mnikolce
lurker
- 27 октомври 2016
- 805
- 622
Друг е Ми акаунт а телефонот е твој, прв корисник си?Нуди сосема друг Mi акаунт.
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Друг е Ми акаунт а телефонот е твој, прв корисник си?Нуди сосема друг Mi акаунт.
Прв корисник (госпожата), купен од Нептун пред 5-6 месеци. До сега никаков проблем, а мислам и дека правен беше еднаш factory reset кој си помина ко што треба.Друг е Ми акаунт а телефонот е твој, прв корисник си?
Пред што и да правиш, треба да откриеш кој ти е Ми акаунтот и на кој телефонски број ти е поврзан ( или направи нов, ама се ќе изгубиш).Прв корисник (госпожата), купен од Нептун пред 5-6 месеци. До сега никаков проблем, а мислам и дека правен беше еднаш factory reset кој си помина ко што треба.
Друго што можам да напоменам, а незнам дали би помогнало, е дека во последните 3-4 месеци, телефонот е користен со две SIM картици.
Претходниот ресет беше правен со една, овој ресет со двете картици во телефон.
Пробај со двата сим броеви да се најавуваш на i.mi.com. Па така да дојдеш до двата ми акаунти. Најдобро сим картичките да се ставени во уред, па да бараш пасворд ресет code (стигнува на смс) за да влезиш во можните два ми акаунти, на сервер.Прв корисник (госпожата), купен од Нептун пред 5-6 месеци. До сега никаков проблем, а мислам и дека правен беше еднаш factory reset кој си помина ко што треба.
Друго што можам да напоменам, а незнам дали би помогнало, е дека во последните 3-4 месеци, телефонот е користен со две SIM картици.
Претходниот ресет беше правен со една, овој ресет со двете картици во телефон.
Кога го зема телефонот ти го закачи на ми клауд воопшто и го унлокираше? Или може го доби унлокед?@mnikolce, @ТАТА_МАТА пробано да се логирам и со двата телефона, со ниеден не ми дава опција да се логирам. Можам само со мејл да се логирам на постоечкиот акаунт, каде не дава никаков телефон у device connected a и не дава никаков телефонски број конектиран на тој акаунт.
Инаку не е сетирано друг акаунт во ниту еден момент во овие 5-6 месеци откако се користи телефонот.
Според жена ми она го закачила на mi cloud. Сеа муабетот као не и текнува до толку за 100% сигурна да биде, али според тоа што ми го кажа пред малце, делува како она да го сетирала првиот ден.Кога го зема телефонот ти го закачи на ми клауд воопшто и го унлокираше? Или може го доби унлокед?
Ако е така онда мора да работи со нејзиниот број. Ако не е, онда телефонот е земен унлокиран и чепкан инсталиран некој ром, и остаен закачен на некој ми аккаунт. Најпаметно сервис, нека се еб**аат они. Сакаат фастбут сакаат ЕДЛ. Чим ти е под гаранција не се замарај, успут изнапцуј им се. Можеби е земен вратен некој, и слично.Според жена ми она го закачила на mi cloud. Сеа муабетот као не и текнува до толку за 100% сигурна да биде, али според тоа што ми го кажа пред малце, делува како она да го сетирала првиот ден.
Баш ме интересира што ќе измислат. Нептун, увозна врска непозната, сервис Видео Дата, ... Лепота.Ништо, го носам утре у сервис, и така првична опција беше. Али ај си викам да прашам да не има некој начин, никад претходно немав користено Mi уред а чат-пат ја читнувам темава и глеам за некои работи има троа замарање.
Ќе го однесам, па деновиве (неделиве) ќе пишам исход што како се десило и што било проблемот.
Истиот баг го има и на Поко ф1Ај од сабајле апдејтче за Mi A2 Lite
Погледнете го атачментот 74656
Со минатиот апдејт ми со сје*аја Фб месинџер, па при плејбек на примено видео апликацијата се замрзнуваше или завршуваше со црн екран.
Да видиме шо ќе зезнат сега.
Со фактори ресет кај мене се среди проблемот со батеријата и со последните апдејти е како првиот ден кога го купив.Ако е стварно ваква ситуацијата со A1 има подобри телефони за кастм ромови да тераш. Целата прича беше сток андроид официјален итн.
Сте правеле фактори ресет?
Tolku bea od tie ( 4gb) ram deklarirani i ispofaleni za Xiaomi Mi A1 , telefonov pocna da koce , mrznee , i na chrome web sajtovite mi davaat izvestuvanje deka nema dovolno ram memorija... Da napomenam factory reset e napraven pred 10tina dena i ima edvaj 7-8 applilkacii instalirani.Погледнете го атачментот 74648 Погледнете го атачментот 74649
Немам чепкано ништо у девелперс тулс , ниту таа опција ми е оспособена.следна пат не чачкај у developer options без да знаеш која функција што прави
и јас еднаш така направив мислев рам ќе имам повеќе али у опште нема некоја огрома разлика.
епа тогаш незз,биди пробај исклучи developer options на цело,и пробај,или смени browser idk???Немам чепкано ништо у девелперс тулс , ниту таа опција ми е оспособена.
Ај земи збриши кеш и дата на Хромот и мислам ќе се среди. Или ако те мрзи земи деинсталирај го, и пак инсталирај.Tolku bea od tie ( 4gb) ram deklarirani i ispofaleni za Xiaomi Mi A1 , telefonov pocna da koce , mrznee , i na chrome web sajtovite mi davaat izvestuvanje deka nema dovolno ram memorija... Da napomenam factory reset e napraven pred 10tina dena i ima edvaj 7-8 applilkacii instalirani.
Ај од сабајле апдејтче за Mi A2 Lite
Погледнете го атачментот 74656
Со минатиот апдејт ми со сје*аја Фб месинџер, па при плејбек на примено видео апликацијата се замрзнуваше или завршуваше со црн екран.
Да видиме шо ќе зезнат сега.
Апдејт само со фактори ресет. Кај мене нема проблеми.Последниов апдејт на Ми а1 ==КАТАСТРОФА==. Не ми се верува дека тоталка го упропастија. Батеријата за 7 саати преку ноќ 8% се исцеди. Црна тема само со полиција (иако местиш dark). Звукот кога е максимум кога минимум. Да не пробаш да го подесиш. Звукот на спикерот исто сам си се подесува од повик на повик итн итн....
Му направив и фактори ресет. Исти проблеми :/Апдејт само со фактори ресет. Кај мене нема проблеми.
(Испратено од Mi A1 Radioactive)
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 15m Gray Secomp, 21.99.0115-25
395,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден