Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Според правилата на светската организација за авијација од ланскиот прв април нели е отежнат транспортот на Li-Ion батерии во авион, затоа и се` помалку транспортери ги носат. Еве што вика Братот Батерија за тоа (не се однесува на приватен багаж, но има и за него).

Никако во спакуван багаж, мора да ги носи со себе. Може да се носат поединечни батерии, но не кажуваат колку. Границата за уреди со вградени батерии е 100 Wh, а може да се дозволи до 160 Wh. Најмоќните 18650-ки што можат да се најдат имаат 3500 mAh, пута 10, на 4,2 волти, е 147 Wh, па сега ти види.

Исто така, може да има и различни локални прописи. Се разбира, и слободна проценка на службеникот, бла бла...

Јас би ги поделил.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Момци добро утро
Ми стигна ајстикот па пред да почнам да си играм со кајфунов да си прашам.
- Дали има разлика во вкус/пареа итн помеѓу да речеме 15 вати на 0.8 ом и 15 вати на 1.5 оми? Едино шо сетив е брзината на загревање на коилот.
- Кајфунов, клон В3 мини, кога треба да ги достегнам ноџињата на коилот (кантал) со штрафчината, ќе си излезат нанадвор без око да му трепнит.
Некој совет? Штрафојте не се баш погодени? Јас со бугарскиве ќебапи некаде ја грешам?
Не држам дома лекарства ама еден лексилиум убо би ми дошло вчера да имав.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
- Има, иако изгледа дека не би требало да има. Јас си се држам до високи оми, инаку ќе треба да ги спуштам премногу ватите, па некои модови не можат, па триста други глупости... Вака ми е еден build за сите. Обично прво ја правиш намотката (ги дефинираш омите), па според нив ги подесуваш ватите. Пробувај различни работи додека не најдеш што ти лежи.
Едит: Зошто има? Па иста снага (енергија) е. Одговор: таа енергија се оддава (зрачи) на помала површина и затоа е пожешко.

- Тегни ја жицата крвнички (не баш, но блиску до тоа). Откако ќе ја ставиш намотката на декот (со шипката внатре):

bWRl19I.jpg

Обвиткај ја околу шрафчето (полукруг околу цело шрафче, не е баш така на сликата), па преку шипката и тегни во правецот на стрелката, па зашрафи. Ова е Сабтенк, но принципот е ист. Ако ептен ептен премногу тегнеш, ќе ја издеформираш (стесниш) намотката.

Последна промена:
28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
@Metuzalem Сабота е, 06:00, не е тро рано? :)

Фала, крвничкото веќе го испробав, едниот штраф ми е лесен, другиот ми е проблем, ќеда е пракса во прашање.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Никогаш не е прерано за вејпање. :hay:

Може, може и да се лоши шрафови, многу често се случува со клоновите. Особено да не им е рамна главата одоздола (да е заоблена), да не одат докрај или не дај боже да прескокнуваат. Замени ги еден со друг, а потоа и со резервите.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Добро утро и од мене
едно питањце и од мене ако може.
Мака мачам со шишиња незнам од кои да нарачам, сакам од материјал како што се 15мл уникорн меки арно ама незнам кои се и дали има од нив 100мл на пример.
До сега што гледав има некои

ПММА+ПЕ, ПЕ и ПЕТ материјал.
Е сеа кои се појма немам.
Ако знае некој нека пише ако сака нормаљно...

Послато са моје дигитронско типкало °~°

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
На многу места има пишувано за безбедност на пластика, но тоа е најчесто за храна и вода. По тие пишувања многу работи се смениле или често ги менуваат (друг е составот на пластиката/адитивите во неа), а и тие меѓу другото се фокусираат на бактерии кои не виреат во е-манџата, или на толку минијатурни количества на материи што е смешно, или на загриженост за рециклирање.. А сепак од друга страна (особено) ПГ и ВГ растворуваат некои работи, па зошто не можеби и пластика (во мали количества, но за долго време...)

Многу читав на времето и имаше толку спротивставени информации што ми се сврте во главата, па решив да не се замарам со тоа премногу, и така ги ротирам шишињата на неколку месеци (цело време отворам нови), а и полека ги заменувам со стаклени, како што ги наоѓам. А помалите ги трошам за неколку дена, па мислам дека немаат време да реагираат. Барем јас не сум видел траги од реакција/растворување.

Еве нешто собрано на едно место, што се согласува со работите што ги читав и на повеќето други места (во врска со е-манџа):

J4iLi62.jpg

Демек 2, 4 и 5 се безбедни, другите не. Но секогаш е најдобро во стаклени, меѓу другото и затоа што цитрусни/цимет ароми нагризуваат пластика (од тоа пукаат танкови), па имаше и слики од стопени шишиња.

Еднаш ги прегледав сите шишиња што ги имав (од бази) и мислам дека сите беа од демек безбедните, па и затоа решив да не се замарам.

Последна промена:

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
На многу места има пишувано за безбедност на пластика, но тоа е најчесто за храна и вода. По тие пишувања многу работи се смениле или често ги менуваат (друг е составот на пластиката/адитивите во неа), а и тие меѓу другото се фокусираат на бактерии кои не виреат во е-манџата, или на толку минијатурни количества на материи што е смешно, или на загриженост за рециклирање.. А сепак од друга страна (особено) ПГ и ВГ растворуваат некои работи, па зошто не можеби и пластика (во мали количества, но за долго време...)

Многу читав на времето и имаше толку спротивставени информации што ми се сврте во главата, па решив да не се замарам со тоа премногу, и така ги ротирам шишињата на неколку месеци (цело време отворам нови), а и полека ги заменувам со стаклени, како што ги наоѓам. А помалите ги трошам за неколку дена, па мислам дека немаат време да реагираат. Барем јас не сум видел траги од реакција/растворување.

Еве нешто собрано на едно место, што се согласува со работите што ги читав и на повеќето други места (во врска со е-манџа):

J4iLi62.jpg

Демек 2, 4 и 5 се безбедни, другите не. Но секогаш е најдобро во стаклени, меѓу другото и затоа што цитрусни/цимет ароми нагризуваат пластика (од тоа пукаат танкови), па имаше и слики од стопени шишиња.

Еднаш ги прегледав сите шишиња што ги имав (од бази) и мислам дека сите беа од демек безбедните, па и затоа решив да не се замарам.
Не бе друже и јас не се замарам многу за безбедност и тие работи, муабетот ми беше да се меки лесно да стиска да не тече и така, а за мењање ќе ги мењаме сега дали на месец два незнам ама ќе ги мењам обавезно жешки заљубени
Сепак фала за исцрпниот одговор.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Не бе друже и јас не се замарам многу за безбедност и тие работи, муабетот ми беше да се меки лесно да стиска да не тече и така, а за мењање ќе ги мењаме сега дали на месец два незнам ама ќе ги мењам обавезно жешки заљубени
Сепак фала за исцрпниот одговор.

Хаахха ова жешки заљубени ненамерно беше ус паѓање на телефонот држ недај како сум го пишал а и го пратов незнам
Дубоко се извињавам

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@dim na struja

Ко што пишал колегата Метузалем, не вреди многу замарање :)
(башка, секој ден конзумираме нешто што било спакувано во пластична амбалажа, храна, вода, сок,итн итн...
Е сеа каква е пластиката на ФастТек и од што е рециклирана, кој ќе ги знае... Битно нема гаден/одвратен мирис)

Се согласувам 100%,најпаметно е во стакло, теглички или мали флашички од сокчиња или бебешка храна поготово за течности што содржат Lime, Лимони, Цимет, Citrus Acid/Лимонтус и слично.

Лично, највеќе користам пластични.
Матираните се помеки, проѕирните се потврди.

Препорака за Unicorn флашички од 60.ml
Сега популарни како Chubby Gorrila.
(истите ги има и 100.мл и 120.мл)
Ако сакаш помал капацитет, препорака за класичните матирани Unicorn од 30.мл

Околу перење/чистење.
Доколку стои некој тежок/јак Ванила Custard десерт, ќе треба детално со врела вода и "благ" детергент да се исперат за да исчезне Ванила аромата.
Овошја и кремови доста полесно се перат и многу полесно се одмирисуваат.

Еве линкчиња од Чаби Горила од 60мл и 120.мл

$3.55 Free Shipping PET Empty Dropper Bottle for E-liquid (5-Pack) (60ml, Translucent Cap, 5-Pack) at m.FastTech.com

$4.83 Free Shipping Empty Dropper Bottle for E-liquid (5-Pack) (120ml, White Cap, 5-Pack) at m.FastTech.com

Еве линк од класичните 30.мл Уникорн
$2.57 Free Shipping Empty Long Dropper Bottles for E-liquids (5-Pack) (30ml, 5-Pack, Black) at m.FastTech.com

Последниве од 30.мл ги користам долго време, сеуште се меки, чеповите одлично дихтуваат, нема течење, капачињата се одлични сега за сега.

Едит:
Последно што нарачав се 120.мл
Old School матирани, специјално за зреење на 120.мл Тутунска-Scamel :)
(а ќе се најдат и за дозирање VG на вага :) )

$4.41 Free Shipping PE Empty Dropper Bottle for E-liquid (5-Pack) (120ml, Clear, Long Tip: 5-Pack(Black Cap)) at m.FastTech.com

5bd15e26ab7fb70e2afa8158c0f568f4.jpg

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Последна промена:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@dim na struja
Овие од 100.мл
Треба да се од истиот материјал како 15мл и 30.мл Уникорн флашичките.
Чепот/капалката и капачето се исти како кај 30.мл Уникорн.
Мислам дека се добри.

Едит:
Малце се високи за мој вкус:)
(односно за моја фиока :)
, нема да ги збира )

Чекам матирани Чаби Горила од 60.мл/120.мл
да извадат/направат, тие ме бендисаа :)

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
@dim na struja
Овие од 100.мл
Треба да се од истиот материјал како 15мл и 30.мл Уникорн флашичките.
Чепот/капалката и капачето се исти како кај 30.мл Уникорн.
Мислам дека се добри.

Да да затоа ги меркам нив ќе ги пуштам тие.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Овие ги користам 3 години и гајле немаат, само што се со игла (тоа и го барав), па бавно полнат други работи, но фаќаат капачиња од други шишиња (слични што ги зедов исто од ФТ, тврда пластика, не можам да ги најдам сега). Двојка се. Меки душа. :hay:

За муќкање најмногу ги користам шишињата од молинските бази, одоздола пишува PE-HD и двојка, исто и ПГ-то од Инавера е двојка, за базите нивни не сум сигурен (не можам сега да најдам да видам, изгледа одамна не сум користел :hay:).

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Овие ги користам 3 години и гајле немаат, само што се со игла (тоа и го барав), па бавно полнат други работи, но фаќаат капачиња од други шишиња (слични што ги зедов исто од ФТ, тврда пластика, не можам да ги најдам сега). Двојка се. Меки душа. :hay:

За муќкање најмногу ги користам шишињата од молинските бази, одоздола пишува PE-HD и двојка, исто и ПГ-то од Инавера е двојка, за базите нивни не сум сигурен (не можам сега да најдам да видам, изгледа одамна не сум користел :hay:).
Имам и јас со игла ме нервира што споро се става, а од бази ароми немам искрено, скоро 3 години сум со електронскиве од скоро почнав сам да мучкам од немукает поточно мрза, полесно ми беше да си купам готови хаха.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Мал осврт(апдејт)
(отекување :) )
околу Phenomenon Lite.

После скоро 3.недели користење речиси секојден, можам слободно да кажам дека за мене е најдобар m2l атомизер од аспект на m2l airflow.
(Иако јас малку ги из-Бушив/раширив дупчињата под греач, сепак е идеален за м2л на било која позиција.)

Аромата/вкусот која го пружа е еден пд најдобрите.
Комората е дефинитивно најмала и најниска од сите атомизери што сум ги видел.
Пареата дури и на 9.5.вати со 1.5.ohm греач е солидно "топла"/млака, баш по мој кеиф.

db474951791486ad4590b81f3befe425.jpg

06f2a8575fe283ceb00dba8623742c2a.jpg

За Викување е малку "зезнат", бара мала количина на памук за да викува брзо со скроз затворен џус-контрол(ако воопшто може да се нарече џус-контрол :))
Откако ќе си го најдеш сетапот/количината на памук, после тоа е "песна" и тотално се исплати "ципидлачењето" :)

e238a38210c0a70f3207c1ba279306e5.jpg

440b3b0a75770ebdbe710f2e55fd6dde.jpg

b56ee9fdcdabfaa496d25be00434dd52.jpg

Сѐ на сѐ, одличен атомизер поготово од аспект на арома а највеќе од аспект на квалитетно м2л искуство и одличен TroatHit.

3b93214a2d6f46db76d2e021b1ba2680.jpg

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Не ја следам темава и се извинувам ако поставувам прашање кое веќе е одговорено.

Дали има кличички докажан производ од електронските цигари кој не е штетен по здравјето и што би препорачале. На интернет читам дека ова поле е комплетно не проучено а етикетите на течностите најчесто не се совпаѓаат со измерените количини во американските лаборатории (дури и кај најизвикани брендови).

Знам дека генерално се помалку штетни од цигари но сепак ако имаат канцерогени состави во течностите тогаш се е џабе.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Испитувањата се во тек. :hay: Нели, за тоа се потребни години и години и (многу) полека се појавуваат, има некои, а тоа беше главното „оружје“ на противниците на е-цигарите - не дека се штетни, туку дека „не е докажано дека не се“. Меѓу народот тоа е познато како „па знаеш ли какви се` хемикалии има внатре“, „читав/слушнав дека имало _____ во нив“ (стави што сакаш), „абе природно (тутун) си е природно“ (а во цигарите ставаат триста адитиви или го ѓубрат тутунот со фосфати)...

Не можам да најдам статија или текст што на едно место ќе ги објасни сите тие работи, а има многу за кажување и пишување. Веројатно веќе и не обрнувам внимание на такви. Еве на пример една (во лабораториски услови е, што значи не во исти услови како кај живите организми, но и сите „негаторски“ студии се такви, со дополнителни одбрани неповолни услови).

Секој може да ти каже од лично искуство (а и повеќето кажале во темава) дека се чувствуваат подобро по само недела-две од преминувањето, може да се најдат преку индексот во мојот потпис, како и чат-пат научни студии (не ги стававме сите, а има и многу „противнички“).

Главната разлика е што електронските цигари испаруваат течност, а цигарите согоруваат тутун, како и тоа дека во аналогните цигари има потврдени околу 4000 штетни соединенија (некои викаат и 6000 и повеќе) - не ми верувај на збор, прогуглај самиот, додека течноста за е-цигари се состои од само 4 компоненти - пропилен гликол (со него дезинфицираат во болници и го има во многу лекови, храна, козметика и инхалатори за астма), растителен глицерин (слично), никотин (нема докажана поврзаност со било која болест, а има стимулативни ефекти и се испитува за лечење/третирање Алцхајмер. Е сега што е отровен, јебга. :D Тоа во големи концентрации и не го пиеме. А, да, малку покачува притисок, но и тоа при „јако“ користење и престанува ако прекинеме, не е трајно). Остануваат само аромите, кои ги има многу различни, и на неколку пати повлекуваа од продажба некои видови поради потенцијално опасни состојки во нив (и тоа изнасилено, ама ај). Повторувам, спореди го тоа со 4000 докажано штетни состојки кои согоруваат. Имаше слики во темава (на почетокот на индексот), но некои линкови се истечени.

Ако нешто со некоја од 4-те состојки не е во ред (расипана, изветреана, преголема концентрација и слично) секој вејпер веднаш ќе забележи - ги употребуваме повеќето сетила: за вид (боја/заматеност), вкус, мирис... Веднаш се забележува.

За таа разлика во измерените количини првпат слушам (дали имало конкретен случај), но знам дека е тешко да се измери во поголеми количества (тури), па на пример иако во Директивата лимитот е 20 мг/мл, сите производители пуштаат течности со максимум 18 мг/мл за да не ги „фатат“ како надминале при грешка во мерење. Во секој случај, тоа е незначителна разлика (еве овде сум рекол: „никој не може да осети разлика од неколку децимали mg/ml никотин, на пример меѓу 6 и 5,6“). Разликата е нешто поголема од тоа, но сепак не е страшно, дури ни забележително. На вкус (осет) секој човек веднаш би осетил ако е, да речеме, над 5. Не знам колкава била таа разлика за која си читал, но научници (ако биле научници) ставаат (запишуваат) дури и незначителни разлики (нели, тоа им е должност и целта на истражувањето), кои потоа новинарите (или самите научници ако се финансирани од фармацевтската индустрија која губи огромни пари на неефикасните фластерчиња и слични средства за откажување, како и лекови/пациенти) ги „масираат“ бројките да изгледаат големи. Имаше неодамна таков пример, ако го најдам ќе го пишам.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Ти благодарам. Што ми препорачуваш да купам од кај нас во МК (ако има добро)?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Еј, чекај, таман се загревав со линковите кон библиотеките со студии. :hay:

1 2 3 4 5 6

За препорака, ќе го рециклирам (повторно) овој мој пост, па од него има линкови кон други постови, и така...

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Не ја следам темава и се извинувам ако поставувам прашање кое веќе е одговорено.

Дали има кличички докажан производ од електронските цигари кој не е штетен по здравјето и што би препорачале. На интернет читам дека ова поле е комплетно не проучено а етикетите на течностите најчесто не се совпаѓаат со измерените количини во американските лаборатории (дури и кај најизвикани брендови).

Знам дека генерално се помалку штетни од цигари но сепак ако имаат канцерогени состави во течностите тогаш се е џабе.
Земи чист ВГ и не е така лошо :) не е штетно

Испратено од Lenovo A2020a40 преку IT.mk форум апликација

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Земи чист ВГ и не е така лошо :) не е штетно

Испратено од Lenovo A2020a40 преку IT.mk форум апликација

Тоа може понатака, скоро сите што ги знам (и што читам по форуми) намалуваат никотин со тек на време. Природно си доаѓа. Но не може веднаш, телото ќе се буни и ќе си бара никотин (ако се работи за пушач, а ако е непушач, нема зошто да почнува со вејпинг).

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Добро утро и од мене
едно питањце и од мене ако може.
Мака мачам со шишиња незнам од кои да нарачам, сакам од материјал како што се 15мл уникорн меки арно ама незнам кои се и дали има од нив 100мл на пример.
До сега што гледав има некои

ПММА+ПЕ, ПЕ и ПЕТ материјал.
Е сеа кои се појма немам.
Ако знае некој нека пише ако сака нормаљно...

Колега,иди на фастек во шишиња и немаш утка. Ова од пракса ти го кажувам,а мислам и дека сам знаеш
Само едно нешто јас што го применувам и ти препорачувам да не зимаш поѕирни.

Sent from my C6603 using Tapatalk

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Фала другарчиња

Ја овие ги меркам ваљда се добри..
$3.81 Free Shipping PE Empty Dropper Bottles for E-liquids (5-Pack / 100ml) (100ml, Translucent Cap, 5-Pack) at m.FastTech.com

Колега,еве во моментов што користам од фастек и сум задоволен
5b71389f85f9c9503edd63e4b53cc949.jpg

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Фала другарчиња

Ја овие ги меркам ваљда се добри..
$3.81 Free Shipping PE Empty Dropper Bottles for E-liquids (5-Pack / 100ml) (100ml, Translucent Cap, 5-Pack) at m.FastTech.com

Овие се исти како тие две со црно и црвено капаче од 30мл на сликата. Одлични се!

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно