Бидејќи нема поента да одам подоле со цената, подарувам монитор Philips LED 226V3LAB/00 во добротворни цели. Станува збор за овој монитор Продавам монитор Philips LED 226V3LAB/00
а твојот град е?! п.с пиши ми во порака.Ако некој ги сака, подарувам НЕФУНКЦИОНАЛНИ Sony Ericsson MBS-400 Bluetooth звучници. Купени се пред повеќе од 10 години, ако некој ги сака само во мојот град.
п.с видов Битола.а твојот град е?! п.с пиши ми во порака.
MB и CPU се резервирани. Останува мониторотПодарувам
1. Монитор Dell 2713hm, испробан, во добра состојба
2. Комплет Asus X99 pro + Intel 5820k + Coolermaster V8 (без куќиште, без рам, без диск), не ми се испробани ама добро работеа последен пат кога ги извадив од куќиште некаде пред година.
Доставувам низ Скопје..
Се отиде!MB и CPU се резервирани. Останува мониторот
Edit: Додавам 3. Графичка АСУС 280x DirectCU не и работи едното вентилаторче, ама освен тоа треба да е исто ок
Имам една RX580, ќе ја биде топ за ова што ми пиша.Дечки, пред некое време ми имаше некој пратено некој делови и монитори мислам, имав склопено 2 конфогурации.
Пред некој ден баш ми се јави детето каде што му го имав дадено едниот компјутер.. ми кажа дека не му работел (го работеше на onboard графичка)
Баш сега бев го ѕирнав, и ке треба графичка.
Како што гледам, не игра некој игрици, така да ке му треба постара графичка(да му ги врти гта 5 и како што видов call of duty modern warfare игрици)
Немам баш ич време да трчам и да барам односно да пробувам, ако има некој поштен некоја графичка (во тој ранг) .
Нека пиши, ја плаќам колку што чини.
Топ, ајде да видам утре што матична има, односно дали ке ја крепи, и ти пишувам одма.Имам една RX580, ќе ја биде топ за ова што ми пиша.
![]()
DUAL-RX580-O8G OC
Земена од Insomnia, користена на Hackintosh (MacOS) за работа со некое слабо гејмање на Windows: CS2, Assetto Corsa. Работи одлично, сѐ си е океј со картата.forum.it.mk
Ако е за детенце некое, ќе ја намалиме цената на 2000, ако сакаш бујрум.![]()
Сега баш го разотворив,.. брендирано хп куќиште е, како што можев да видам 250вати напојување има, и нема да ја собере, офис куќиште е.Топ, ајде да видам утре што матична има, односно дали ке ја крепи, и ти пишувам одма.
За во јавна установа??? До каде ли дотуркавме...Потребен е компјутер (десктоп, куќиште), и принтер во исправна состојба, за во јавна здравствена установа. Град Прилеп.
Контакт: @Ilina_j , таа знае што е потребно, јас само пренесувам затоа што нема доволно мислења за да пише оглас. Ја познавам и гарантирам дека работи во здравството.
Дополнување: Најверојатно ќе може да се обезбеди транспорт од Скопје.
Потребен е компјутер (десктоп, куќиште), и принтер во исправна состојба, за во јавна здравствена установа. Град Прилеп.
Контакт: @Ilina_j , таа знае што е потребно, јас само пренесувам затоа што нема доволно мислења за да пише оглас. Ја познавам и гарантирам дека работи во здравството.
Дополнување: Најверојатно ќе може да се обезбеди транспорт од Скопје.
Сосем те разбирам другар и не се лутам, сигурен сум дека и @Metuzalem те разбира совршено.Извини вака, да не ме сфатиш погрешно... и не сакам да те навредам.
Ама луѓе, нормално ли е бе на форум од обични граѓани да собираме/донираме за државен објект?
Па не здравствена, каква сака нека е.
2025 година, јас или ти или било кој од форумов, од наши пари или наша сопственост ќе тргаме и одвојуваме за да има вработена во државна институција? Па кај им е градот? Градоначалникот? Државата? За кој к*р ги гласаат? Нека им пратат меил до општина или нека им отидат лично, мал е Прилеп, 95% се знаат меѓу себе. Градот нема да им „позајми“ компјутер? Или принтер?
Пак ќе ти кажам извини ако мислиш дека те напаѓам... и се сочуствувам со жената за која сигурен сум дека има потреба да работи но нема услови... ама срамота е бе ние да донираме за државни простории. Нека бркаат работа, нека не работат. Господ да ми прости, нека умре некој па нека се дознае зошто умрел, пошто немале компјутер и принтер. Цел свет нека не дознае.
И Астро со сета почит, зошто се ангажираш да помогнеш? Јас ова на вести би го дал, колку и да звучи дебилно.
На форум бараме компјутер и принтер за јавна здравствена установа во Прилеп... Бог да чува.
Во контакт бев до пред година дена. На дечкото му помогнавме, понатму и јас постојано помагав п омалце колку можев. Дечкото е при крај со студиите а во меѓувреме се зближи со неговиот вујко кој презеде понатаму одговорност за него. Така да откако заминав од државава не сум во контакт.Се спомна медицинска устаонова, па ми текна на случајов.
@Astro., во контакт ли си, имаш ли сознанија што се случи со детево? Стана ли доктор?
Сосем те разбирам другар и не се лутам, сигурен сум дека и @Metuzalem те разбира совршено.
Ќе се обидам да бидам краток, без многу драма, пошто темава е чувствителна за мене:
1. Сум дал повеќе од 100 компјутери, тоа е едноставно тоа што сакам да го правам. Да ми се живи и здрави другарите од форумов и вон форумов што играат значајна улога, без нив бројката би била десеткувана. Одговорот е имам хардвер во моментов и сакам да го дадам
2. Не знам какво ти е искуството во соработката со луѓе од јавнава администрација. Повеќето од нив се паразити кои не би ги ни плукнал, меѓутоа од нивната работа колку толку опстојува некакво здравство какво/такво, некому ќе спаси живот така да од мене има барем минимум почит. Меѓутоа знам дека работат и луѓе кои се одговорни и принципиелни, луѓе кои се сериозни и ја сфаќаат својата улога во синџирот на активности поради кои функционира некакво здравство какво/такво. Во случајов јас сакам ДА И ПОМОГНАМ НА ЖЕНАТА, која и да е, што и да е, бидејќи му верувам на @Metuzalem кој е човек од принцип, дека ако тој вели дека нејзе и треба, тогаш и треба! Мислиш дека таа самата не знае дека треба градот, општината, министерството, болницата да и обезбеди компјутер? Секако дека знае, но замисли како и е нејзе, кога од нејзе нешто зависи, можеби и важна работа а не добива тоа што и треба. И сега некој рандом невин човек утре загуби живот поради нечија негрижа и таа жена треба да живее со совеста, бидејќи нешто не сторила од нејзина страна, без оглед на причините.
И да не помине коментарот без да опцујам сочно, ***** ****** и држава и власт и народ и све по список до десетто колено, но тоа не го менува фактот дека имам како да помогнам, сакам да помогнам, можам да помогнам и сум убеден дека ќе го направам тоа. За мене е минорен напор, за некој можеби е многу голема работа. Можеби. Не ми е многу гајле, секој со својата чест и совест.
Не звучиш злобно воопшто, и ја би го напишал истото што и ти. Ама јас можам да направам хардвер па тоа е мојот дел. Ако некој друг има вештина да направи нешто друго на пример да направи притисок врз градоначалник нека повели. Ако му треба компјутер за тоа нека ме бара.Поентата ми беше да се нема компјутер и принтер, во 21 век 2025 година, во јебена јавна установа и притоа обичен смртник да донира... не знам. Можеби звучам злобно дека воопшто не сакам да им се помогне бидејќи од обичен народ не заслужуваат ништо да добијат (не зборам лично за членот што објави или жената што има потреба, туку општо за државни институции).
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM RED switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D1
7.380,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO PWM PST CO 400-2500 RPM 4-pin, BLACK, ACFAN00316A
840,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден