ќе го ставиш на маса се клацка како кафанска маса на кеј кај жабарот, на оние плочкине испокршени.
Види го Mi 11 ultra (лево)
Погледнете го атачментот 107323
3.5мм од тело.
Погледнете го атачментот 107324
en.xiaomitoday.it
Xiaomi may soon solve the proximity sensor problem
Xiaomi invests in MEMS technology, and therefore decides to solve the proximity sensor problem. But not only that, here is what awaits us.en.xiaomitoday.it
![]()
Problems with the proximity sensor? Xiaomi wants your opinion
Given the numerous reports, Xiaomi has launched a survey for those who have problems with the proximity sensor of the smartphone.en.gizchina.it
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/qa41nz View: https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/qa41nz/list_of_xiaomi_devices_with_crap_call_proximity/
https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/m1np1f View: https://www.reddit.com/r/Xiaomi/comments/m1np1f/is_the_proximity_sensor_issue_resolved_in_miui/
Butthurt бригада назад во пештерите.
Јас од љубопитност го инсталирав последниот BETA ROM верзија 21.11.24 за Mi 9T (воопшто последен BETA кој ќе биде за овој телефон), и наидав на овој проблем. Прво си мислев дека сензорот ми откажал но проблемот се реши со реверт на Stable верзија.
Ти си потазе на форумов, овој проблем го дискутиравме со првиот сопственик на Xiaomi продавница во мк the maker, а тоа беше верувал или не во 2013 година, уште тогаш беше присутен на повеќе уреди не на 1, а присутен е и на ultra high end уредот кој го имам Mi11U ако не инсталираш A12 (beta) на глобал го има, и е тотална мизерија, замисли у соба почнува да ти лае куче при важен повик а екранот црн не можеш да стиснеш mute, или да намалиш или зголемиш звук а соговорникот не се слуша, ептен е тиња.
Скроз и јас ова го викам, одма менвам тенок телефон за подебел со поголема батерија, конечно самсунг ова ќе го воведет со новиов с22 note или како и да ќе се викат, наводно ќе немат бамп и ќе е со 5000Mah батерија. Се надевам и другиве брендој ќе го ископирет дизајнов.Тоа веќе и како дизајн им стана на телефониве, со бумп да се, па дури и дебеливе со по 5000mah како мојов кој и со божем оригинал дебела маска (оние со плиш внатре) пак тропка на рамна површина. Штрчи милиметар два, а доволно да се изгребе па имам 10тина протекторчиња дома да се најдат.
Тогаш би било добро во ваков случај наместо да ги тенчат, да појачаат на капацитет па да се намали бумпот.
Одлична комбинација, ем голема батерија, ем голем сензор (ама да признаам има една работа што ме нервира кога сликам некој документ и краевите се заматени, од друга страна добро е кога сликам било каков предмет или човек, па дури и цела кола и има природен портрет моуд).
Не знам зашто ама сега кога би видел некој телефон без бамп би ми било чудно и ќе изгледа поефтино некако. Порано не постоеше ова толку често.Скроз и јас ова го викам, одма менвам тенок телефон за подебел со поголема батерија, конечно самсунг ова ќе го воведет со новиов с22 note или како и да ќе се викат, наводно ќе немат бамп и ќе е со 5000Mah батерија. Се надевам и другиве брендој ќе го ископирет дизајнов.
Па повлечи надоле види од што е нотификацијата, или дај скриншот со отворени нотификацииДали некој знае од која апликација е или што е вклучено за да се прикажува иконата горе лево?
Чепкав насекаде и не најдов ништо,btw нов сум на Xiaomi уред...
alarm da ne eДали некој знае од која апликација е или што е вклучено за да се прикажува иконата горе лево?
Нели е тоа знак за аларм?Дали некој знае од која апликација е или што е вклучено за да се прикажува иконата горе лево?
BTW..дали некој знае дали постои начин да уклучам gestures на Nova Launcher?
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16E, CARBON RED w/Electric Height Control, GABU-210
37.300,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден