zoran.europe
hello world
- 15 јули 2024
- 155
- 97
Кога ти е ова нарачано?Погледнете го атачментот 158240
Добро е, има некој напредок, не пишува дека има нешто за плаќање додатно.
Кога ти е ова нарачано?Погледнете го атачментот 158240
Добро е, има некој напредок, не пишува дека има нешто за плаќање додатно.
9ти февруари.Кога ти е ова нарачано?
Па, што плати колку посакаа!? Што не праша што плаќаш, како е пресметано...!?Денес добив две од ЕЛС. Оние со MK-R код.
За 3 пакети со вкупен износ од околу 60 долари платив 600 денари откуп.
Незнам дали знаат колку е платен секој пакет или си ги измислуваат бројкиве, не ми е јасно.
На пакетите нема нигде сума.
Да си ја порачал на 2 Фебруари би те ослободиле од царина.9ти февруари.
Кој лапсус еј хахаххаа. Се извинувам, 9ти јануари.Да си ја порачал на 2 Фебруари би те ослободиле од царина.
Таму е заглавено се. Јас чекам пратка, во царина е од 25.12. Мислам дека немаш друга опција освен да чекаш. И да дојдеш нема да ти завршат работа, барем моето искуство е такво.....Здраво
Дали некој чека пратка од странство преку МК Пошта конкретно ЕМС сервисот нивен.
Им доставив фактури на маил, но не одговараат на маилови. Добив за царина известување и се си доставив комплетно.
Дали некогаш сте контактирале царина во пошта и на кој број? Не сум од Скопје за да отидам таму кај нив имало некој шалтер во Пошта 2
Јас имам поднесено приговор за пратка кој што не ја добив а беше маркирана доставена од страна на една приватна пошта без мој потпис,код итн.Поднесол досега некој пријава до Агенција за пошти? За било каков проблем?
Јас, минатата година, за проблем со АлиЕкспрес пратка со една од поштите.Поднесол досега некој пријава до Агенција за пошти? За било каков проблем?
Ова како лотарија, изгледа зависи од тоа кој го отворил мејлот. Најчесто се прогласуваат ненадлежни.Хмм, чудно. Неколку пати сум имал со нив комуникација, еднаш и претставка за една од приватните пошти и секогаш сѐ било како што треба. Но, можеби се промениле приликите од лани.
Мислењето е автоматски споено:
Јас, минатата година, за проблем со АлиЕкспрес пратка со една од поштите.
Добив разрешување на проблемот по тоа, па и враќање на средствата.
И што мене ми беше особено важно - одеднаш чудесно од поштата станаа достапни, разбрани, тие мене ме бараа, културни, фини, извинувања...
Па, потоа од АП дури и ми се јавија да се осигураат дали со поштата е надминат проблемот.
Може да биде заглавена колку што сакаат. Не постои никаква одговорност за сите скапани “државни“ организации, ако може така да се наречат септичките јами, што е далеку поточен термин. Но веројатно држи она: каков народ, такви институции и “држава“. Јас имам заглавена, стои во царина од 25.12. Алиекспресс денес сами ми ги вратија парите затоа што помина крајниот рок. Тие тие пари сигурно ќе ги побараат назад од македонска пошта затоа што не е нивна вина, а ќе ги платиме сите ние. Затоа што тие од царина или пошта сигурно нема да ги дадат од нивниот џеб.Ѓубриња невидени... Пратка од 60 евра порачана на 1 декември, на 21 влага во државата и тука заглавува тракингот немам никаков апдејт.. Јас не бев дома на 16ти стигнало писмо дека имам пратка да појдам да ја подигнам во рок од 8 работни дена.. Јас го најдов на 27ми (9ти работен ден на поштата) и тогаш појдов во пошта каде што таа на шалтер ми вика дечко касниш поминати се 8 дена.. знам и викам денеска е 9тиот ама да не ја немате вратено случајно или да ја вратиме некако да направиме.. Ах ништо вика џабе збориме ќе си ја порачаш одново..
Значи пратката може да биде заглавена во пошта 3 недели а за враќање точни се до ден...
Јас да планирав и мислев одамна немаше да бидам тука...100% точно. А планираш да направиш нешто за тоа да се смени?
Ќе си рефундираме нема што друго да се прави...Тие од RR***HU ги нема, ниту некој има инфорамции дали ќе се достават....И мене ми дадоа на неколку пратки. Што и да пишеш било која причина, дават враќање на парите зошто очигледно се свесни со проблемот. Знаат они детектират во системо за следење дека пратките не се стигнати и има проблеми со достава.^ Таму се што ќе влезе многу тешко излегува!
Инаку и јас 1/6 од нарачките веќе рефундирав, до крајот на следната надела 4/6 би требало да ги рефундирам, нема што друго да се прави.
* Недава да се отвори диспјут на тие што се означени со "недостасува фактура".
И кога отварате спор напишете го сите овоа да знаат али какви ѓубриња управуваат со државава, јас на секој диспјут избирам причина "Held at customs" и образложение:
"Hello, from the December of 2025, in my country government made new stupid decision that all online orders no matter how much the item cost to be taxed. And because Aliexpress didn't make it to collect tax in advance when purchase of order is made. Now our country customs does not proceed shipments and they held in bags for months and probably they will never deliver the packages from Aliexpress and most likely there will be a tons of returned packages from our country, I am also extremely angry"
За жал, цивилизациското ниво на целата популација е очајно па така и приватните компании се крш, далеку од нивото кое го имаат во било која Европаска земја.И елс и македонски пошти исто сра*е различно пакување. Не ми се верува дека ќе ги достават. Немам надеж во оваа вукојебиња. Веќе поминаа повеќе од 70 дена. Ако требаше до сега да се преземат од другите пошти значи ќе се преземеа.
Јас добив пред некој ден една, лежеше таму еден месец. Но не со RR....HU и не од Али. Од Европски сајт беше. Но сите се заглавени, нив не им е гајле од каде се. Подеднакво ги заболе за работата и за корисницитеда напише некој последен пат кога земал пратка од мкд царина онака за наша произволна евиденција? кога работеле под „нормални околности„.
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
PSU 850W CORSAIR RM850E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020296-EU
8.410,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден