Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.788
5.507
епа дечкото три телефона имаше и трите си работеа топ се додека не им стаивме А1 картица и одма го заклучува... нејсе знам дека е линкнат со акаунт не го одглогирал и го заклучува може и со друга картица да се деси не викам не... гледав негде оглас дека ги средувал дечко за 1500 па затоа прашувам дали се средува трајно пошо сигурно не е као кај ајфониве... :)
Мора да си платиш некаде. Треба да се направ ресет преку EDL Mode и после со користење на Авторизиран МI Repair акаунт, што обично го имаат по овластени сервиси, преку ми флеш да се стави оргинален ром. Опција 2 преку некој бокс унлок, исто се плаќа по мобилариве.
Опција 3, чим имаш бутлоадер отклучен и TWRP на него, пробај да флешнеш Xiaomi.EU ром за него.
Само мене ова се ми е сумљиво со телефониве, а тој што ти ги нуди незнае акаунти. Крадени гарант. И уште ако е врзан на гугл, или на тој со Ми акаунтот му текне, ќе ти го локнат и ресетираат ремоут ако сакаат.

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Мора да си платиш некаде. Треба да се направ ресет преку EDL Mode и после со користење на Авторизиран МI Repair акаунт, што обично го имаат по овластени сервиси, преку ми флеш да се стави оргинален ром. Опција 2 преку некој бокс унлок, исто се плаќа по мобилариве.
Опција 3, чим имаш бутлоадер отклучен и TWRP на него, пробај да флешнеш Xiaomi.EU ром за него.
Само мене ова се ми е сумљиво со телефониве, а тој што ти ги нуди незнае акаунти. Крадени гарант. И уште ако е врзан на гугл, или на тој со Ми акаунтот му текне, ќе ти го локнат и ресетираат ремоут ако сакаат.
Ништо од бизнисот чим таква работава тури му пепел а ептен кејф ми направи немам среќа.... :/

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Стави си Custom rom да е на Android One базиран (AOSP Extended, PixelExperience итн) и немаш мака.
Пробано 200 пати.
Уште го работиш А3? На андроид оне или на Миуи?
За 9-10 илјади членот подобро да се поднови со ново Редми, него со логиран Ми8...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
За 9-10 илјади членот подобро да се поднови со ново Редми, него со логиран Ми8...

Најдов за 9000 ми8 ца сега ќе ја прати дечкото коска сочувана кутија спакувано мераклиски чуван се гледа... а Mи A3 имав го дадов тука на форумов топ телефонче ама многу ми се присвиѓа ми8 цава и тоа е :D

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.761
4.480
Неготино

Да, со MIUI 12.5
Штета што апдејтите престануваат на крај на Април. После тоа, може ќе се префрлам на некој А11 ром, освен ако не портнат MIUI од друг телефон.

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Да, со MIUI 12.5
Штета што апдејтите престануваат на крај на Април. После тоа, може ќе се префрлам на некој А11 ром, освен ако не портнат MIUI од друг телефон.
Да читав нешто дека до април ќе добијат некој последен апдејт ако е стабилен се нешо нема да ми смени искрено ако после тоа не добијам нов апдејт ми8 цава да ми брка работа глеам година дена после ќе мењам друго, здравје до тогаш... сега одвај чекам да ми стигне ми8 цава хахахаххаха

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Да читав нешто дека до април ќе добијат некој последен апдејт ако е стабилен се нешо нема да ми смени искрено ако после тоа не добијам нов апдејт ми8 цава да ми брка работа глеам година дена после ќе мењам друго, здравје до тогаш... сега одвај чекам да ми стигне ми8 цава хахахаххаха
Mi8 e EOL уред веќе подолго време, незнам дали ќе имаш воопшто

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Апсолутно неточно, Mi8 ги прави пепел редми сериите, поготово за 8K.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
798
618
Апсолутно неточно, Mi8 ги прави пепел редми сериите, поготово за 8K.
Точно, но уредот нема повеќе миуи поддршка, користен е и нема свежа батерија, не би потрошил толкава сума лично

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Точно, но уредот нема повеќе миуи поддршка, користен е и нема свежа батерија, не би потрошил толкава сума лично

Мое лично мислење флагшип процерос макар три години стар работи стопати боље од било кој буџет телефон не зборам на памет имам сменето па сигурно преку 30 телефони и флагшипи и мидрејнджери и секогаш флагшип процесорите работеле неспоредливо побрзо од мидрејнџери....
Тоа едно друго ми8 е перфектен телефон и на официјален форум прочитав дека ќе има уште еден апдејт на 21ви април, и на крајот од денот пак ќе го сменам за година дена...
И трето ако мислиш дека е скапо за ми8 за тие пари ти лично што би земал а да е подобар у перформанси?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Видовме со поддршка за скоро 2x повеќе RN9P како се покажа.

Ќе ги изгази у перформанси, за камерата да не зборуваме ич.

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Видовме со поддршка за скоро 2x повеќе RN9P како се покажа.

Ќе ги изгази у перформанси, за камерата да не зборуваме ич.
Еве за камерата како се носи ми8 со ми11 сега тазе го најдов пред 14 саати го стаил дечково па оценете си... дури во некој моменти може комотно да кажам ми8 цава има стабилизација слична на ајфон и ги нема оние статерине во видеото... еве да не зборам глејте

View: https://www.youtube.com/watch?v=xFGCK4bTL4U

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Мое лично мислење флагшип процерос макар три години стар работи стопати боље од било кој буџет телефон не зборам на памет имам сменето па сигурно преку 30 телефони и флагшипи и мидрејнджери и секогаш флагшип процесорите работеле неспоредливо побрзо од мидрејнџери....
Тоа едно друго ми8 е перфектен телефон и на официјален форум прочитав дека ќе има уште еден апдејт на 21ви април, и на крајот од денот пак ќе го сменам за година дена...
И трето ако мислиш дека е скапо за ми8 за тие пари ти лично што би земал а да е подобар у перформанси?
Јас земав Oneplus 6T за малце повеќе пари.
Истиот процесор е, ама поради OxygenOS има далеку по мазно искуство.
Моментално е на Андроид 10, ама се очекува апдејт на 11ка овој квартал.
А, да. И понов дизајн има.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Еве за камерата како се носи ми8 со ми11 сега тазе го најдов пред 14 саати го стаил дечково па оценете си... дури во некој моменти може комотно да кажам ми8 цава има стабилизација слична на ајфон и ги нема оние статерине во видеото... еве да не зборам глејте

View: https://www.youtube.com/watch?v=xFGCK4bTL4U

Со GCAM 2-та, 11 та ќе го заколе а и вака ќе те заколе, за видео спори се Xiaomi за 2 месеци ќе биде no contest меѓу тие 2, али vs redmi ќе ги тепаш.

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Со GCAM 2-та, 11 та ќе го заколе а и вака ќе те заколе, за видео спори се Xiaomi за 2 месеци ќе биде no contest меѓу тие 2, али vs redmi ќе ги тепаш.
Ја па камера што користам чудо едно... хахахахха него општо дека падна дискусија па искочи и видеово... абе се на се за 9000 денари подобро не наоѓам ќе си тера наредна годинаа мене ми праи ептен кејф одвај го чекам да стигне хахахахха
Мислењето е автоматски споено:

Јас земав Oneplus 6T за малце повеќе пари.
Истиот процесор е, ама поради OxygenOS има далеку по мазно искуство.
Моментално е на Андроид 10, ама се очекува апдејт на 11ка овој квартал.
А, да. И понов дизајн има.
во игра падна ама двајца прашував под 14к не сакаа да чујат... знам се дека си е топ телефон ама толку е сега и земав на сис ајфон 12 за мене не остана нешо многу а и у суштина јас поише си сакам вака по лајт ќе си брка работа мене многу ми се свиѓа ми8 цава хахахаха
Ај баш деновиве ќе споредиме слики од статив со ајфонот 12 и ми8 баш да видиме... знам исход али ајде чисто онака хахахаххах

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ја па камера што користам чудо едно... хахахахха него општо дека падна дискусија па искочи и видеово... абе се на се за 9000 денари подобро не наоѓам ќе си тера наредна годинаа мене ми праи ептен кејф одвај го чекам да стигне хахахахха

Па јас веќе ти потврдив дека е бомба, него споредба со mi 11 е нереална малце, тој сензор со GCAM е болна работа.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205

во игра падна ама двајца прашував под 14к не сакаа да чујат... знам се дека си е топ телефон ама толку е сега и земав на сис ајфон 12 за мене не остана нешо многу а и у суштина јас поише си сакам вака по лајт ќе си брка работа мене многу ми се свиѓа ми8 цава хахахаха
Ај баш деновиве ќе споредиме слики од статив со ајфонот 12 и ми8 баш да видиме... знам исход али ајде чисто онака хахахаххах
Тешко е да начекаш на огласите добар Онеплус, а и тие што ги даваат за прифатлива цена, одма се продаваат како алва.

Инаку, јас имав Редми Ноте 8 пред да го купам ОП6т и разлика во брзините е огромна. Едноставно Снапдрагон 845 е класа над се 6хх, па се до 730 серијата.
И тоа е нешто што најмногу ќе приметиш при промена на буџет телефониве и 2 години стар флегшип модел, брзина, камера и overall искуство.
Слаба страна се батеријата, софтверот, и аутдејтед ночовите.
Сепак, за мене имаше повеќе плусеви, отколку минуси, па одма се решив да го ставам на продажба Редми-то. :D
Така да, мој совет е да одиш на флегшип.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Најголемиот скем се 76X сериите. Излажаа народ дека се скоро на ниво на 855, а тие губат во процесирачка моќ од 835 на видеа :D

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Тешко е да начекаш на огласите добар Онеплус, а и тие што ги даваат за прифатлива цена, одма се продаваат како алва.

Инаку, јас имав Редми Ноте 8 пред да го купам ОП6т и разлика во брзините е огромна. Едноставно Снапдрагон 845 е класа над се 6хх, па се до 730 серијата.
И тоа е нешто што најмногу ќе приметиш при промена на буџет телефониве и 2 години стар флегшип модел, брзина, камера и overall искуство.
Слаба страна се батеријата, софтверот, и аутдејтед ночовите.
Сепак, за мене имаше повеќе плусеви, отколку минуси, па одма се решив да го ставам на продажба Редми-то. :D
Така да, мој совет е да одиш на флегшип.
готово си го пазарив од дечково денес ми го праќа ми8-цата имам искуство со мидрејнџери не дека не бркаат работа ама не се споредуваат перформансите со флегшип сокет...
а за OnePlus еве ги hi.mk официјалниве што се, најавуваат дека ќе носат и oneplus така да после година као што кажав ќе се "мрсиме" со некој од кај нив :D

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
готово си го пазарив од дечково денес ми го праќа ми8-цата имам искуство со мидрејнџери не дека не бркаат работа ама не се споредуваат перформансите со флегшип сокет...
а за OnePlus еве ги hi.mk официјалниве што се, најавуваат дека ќе носат и oneplus така да после година као што кажав ќе се "мрсиме" со некој од кај нив :D
За тие пари, според мене сепак супер избор. Одлично да те служи со години.
Сподели импресии кога ќе го добиеш.

Vektor666

hello world
25 октомври 2020
97
127
Pred edna godina kupiv MI 9 T (non pro), od amazon germanija, go plativ okolu 300 eur. Zaedno so Ringke case. Telefonot si e super za nekoj heavy user kako mene, Super-AMOLED ekran so odlicni boi, On-screen fingerprint scanner koj e za nijansa pobaven za odklucuvanje za razlika od obicen fingerprint scanner, no pak si e okej. Malku e tezok od prosecniot android no seto e navika. Ako nekoj ima na um da si kupuva mi 9 t , nema da zgresi! Edino zabeleska MIUI ne e mnogu kompatibilen so FB messenger, ako telefonot go zaklucis dodeka imas chat-head od messenger, izvestuvanjata za poraki ne gi pisuva na lock-screenot tuku samo auditivnoto "PING"... Po nekolku frustracii i google searches po forumi nekako go resiv toj problem, ne mi teknuva na pamet no siguren sum deka ke se spravite so toa kako sto jas se spraviv.

TLDR: MI 9 T, go koristam 1 godina (heavy user, gaming, multitasking), sega za sega mi nema ni zakoceno, highly recommended

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
444
339
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro
Ова нема врска со заклучувањр на мрежа, ако го знаеш mi акаунтот внеси го и внеси го и новиот број како сигурносен во mi account
Пробано и со ресет и бутлоадер отклучен со TWRP флешнат, вајпнато комплет цела дата стаено фирмвер нов и пак штом повлече 4г од А1 одма појаува како на сликава во прилог... ако знае некој дали може трајно да се среди слободно и нека ми пише во ПМ... фала ви :)

Погледнете го атачментот 97770

never give up

KjEBE

hello world
6 декември 2016
179
284
Ова нема врска со заклучувањр на мрежа, ако го знаеш mi акаунтот внеси го и внеси го и новиот број како сигурносен во mi account

never give up
Не не друже со дечкото ништо не направив батали... од друг си најдов тип топ со фул кутија пицикато сочувано фамилијарен човек без точка е телефончето така да нека си мисли он понатака од кај зимал што зимал...

За тие пари, според мене сепак супер избор. Одлично да те служи со години.
Сподели импресии кога ќе го добиеш.
обавезно утре го зимам и ќе споделам :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно