Очекувано за Гетерон Black & Yellow.Погледнете го атачментот 99546
Од 500 анкетирани.
Анкетава е целосно невалидна ако се вклучени такви корисници со само една тастатура (механичка) во животот... Општо познат факт е дека најголемиот дел корисници почнуваат со кафеави чери, ваљда пошто на хартија/опис добро изгледаат - тактилност без бука.
И потоа скоро сите менуваат, пошто тактилноста ја нема.
Несомнено... Но мене поентата ми беше дека нема поента да прашуваш за сомелиерско мислење човек што во животот пиел само едно пиво.Статистиката не е далеку од реалноста.
Тргни ги Cherry MX од листата и имаш пореална листа.Несомнено... Но мене поентата ми беше дека нема поента да прашуваш за сомелиерско мислење човек што во животот пиел само едно пиво.
Анкетата нели е „кој ви е омилен свич“. Каква релевантност има истата ако е базирана на одговори од некои што користеле само еден свич?
.
према моделот не ти е за на темаваПознато му е на некој чудово.
![]()
![]()
Sent from Poco X3 NFC using Tapatalk
Топ испаднало со здравје да си куцаш, пушти линкче од сетот ако не ти е тешко.Погледнете го атачментот 99894
И јас се решив да поминам на нешто подобро, старата тастатура со outemu blues почна на живци да ми иде.
Па после малку research на нет и читање на темава одлучив да ја земам Keychron К6 од Али. Тастатурава ме кошташе 85 евра + 25 евра shipping. Со сите додатоци ја земав (rbg, aluminium sides i hotswapable со Gateron browns). Исто така од Али си земав и пбт капачиња копија на метрополис сетот за 35 евра како и лубрикант krytox g205g0. Сите стигнаа заедно за 35 дена.
Направив foam mod, ги лубрицирав свичевите и стабилизаторите и им ги исеков ножињата. После 6-7 саата средување на тастатурата добив тастатурче кое ми е стварно уживанција.
Топ испаднало со здравје да си куцаш, пушти линкче од сетот ако не ти е тешко.
Нарачувал некој од KPrepublic?
Се мислам помеѓу MKB87 (bluetooth) и BM80, делуваат ептен добро за парите за комплетен кит. Case-от секако би го променил во иднина за алуминиумски.
Се мислев исто и за GMMK Pro ама малце ме предомислува фактот што PCB го направиле да е со south-oriented свичеви, да не речам „наопаку“ и LED диодата е доле, што би изгледало многу полошо за осветлување на знаци/букви на копчиња.
Јас имам нарачувано од KPRepublic и сум задоволен. Знаат некогаш само да се спори, имај трпение. И не нарачувај од нивниот вебсајт туку од нивната продавница на Aliexpress, така ја имаш заштитата на Aliexpress на твоја страна за секој случај.
Иначе, south oriented е правилната насока на свичовите, така се дизајнирани од Cherry. Ако сакаш LED диодата да е горе тогаш се наопаку. Јас би избегнал наопаку ориентирани свичеви (north) бидејќи најдобрите капачиња (keycaps) се во Cherry профил и истите имаат проблем кога свичевите се наопаку (north facing), поради ниската висина на капачињата истите удираат во свичевите.
Барам некоја hot-swap RGB south faced тастатура, 75-80%, некоја препорака?
Сега за сега ја најдов само оваа Everglide SK87 која во исто време е и Bluetooth Mechanical.
најлесно за старт .. парче изолир или heatshrink на краевите на жиците од стабилизаторот ил ко на видеово сунгерче нешто ..Здраво на сите,
Тазе сум во светов на механичкиве тастатури и како почетник си земав Redragon k556 со кафеави свичови. Прилично сум задоволен како за почеток, но приметив дека спејсот почна чудно да ми звучи малку има тап звук. Како што успеав да анализирам, приметив дека е до стабилизаторот.
Дали некој има некоја идеа како може да се корегира овој звук?
MOUSE WIRED USB A4TECH Bloody Gaming W60 Max Stone, 10000 cpi, 1ms, RGB, Black
1.400,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден