Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кајгана форум downtime

Статус
Затворена за нови мислења.

bidikov

hello world
8 април 2007
53
39
vladislav.bidikov.com.mk
Добро бе, како може воопшто да им членувате на форумот и да станувате статистика на вакви антипатични ликови, ко овие двајца што пишуваа во темава... Претпоставувам дека се дел од некој ‘висок менаџмент’ на целиот нивен форум/сајт/бизнис.
Со ваков ‘toxic dream team’, можам само да замислам каков е остатокот од членството таму.

Јас па барав во подфорумот Мистерии

Иначе, многу надмено однесување за некој што бил офлајн 3 месеци, мислам изразувањето, “стручни” совети мотивација за побрзо решавање (стварно брзо), и одете прочитајте да научите нешто и секако завршува со, рекла сам шта сам рекла, кој ве ебаа, прајте си вие муабет, испод част сте ни.

Убаво и детално објаснето... за да нешто и научите...
Тоа што за жал одамна изгледа отишол „возот“ кај младинава...можеби е грешка воопшто што дискутираме што технички се случувало...

Можеше форумот да е недостапен и пократко, ама беше дообра шанса да се завршат и пар надградби...
Тоа не чинеше цел месец дополнителни предизвици...
Интересно е што форумот (како еден од најголемите во светот барем според податои на авторите на софтверот xenforo) на крајот го направи правилниот избор во софтверот за да може да продолжи да функционира...

Само оние што ќе сакаат да потрошат 5-10 мин да прочитаат што се случувало во постмортем постот - можат да коментираат... Има поучна содржина од која дури може да излезе и цел серијал како се одржуваат големи и комплексни ИТ системи, но со оглед на тоа што повеќе сакате „мистерии“ ќе почекаме некое подобро време за тоа...

П.С:
Малку намалете доживување и покажете почит (ако воошто останало нешто од тоа) и на овој форум сум малце пред ваше време (хинт видете го ид-то на мојот корисник) - да не биде после строго ве модерирале дека сте отишле оф-топик :)

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Сега кога ќе удрат посетители, ненамерен DOS
Ќе се жртвувам и направам акаунт за да ти копирам текстот, LET ME KNOW IF YOU WANT ME TO!
Јас тргнав да правам акаунт, ајде викам да не куцам ќе го искористам благодетот на OpenID Connect што го нудат преку Х и ФБ.
Ни едно ни друго работи.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.174
18.789
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Јас немам акаунт, ако сака некој нека ја сподели тука “умреницата”.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

theee

hello world
19 декември 2012
108
110
theee's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3 @ 3.60GHz
Motherboard
Gigabyte B360M H
Storage
Samsung SSD 860 EVO 250GB
PSU
500W Deepcool DN500
RAM
2x GB DDR4 2400MHZ HYPER X
Video card
NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti
Mouse
ASUS Cerberus
Keyboard
Genesis RX39

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.787
4.503
Неготино
Убаво и детално објаснето... за да нешто и научите...
Тоа што за жал одамна изгледа отишол „возот“ кај младинава...можеби е грешка воопшто што дискутираме што технички се случувало...

Можеше форумот да е недостапен и пократко, ама беше дообра шанса да се завршат и пар надградби...
Тоа не чинеше цел месец дополнителни предизвици...
Интересно е што форумот (како еден од најголемите во светот барем според податои на авторите на софтверот xenforo) на крајот го направи правилниот избор во софтверот за да може да продолжи да функционира...

Само оние што ќе сакаат да потрошат 5-10 мин да прочитаат што се случувало во постмортем постот - можат да коментираат... Има поучна содржина од која дури може да излезе и цел серијал како се одржуваат големи и комплексни ИТ системи, но со оглед на тоа што повеќе сакате „мистерии“ ќе почекаме некое подобро време за тоа...

П.С:
Малку намалете доживување и покажете почит (ако воошто останало нешто од тоа) и на овој форум сум малце пред ваше време (хинт видете го ид-то на мојот корисник) - да не биде после строго ве модерирале дека сте отишле оф-топик :)
Oк, фала. Фала ти и што ме сметаш за млад, убаво ми направи да се чувствувам.
Инаку пошо глеам не хејташ, среди си го http://vladislav.bidikov.com.mk/ и SSL сертификатот, нормално ако уште постои тој сајт.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
како еден од најголемите во светот барем според податои на авторите на софтверот xenforo
Честитки ако е така, но во тој случај не требаше да дозволете ни три дена да биде форумот down наспроти реални скоро два месеца!
Нема оправдување, ви треба силна и одговорна екипа која што ќе биде 24/7 на готовс за било какви интервенции.

Срдечен поздрав,
krema

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.808
5.518
Е стварно јака референца, Јузер ИД-то :LOL: :LOL: :LOL: . А тоа што има едвај 50тина мислења нема везе. Ајде сите сега на советникот по ИКТ да му се извините. Одма. Да не ве изадминистрира после.

п.с. Уствари на вакво понашање како имаше тек јас да ги изадминистрирам и него и шефот му, ама @Fatal1ty_ и остала администрација многу фини овде.

Последна промена:

Acid

hello world
17 април 2007
56
59
www.kajgana.com
Сега кога ќе удрат посетители, ненамерен DOS

Јас тргнав да правам акаунт, ајде викам да не куцам ќе го искористам благодетот на OpenID Connect што го нудат преку Х и ФБ.
Ни едно ни друго работи.
Најавата преку X функционира (бујрум), за Meta (FB) треба повторно да помине процесот на верификација (обично трае околу 7 дена).

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно