Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Ако одлучуваш да праќаш... Да имаш Фактура, Број за Следење и Извод од Банка. Најдобро си покриен со сите 3.
Само ако има за царинење (сумата ако е поголема од 800е) треба извод од банка..
Мислењето е автоматски споено:

Не ми ги отвара сликите и така...Се смени статусот во
Skopje Carina 1006 Isporaka 17-AUG-22 Nedostasuva faktura
им пратив фактура на мејл па сега ќе чекам....
Зошто не ти ги отвара сликите ? Само тие или и другите несака ? Чудно :unsure:
Мислењето е автоматски споено:

хахаха...остај што ми кренаа па и многу беа фини :D
Фини се колку технички разговорот да е ОК . Во реалност работите не се баш „фини„ Имено откако 3 пати препратив имејл со фактура и слика од сајт каде купувам - отидов да видам до каде е работата - рекоа утре задутре - па уште еднаш отидов (за царина терминалот зборам) прашав до каде е ова тракинг бројче) - Вика „ А што е во пакетот? „ Викам - графичка - Го погледна бројчето и вика „ Аа да таа помина денеска - утре дојди земи си ја„ - Утрето - Брада - го нема тој - на одмор отишол - друг на шалтер ( исто мноогу фин беше ) - вели „Се извинуваме господине поради одморите е малку вака - бидете така - ќе ве известиме„
Така да од финоќа ништо немаш . А возбуда е - нервоза - слушаш приказни таму на некој им ги препратиле пакетите назад ... Две недели нервози - а никој не ти дава конкретно инфо - да рече „Да -еве ја -тука е, ќе ја испроцесираме пратката - ќе ја добиете„ Покрај тебе тројца завршуваат работа - викаат „Па за два дена ја добивме пратката„ - Тоа ти е... :cautious:

Последна промена:
  • жал ми е
Реакции: thrw

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.057
3.496
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
ако се на одмор, нема кој да врати назад :)

Nikola_sr

hello world
3 септември 2007
303
28
Здраво, дали некој има искуство со DHL Paket од Германија, како што разбрав оди преку нормална пошта.

Ме интерестира колку време се чека отприлика, битребало да е 1 недела?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Здраво, дали некој има искуство со DHL Paket од Германија, како што разбрав оди преку нормална пошта.

Прочитај нешто наназад две-три страни овде или во тема „порачки од ЦУ (компјутер јуниврс) и ќе го најдеш одговорот.

Slupcane

hello world
10 јуни 2017
69
31

Ako e DHL Еxpress нема да биде по регулар така да провери си, или пушти ми го тракинг бројот и ке ти кажам

Nikola_sr

hello world
3 септември 2007
303
28
Ako e DHL Еxpress нема да биде по регулар така да провери си, или пушти ми го тракинг бројот и ке ти кажам
Отиде во Македонска пошта, што значи DHL пакет е

1eyofAN.png

Nikola_sr

hello world
3 септември 2007
303
28
Грешка, не си пробал вистинските дехаел, тек тогаш ќе видеш што ти значи грабеж.
Сум ги искусил и тие :D . Разликата е во лежарина и "нa среќа" сума од царина.

Имав порачано очни помагала вреднувани 25 евра, платив давачки 80 евра :)

stanko

hello world
20 октомври 2013
74
20
Ова 1008 EMS што беше, брза пошта у склоп на обичнава??, гледам од царина таму ја пратиле, а уназад на темава некој имаше пишано ако е со ЕМС ќе ти ја доставеле лично, така ќе биде?, или ќе треба таму да идам да ја земам, или ќе ја пренасочат кај мене у локална?...и дали дека е преку ЕМС ќе има дополнителни давачки? Прв пат нарачувам од Etsy, од Италија до тука за 2 дена стигна...

Атачменти

• Screenshot_20220905-165251_Chrome.jpg
    Screenshot_20220905-165251_Chrome.jpg
    157,2 KB · Прегледи: 42

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не мора да значи дека ќе ја донесат, понекогаш ми се јавувале или оставале картонче да одам да си ги земам, но често и ги носеле (Скопје).

Немало дополнителни давачки освен редовните (истите како да одело преку пошта).

stanko

hello world
20 октомври 2013
74
20
Не мора да значи дека ќе ја донесат, понекогаш ми се јавувале или оставале картонче да одам да си ги земам, но често и ги носеле (Скопје).

Немало дополнителни давачки освен редовните (истите како да одело преку пошта).
Се смени у "1008 остаток" па ваљда ќе ја донесат...?

Сакав да прашам и за праткава од Мексико, на Ибеј вика дека е испратена на 1.9., добив тракинг број почнува со RP па 9 бројки па MX, али кога го барам по тракинг сајтовиве и преку Мексико Пост вика нема инфо, најверојатно не била уште пратена, а 22.9 е крајниот рок да стигне.

Фала

Последна промена:

Slupcane

hello world
10 јуни 2017
69
31
Најверојатно си добил фејк тракинг. Тракинг број се добива со генерирање на label кој што потоа оди на пакетот/пратката и се праќа наваму. Доколку ти дал вистински тракинг број ќе добиеше статус дека е само генериран label при барање на parcelapp.com или било која друга тракинг страна.( збориме доколку има тракинг а не е пратена пратката)

stanko

hello world
20 октомври 2013
74
20
Ајдеее, што значи сега па ова "погрешно задолжена"? Сабајле пишуваше "за достава/испорака", сега глеам се смени у ова...

Атачменти

• Screenshot_20220906-160538_Chrome.jpg
    Screenshot_20220906-160538_Chrome.jpg
    178,4 KB · Прегледи: 59

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно