Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Mеханички тастатури

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
369
960
Скопје
Дечки препорака за brown switches тастатура, буџет до кај 5000 ама да биде од некоја од нашиве продавници.
Keychron C2 (или C1 ако преферираш TKL), препорака од мене.
Ја користам веќе неколку години за секојдневна работа, куцање и гејминг. Одлична е.
За тие пари мислам дека Keychron најмногу работа ќе ти заврши. Покрај Нексио, имаш Keychron во Anhoch.

hicuxx

Intern
10 ноември 2018
22
10
Skopje
Keychron C2 (или C1 ако преферираш TKL), препорака од мене.
Ја користам веќе неколку години за секојдневна работа, куцање и гејминг. Одлична е.
За тие пари мислам дека Keychron најмногу работа ќе ти заврши. Покрај Нексио, имаш Keychron во Anhoch.
Сега ја отворив C1, би сакал TKL па и помала. Дали има опција во нексио да се проба тастатурата ако знаеш?
Фала ти на препораката

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
4.514
4.478
Скопје
hackitfree.github.io

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
369
960
Скопје
Сега ја отворив C1, би сакал TKL па и помала. Дали има опција во нексио да се проба тастатурата ако знаеш?
Фала ти на препораката
Секогаш кога сум сакал да пробам тастатура дечките таму биле повеќе од фер и ми отвориле ако треба да пробам.
Би рекол дека може да се проба.

Motiv8

Gaining Experience
11 јануари 2019
30
68
Секогаш кога сум сакал да пробам тастатура дечките таму биле повеќе од фер и ми отвориле ако треба да пробам.
Би рекол дека може да се проба.
Malku nad budzet

Vo budzet

Sega vidov deka sakash brown switches pa pravam mala izmena Probaj ja keychronot so red iako ne se kafeni spored mene za cenata e predobra tastatura i rog imam slushano dobri raboti i za cenata si e tastatura na mesto
Мислењето е автоматски споено:

Malku nad budzet

Vo budzet

Sega vidov deka sakash brown switches pa pravam mala izmena Probaj ja keychronot so red iako ne se kafeni spored mene za cenata e predobra tastatura i rog imam slushano dobri raboti i za cenata si e tastatura na mesto
So brown switches ako se bara togash
Ili

Последна промена:

GetSchwifty

On your way to fame
22 февруари 2020
304
630
Скопје
И конечно готова :love:

Ajazz AK820 Pro со custom капачиња нарачани од AliExpress.

Свичeвите се Gamakay Mars

20240807_180136.jpg
20240807_180317.jpg

Последна промена:

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.494
5.639
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5900x + be quiet! Pure Loop 280
Motherboard
MSI MAG X570 Tomahawk
Storage
Samsung NVME 970 Evo Plus 500, Synology DS 920+
PSU
Cooler Master V750 Gold v2
RAM
2x16GB G-Skill 3200 CL16
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
be quiet! Silent Base 802
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Мало е полето за набројување
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
KDE Neon
Конечно после месеци чекање, Keychron Q1 Max!
Q1 ми беше омилена тастатура, зошто беше топ квалитет за парите, одлична изработка, тамам форм фактор каков што ми треба и достапна, да не мора да се зезам со груп бајс и таквимити работи, стар сум за тоа.
Q1 max само додаде bt и 2.4 бежична конекција, како и мали твикчиња тек тук (decoupling меѓу горниот и долниот дел со гумици за да не модуваме сами), подобар падинг и звук.

Ја набавив од Нексио (мислам имаат уште на лагер) за околу 250 европејски копекси.
Дојде со Gateron Jupiter Brown, што звучат многу добро ама ги сменав со Kailh Box White, пошто нема подобри свичеви на планетава.
Капачињата се Akko ASA Midnight.

20240823_170813.jpg

100JKO

On your way to fame
27 јуни 2018
369
960
Скопје
Q1 ми беше омилена тастатура, зошто беше топ квалитет за парите, одлична изработка, тамам форм фактор каков што ми треба и достапна, да не мора да се зезам со груп бајс и таквимити работи, стар сум за тоа.
Q1 max само додаде bt и 2.4 бежична конекција, како и мали твикчиња тек тук (decoupling меѓу горниот и долниот дел со гумици за да не модуваме сами), подобар падинг и звук.

Ја набавив од Нексио (мислам имаат уште на лагер) за околу 250 европејски копекси.
Дојде со Gateron Jupiter Brown, што звучат многу добро ама ги сменав со Kailh Box White, пошто нема подобри свичеви на планетава.

Погледнете го атачментот 140243

Ќе мора да те прашам за линк за капачињава бидејќи закон се! Обожавам се поврзано со Miami Vice/Vice City, 80ти и тој vibe...

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.494
5.639
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG X570 Tomahawk
Storage
PSU
RAM
2x16GB G-Skill 3200 CL16
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
KDE Neon
Ќе мора да те прашам за линк за капачињава бидејќи закон се! Обожавам се поврзано со Miami Vice/Vice City, 80ти и тој vibe...

Ги нема нешто одамна, побарај по алиекспрес. Акко веќе не ги продава :( јас сакав neon asa да ги земам ама ги нема и нив.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.712
1.856

Погледнете го атачментот 140243
Одличен филџан, ептен пријатен порцелан.
А и тастатурава не ти е лоша :)

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.494
5.639
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG X570 Tomahawk
Storage
PSU
RAM
2x16GB G-Skill 3200 CL16
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
KDE Neon

eQuiNoX

Intern
1 април 2017
3
0
И конечно готова :love:

Ajazz AK820 Pro со custom капачиња нарачани од AliExpress.
Како ти се свиѓа? Оваа е таа со екран кај стрелките?
Се мислам дали да ја сменам Редрагон ТКЛ што ја имам со 75%, оваа ми е при врвот на листата моментално. Ми се допаѓаат раздвоените стрелки, ама не знам како би се снашол без End копче на главниот layer.

GetSchwifty

On your way to fame
22 февруари 2020
304
630
Скопје
Како ти се свиѓа? Оваа е таа со екран кај стрелките?
Се мислам дали да ја сменам Редрагон ТКЛ што ја имам со 75%, оваа ми е при врвот на листата моментално. Ми се допаѓаат раздвоените стрелки, ама не знам како би се снашол без End копче на главниот layer.

Засега сум презадоволен, 75% ми се онака перфект формат и нема да сменам.

Копчињата се најмал проблем, можеш да направиш re-map преку софтверот. Да речеме дека не ти треба Home копчето, можеш таму да го сетираш да ти биде End.
Претпоставувам после би сменил капачиња така што ако ептен ти треба End копче, на овој начин ќе го имаш.

Ако скроз не ти одговара, тогаш барај друга тастатура, имаш многу избор на Epomaker -> EPOMAKER Store - Amazing products with exclusive discounts on AliExpress

1725516971124.png

eQuiNoX

Intern
1 април 2017
3
0
Засега сум презадоволен, 75% ми се онака перфект формат и нема да сменам.

Копчињата се најмал проблем, можеш да направиш re-map преку софтверот. Да речеме дека не ти треба Home копчето, можеш таму да го сетираш да ти биде End.
Претпоставувам после би сменил капачиња така што ако ептен ти треба End копче, на овој начин ќе го имаш.

Ако скроз не ти одговара, тогаш барај друга тастатура, имаш многу избор на Epomaker -> EPOMAKER Store - Amazing products with exclusive discounts on AliExpress
Одлично, скоро сигурно ќе ја земам.

Skitcero

Intern
9 август 2021
6
6

Предлог за добра mac-compatible тастатура? Сакам да купам тастатура со Mac лајоут, како оние што ги произведува keychron. Барам нешто со среден буџет, околу (по можност под 100 евра) и би било убаво да е wireless. Некои препораки?​

Атачменти

• romanian-mac-keyboard-layout-keyshorts.png
    romanian-mac-keyboard-layout-keyshorts.png
    33,8 KB · Прегледи: 8

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.494
5.639
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
MSI MAG X570 Tomahawk
Storage
PSU
RAM
2x16GB G-Skill 3200 CL16
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
KDE Neon

Предлог за добра mac-compatible тастатура? Сакам да купам тастатура со Mac лајоут, како оние што ги произведува keychron. Барам нешто со среден буџет, околу (по можност под 100 евра) и би било убаво да е wireless. Некои препораки?​

Keychron V серија?

BrziiBesniGlisti69

Gaining Experience
18 јуни 2021
74
128
Бајтола

Не знам дали си видел ама направија и баш Мек верзии скоро, Б1 и Б6. Е сега не знам дали и по европските Keychron страни ги има, можеби Нексио да ги прашаш да ја нарачаат. Исто колку што можам да видам, немаат таков ISO распоред со тој чудниот ентер и Романски распоред на копчињата.

petkotrajko

Practice makes perfect
16 јуни 2017
1.712
1.856

draganamon

On your way to fame
24 јануари 2016
667
811
Skopje
draganamon's setup