Excalibur
lurker
- 18 октомври 2019
- 965
- 508
Кој реон?Од вчера е статусот,ова е прв случај од 50+ нарачки последниве 3 години. не знам дали да реагирам одма у пошта или да чекам неколку дена.
Имаат ли пошта мк посебен сектор за вакви поплаки?
Кој реон?Од вчера е статусот,ова е прв случај од 50+ нарачки последниве 3 години. не знам дали да реагирам одма у пошта или да чекам неколку дена.
Имаат ли пошта мк посебен сектор за вакви поплаки?
Ти викам мојов поштар знае ако не стигне да чекира дека е испорачана, ама нареден ден одма ја имам дома. (Карпош пошта)
Исак? Ги остава у комбе, барем така викаимаат на страната или тука срчни на темава неколку пати е споделен. Ако е од вчера, може ќе ти го донесе денес/утре .. ако не ти донесе реагирај одма. Ти викам мојов поштар знае ако не стигне да чекира дека е испорачана, ама нареден ден одма ја имам дома. (Карпош пошта)
ух појма немам како се вика, ама топ еИсак? Ги остава у комбе, барем така викаДва три пати му се јавив кога ќе пишуваше испорачано а не го донел и почна сам да ги носи и кога немам тракинг
![]()
Како бе така со јавни дискфалификации дека некој е ,,батал"?По батал поштар од Исак не постои у МК пошти...
Како бе така со јавни дискфалификации дека некој е ,,батал"?
За кршење правила на пошта има каде да се обрати. За кршење закон мислам дека е малку претерано, меѓутоа постои закон и за јавни навреди и дисквалификации. Има доказ за тврдењето?Па крши закон. Се моли Исак да се изјасни и неговата страна да ја чуеме.
За кршење правила на пошта има каде да се обрати. За кршење закон мислам дека е малку претерано, меѓутоа постои закон и за јавни навреди и дисквалификации. Има доказ за тврдењето?
Колку што знам нема закон ако го прозивам некој по име на форум, Петко, Трајко, Исак и слично. Да би имал и презиме можда.
Центар,стигна конечно по два дена.Кој реон?
Земав лаптоп пред 3 години, преку USPS. Појма немам во која категорија беше испраќањето, ама мислам некое од поскапите зошто 80 долари кошташе.Здраво Момци, дали некој од вас има искуство со примање пратка од Канада или слично Америка пример. Сакам да ми ја пратат преку Канада пост али бизнис опција. Се работи Графичка али малце поскупа... од таму е кажано дека за 7-8 работни дена треба да стигне овде. Е сега дали е безбедно и сигурно преку нашава пошта? Видов дека е царина околу 5 посто, цената вајда доказ ќе ми бараат мејлот со уплатата. Позз
Ако мислиш XML резултати, овој http://posta.com.mk/tnt/api/query?id=xxxxxxxКако беше директниот линк за следење на македонска пошта? Го имаше некаде низ форумов и го имав зачувано, ама на новиот телефон ми се избришал.
Го барам линкот каде во самиот урл се впишува кодот за следење и дава хтмл резултати.
Да, тоа е. Фала.Ако мислиш XML резултати, овој http://posta.com.mk/tnt/api/query?id=xxxxxxx
Проверив прво таму, последно е од 24 март. Таму стоеше до 20:00, па ме интересираше да не има промена од тогаш до сега. Фала!Досега немало скратено (низ годиниве).
На главната страница имаше ексел табела со работното време на сите пошти, беше релативно ажурна кога го менуваа работното време поради полицискиот час.
Понеделник до петок 7:00-19:30, сабота 8:00-14:30. Пошта 2.Проверив прво таму, последно е од 24 март. Таму стоеше до 20:00, па ме интересираше да не има промена од тогаш до сега. Фала!
Можда ги измешале тракинг бројот и адресата на која е доставено писмото. Писмото е од пошта, ДХЛ или некој друг оператор?Ај нид хелп. Тракинг бројот кој го ставиле не ми се совпаѓа со ниту една нарачка. Не очекувам ниту една натачка над 90еур, а наведено е дека се наоѓа стока за која мора да се спроведе царинска постапка. И наведено е дека треба да ги доставам ПОТРЕБНИТЕ документи во рок од 10 дена, а ниту знам за која пратка станува збор. Ги контактирав Асос , но ми кажаа дека тракинг бројот не се совпаѓа ни со една пратка од кај нив. Друго и единствено чекам од feelunique кои испорачуваат од Англија и нема веројатност да станува збор за нив. Пишав меил на царина, ама ништо, нема одговор.
Некој да помогне? Збунета сум.
За сѐ над 22 евра можеш да добиеш вакво писмо. Што и колку ќе наплатат, зависи од пратката. Твојава тежи 1.8кг, па види дали нешто си нарачувала со толкава килажа.Ај нид хелп. Тракинг бројот кој го ставиле не ми се совпаѓа со ниту една нарачка. Не очекувам ниту една натачка над 90еур, а наведено е дека се наоѓа стока за која мора да се спроведе царинска постапка. И наведено е дека треба да ги доставам ПОТРЕБНИТЕ документи во рок од 10 дена, а ниту знам за која пратка станува збор. Ги контактирав Асос , но ми кажаа дека тракинг бројот не се совпаѓа ни со една пратка од кај нив. Друго и единствено чекам од feelunique кои испорачуваат од Англија и нема веројатност да станува збор за нив. Пишав меил на царина, ама ништо, нема одговор.
Од пошта е писмото. Царинска испостава. Се у ред, ама тракинг бројот да не ми се уклапа со нитуеден од нарачките, прв пат ми се дешава. Ми дадоа надеж од Асос као можеби се променил тб при испорачување, дека е преку тракпак, али мора да чекам понеделник да видам што ќе ми кажат од царина. Уствари, утре работат?Можда ги измешале тракинг бројот и адресата на која е доставено писмото. Писмото е од пошта, ДХЛ или некој друг оператор?
Ај нид хелп. Тракинг бројот кој го ставиле не ми се совпаѓа со ниту една нарачка. Не очекувам ниту една натачка над 90еур, а наведено е дека се наоѓа стока за која мора да се спроведе царинска постапка. И наведено е дека треба да ги доставам ПОТРЕБНИТЕ документи во рок од 10 дена, а ниту знам за која пратка станува збор. Ги контактирав Асос , но ми кажаа дека тракинг бројот не се совпаѓа ни со една пратка од кај нив. Друго и единствено чекам од feelunique кои испорачуваат од Англија и нема веројатност да станува збор за нив. Пишав меил на царина, ама ништо, нема одговор.
RAM SO DIMM DDR5 8GB 5600Mhz CL46 Crucial CT8G56C46S5
11.640,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m