Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со робот правосмукалка

Misko6000

user
5 април 2015
1.128
1.003
@Smartus Од кај вас купив Роборок с7. Сега имам проблем. Покажува error 18 и не работи. Вика да се ресетира. Го ресетирав и пак исто е.

Уште е под гаранција. Што да правам? Има некое лесно решение или треба на сервис? Каде се носи на сервис?
ме интересира колку време е користен пошто имам веќе 2 години S 5 Max и нема никаков проблем иако секој ден си чисти.

Smartus

Верификувана компанија
8 ноември 2019
38
77
www.smartus.mk
ме интересира колку време е користен пошто имам веќе 2 години S 5 Max и нема никаков проблем иако секој ден си чисти.
Може да се деси и со неоригинални делови. Имавме еден случај во сервис за S5 Max ист error. Клиентот купи филтри од Aliexpress со фабрички грешки што имаа дупки во левиот агол и дел од нечистотијата така не успева да се филтрира. Во вентилаторот се имаше насобрано покрупна прашина што го кочи, па се јавува проблемот. Не е сериозен проблем, ќе се отвори роботот ќе се исчисти. Во секој случај треба да се пазат филтрите и да се менуваат редовно, поготово ако целосно сменат боја или форма

skopje_mkd

hello world
5 февруари 2016
392
134
А пробај и обратно, па кажи резултат. Пробај прво со роботот и потоа правосмукалката, многу е веројатно дека ќе собере далеку повеќе отколку првиот редослед. Не може 40-50 вати да соберат повеќе од 2000. Ова не го смислив, насекаде на нетот се такви коментари и оценки.
не сум пробал сеуште. Ама мислам дека е поупорна од мене, проаѓа едно место по 3 пати и плус тепихот го растресува. Иначе ќе пројдам у периодов прво робот па правосмукалка па ќе пуштам резултати

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Дечки, имам 3 соби по 15 квадрати, 2 се паркет а една (дневна) е ламинат. Имам куче и голем дел од времето го минува дома.
Прашање: Дали да размислувам за некаква роботска, дали би бркала работа за собирање влакна, или да продолжам да си терам со 1 - 2 пати неделно метење со кирби?

Благодарам.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
879
636
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Дечки, имам 3 соби по 15 квадрати, 2 се паркет а една (дневна) е ламинат. Имам куче и голем дел од времето го минува дома.
Прашање: Дали да размислувам за некаква роботска, дали би бркала работа за собирање влакна, или да продолжам да си терам со 1 - 2 пати неделно метење со кирби?

Благодарам.
Да !

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro

Благодарам.
Дефинитивно, јас имам маламут дома, и највеќе за тоа земав робот правосмукалка. Во сезона на митарење на зимското крзно беше хаос, шмукаш сабајле до вечер како две недели да не си шмукал. Со роботот, секое сабајле кога испаѓам да ја шетам ја пушта, а кога се митари и два пати дневно ја пуштам.

FatCat

hello world
4 март 2022
196
120
добра ли е оваа ROWENTA RR7865WH во нептун нешто од 43к на 20к попуст?

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
879
636
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64

Атачменти

• Robot.png
    Robot.png
    226,8 KB · Прегледи: 80

Vikuska

Баниран/a
17 јули 2012
1
0
Дечки здраво,
искуство од XIAOMI MI ROBOT VACUUM S10 EU дали има некој?

Ја разгледував, вака добро ми изгледа. Но, сакав некој што дирекно се соочил со неa :)

Cane5

read-only
2 април 2018
13
7
Дечки здраво,

Ја разгледував, вака добро ми изгледа. Но, сакав некој што дирекно се соочил со неa :)
Денес ја испробав и презадоволен сум, 2 соби и ходник лавиринт вкупно 40 квадрати ги помина 99%. Прагчињата од 1.8цм ги качува без проблем. Искрено не очекував толку многу да се наполни со оглед на тоа што беше метено и џогирано пред 1 ден.

17 август 2014
1.866
1.380
Скопје
Јас го имам истиот 1 месец презадоволен сум, долго се канев да купам робот правосмукалка, ја начекав на попуст и ја купив. Супер чисти. Увек вади еден тон прашина и прљавштина, не знам од кај на наоѓа а визуелно нема ништо на ламинатот. Се си работи како што треба. Се качува на пракчиња, заобиколува предмети прецизно, за парите топ е.

Sent from my iPhone using Tapatalk

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027
Јас го имам истиот 1 месец презадоволен сум, долго се канев да купам робот правосмукалка, ја начекав на попуст и ја купив. Супер чисти. Увек вади еден тон прашина и прљавштина, не знам од кај на наоѓа а визуелно нема ништо на ламинатот. Се си работи како што треба. Се качува на пракчиња, заобиколува предмети прецизно, за парите топ е.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Пиво знае ли да носи

kostatkb

read-only
6 јануари 2018
42
19
И јас ја гледав оваа S10. Туку некој совет, кај с наоѓа поволно ?

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Дечки да се угрлам на темава. Вчера видов во нептун ровента робот на 53% попуст и тркнав одма го земав.

Станува збор за следнава понуда:
IMG_1063.JPG

Го тесторав дома веднаш и сум презадоволен од работата. Перфектно скенира, многу е прецизен и надмина доста препреки. Се протна на места кај што со правосмукалка не чистам.

Понудата трае до 31ви. Нема да погреши тој шо ќе го земе.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Дечки да се угрлам на темава. Вчера видов во нептун ровента робот на 53% попуст и тркнав одма го земав.

Станува збор за следнава понуда:
Погледнете го атачментот 128308

Го тесторав дома веднаш и сум презадоволен од работата. Перфектно скенира, многу е прецизен и надмина доста препреки. Се протна на места кај што со правосмукалка не чистам.

Понудата трае до 31ви. Нема да погреши тој шо ќе го земе.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
Капацитет на батеријата?
Не пишува во спецификации.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro

Jasmina12345

read-only
17 март 2017
1
1
@Smartus Дали ќе ја имате Roborock S7 повторно на залиха во скоро време?
И која е разликата помеѓу S7, S8 и Q7 Max+?
Размислувам дали да одам со една од овие три но би сакала да знам предности и недостатоци, а исто ја имав во предвид и 360 Vacuum Cleaner S9 па ако може мини споредба за да се одлучам конечно?

noc32

hello world
21 март 2016
354
307
Дечки здраво,

Ептен сум задоволен. Ја добив на подарок пред две недели.

Апликацијата е лесна за користење, правосмукалката е прилично паметна. Ја ставив да "живее" под кревет и и требаше само едно мапирање да ја направи мапата. Изненаден сум колку добро се снаоѓа околу ногарки од мебел. Има четири нивоа на јачина на вшмукување и кај мене е на највисокото т.е. турбо. Одлична е како правосмукалка. Нема да добиеш Кирби ама ова може да помине минимум три пати на ден, секој ден така што ти крати многу рачна работа. Вчера за прв пат ја употребив и за џогирање. Океј е малку да го "освежи" подот ама нема да избрише дамки.

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Ептен сум задоволен. Ја добив на подарок пред две недели.

Апликацијата е лесна за користење, правосмукалката е прилично паметна. Ја ставив да "живее" под кревет и и требаше само едно мапирање да ја направи мапата. Изненаден сум колку добро се снаоѓа околу ногарки од мебел. Има четири нивоа на јачина на вшмукување и кај мене е на највисокото т.е. турбо. Одлична е како правосмукалка. Нема да добиеш Кирби ама ова може да помине минимум три пати на ден, секој ден така што ти крати многу рачна работа. Вчера за прв пат ја употребив и за џогирање. Океј е малку да го "освежи" подот ама нема да избрише дамки.
Добро оваа е околу 17.000 ден. дали имаш претстава колку би траела за стан од ~70 квадрати без да се замени некој резервен дел на 3-4 дена да поминува секаде? Би сакал да земам вакво нешто ама ситни и скапи резервни делови би ме ваделе од кожа.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно