Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

(ecig) Тестирање на ароми/вкусови

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас мислам така, а веројатно и тој (колку што гледам).

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Не би можел да кажам, не се љубиме многу со јагодите на FA, на 5% Juicy Strawberry не ја осеќав.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Јас во последно време сум станал тешка мрза и не миксам, зимам само готови ONESHOT ( веке измешана рецепти ) обично овошни со разладувач во нив ( WS23 ) тие ми одговараат највеке на душата, шибам во шише со пг вг ник, за 2 минути готова течност. .
Aj ako сакаш некоја арома од овие готовиве и од кај ги земаш. Фала
Шарло ова ти е најбоље за ароми?

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Шарло ова ти е најбоље за ароми?
Додека не го пробав Citadel, да, васпот ми беше најдобар. Имам дома 3 (оси), ако сакаш можам еден да ти дам да не го чекаш.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island

Oneshotkи
Green with Envy Concentrate
Red Envy Concentrate
Pink With Envy Concentrate

Без WS
Yo Ho Ho! 30ml - MIXT
Tortuga 30ml - MIXT

На оваа сум моментално брза за миксање
Green Goblin (FW) - 7%
Cactus (INW) - 1.5%
WS23 30% - 1.5%
Champange (TPA) - 1%

Земи во обзир дека јас ги користам на subohm така да можеш и да скратиш некој процент.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Шарло знаеш дека сум лаком г‘с, да не го спомнеше Citadel ќе ти ја земев осата xD не ми е проблем чекањето, него ете таков сум, чеки ова, чеки она, 5-6 месеци се мислам за дрипер, сметам дека е пожелно секој што прави diy телности да го има, ама ете таков чоекот ( и ја не знам како се оженив xD )
Олдскул, значи ова на пример е арома, исто си се разредува како и обичнте ароми 3-10% ?
Мастрафот за миксот од кај шефот ти е ?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Де пишете кога имате време како мешате Ripe Strawberry. Исто Аpple Pie. Претпоставувам питата оди добро со Fuji Apple и можеби бисквита или Sugar Cookie. За јагодата немам поим. Можеби исто.

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Олдскул, значи ова на пример е арома, исто си се разредува како и обичнте ароми 3-10% ?
Мастрафот за миксот од кај шефот ти е ?

Не, ти пишува 18% се меша. One shots ти се ароми направени од повеке ароми. Место да мешаш 5 ароми некој англичанец ги смешал за тебе.
Мастафот од кај ке стигнам само ПГто ми е од тмау моментално.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
на овие мислев од кај ти се набавени

Green Goblin (FW) - 7%
Cactus (INW) - 1.5%
WS23 30% - 1.5%
Champange (TPA) - 1%

Колку оди шипингот кај шефот, не сум нарачувал.

zdrnik

hello world
31 октомври 2016
64
74
на овие мислев од кај ти се набавени

Green Goblin (FW) - 7%
Cactus (INW) - 1.5%
WS23 30% - 1.5%
Champange (TPA) - 1%

Колку оди шипингот кај шефот, не сум нарачувал.
Еве колку излегува шипингот со 10 ароми во кошница

Атачменти

• Screenshot_20190503-210528_Chrome.jpg
    Screenshot_20190503-210528_Chrome.jpg
    103 KB · Прегледи: 34

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
трешхолдот до кај е, на инвера на пример не се исплаќаше 3 ароми да порачаш, околу 10 мислам беше оптимално.
Не сум миксал, 2 ароми ми бркаа работа, ама сега аздисав :) A кога го читам Шарло одма се губам низ маглите хехех. т.е. сигурно има поедноставни ароми за бегинерс, јас пак све некои лудни ароми имам, едино ментолот се меша со повеќето и пирамида и еспресо 50-50, ова уса микс и на 20% не го осеќам, другото дојде бучкуруш, али не е проблем за мене :) како сингле ароми се ок. Башка ни една немам баш овошна(помаранџа и круша), другите све се некој не овошни, и сега би сакал да земам неколку овошно-чоколадни што би ги смиксал, али немам никакво познавање од овошјава.
Гореспоменатиот микс ми се виде лесен, па би почнал од него, само дали се сите од кај шефот.
Админс: Извинете за хаосот :D
гоиблин
кактус
ws23
шампањ
Тие се ?
Фала ви за стрплењето на сите :)

Последна промена:

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Де пишете кога имате време како мешате Ripe Strawberry. Исто Аpple Pie. Претпоставувам питата оди добро со Fuji Apple и можеби бисквита или Sugar Cookie. За јагодата немам поим. Можеби исто.

Аpple Pie мене лично ми е одлична стендалоун и тоа за чудо Прајмот ја доловува многу добро.
Инаку, сум ја мешал питата со ванила вафла, Apple Green Caramel, Nutty Professor, а обавезно да ја пробаш со Cinnamon Roll и TFA Black Honey.
Исто, нема да згрешиш со бисквити и колачиња, само внимателно дозирање да не доминираат.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Дајте предлози за добри (нека се и ценовно премиум ако треба) one shot решенија во светот на колачи, крофни, млечни и сл.

По овошните не сум многу мераклија. Евентуално може јагода, мандарина, ананас и то. Но без оладувачи, мента и сл.

Благодарам

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
FLV Caramel

Тест:
4%, Citadel RDA, N80 Fused Clapton, 40W

Мирис: Слаба карамела, Интезитет: 3/5

Вкус: Малку блага и кремаста, убава карамела, слабичка како за Flavorah, нема некоја основа, повеќе како акцент. FW Salten Caramel ми е подобар избор.

Микс: Темната страна на благото, стандард како и сите други, јаболка, кремови, сладоледи, ванила, а може и во одредени тутунски да се најде место.

Едноставни рецепти:
Јаболко, јаворов сируп или мед
Сладолед, чоколадо
Крем, ванила

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
FLV Creme de Menthe

Тест: 4% Интезитет: 4/5 Мирис: Ментол чоколадо

Вкус: Можеби 4% е малку повеќе дозирано од што треба, сакав да видам дали ќе дојди до израз кремот и чоколадото кои се во позадина, но не, ова мислам е границата. Ментолот е одличен, мек и ладењето е супер.

Микс: Одлична како основа за ментол крем, чоколада, колачиња, јогурти и овошја, ментолот е добар и не сака воопшто буст, за останатите две има место за играње по желба.

Едноставни рецепти:
Крем, чоколадо
Чоколадо, сладолед
Јогурт, овошје

Последна промена:
28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
FLV Wild Melon

Тест:
3% Интезитет: 3/5 Мирис: Зрела диња

Вкус: Микс на блага диња со лубеница можеби 70/30 однос, има уште нешто во вкусот ама не сум сигурен што, можби оние варијации на дињата Cantaloupe, Honeydew, немам пробано. Одличен вкус, за соло, 3% е некако... на долна граница за мене, 4% ќе е по таман, на страницата нивна пишува од 2-5%.

Микс: Лубеница, Лимон, лимета, минт, портокал, малини, јагоди, јогурти и слаби кремови.

Едноставни рецепти:
Диња, јагода, лимон
Лубеница, диња, лимонада
Диња, крем, ванила, јогурт

Последна промена:
28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
TPA Double Chocolate Clear

Тест: 8% Интезитет: 2/5 Мирис: Евтино чоколадо

Вкус: Слабо како за дупло чоколадо, остај шо потсеќа малку на него, неизбежен е онај споредниот вкус на креда, картон, завој и којзнае уште колку називи има, додуша не толку изразен како кај некои други чоколада. Не ми се бендиса а е едно од најкористените.

Микс: Крем, колачи, сладолед, кафе, банана, јаткасти, карамел, цимет, млеко, минт, ванила, малина, рум

Едноставни рецепти:
бадем, крем
банана, карамела, крем
минт, крем
рум, ванила

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
FW Fruit Rings

Тест: 7% Интезитет: 4/5 Мирис: Лимон

Вкус: НА 7% е доста интензивен, би почнал со 5%. Благ лимон со малку лимета, не баш нежен на грло и во позадина баш cereal вкус, не знам превод кој не и така изразен, бледо се осеќа.

Микс: Може да помини како лимон за миксање во помали количини, да истакни други овошја, јагоди, боровинки, капини, малини, добар во микс со бадеми, ф'стаци, лешник, мед, чизкејк.

Едноставни рецепти:
Боровинка, лимон, ванила
Чизкејк, лимон, крем, ванила
Јагода, лимон, малина

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв