Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Далие Можно Ова Да Се Направи И Дали Има Вакво Нешто

nescafe

hello world
18 октомври 2009
147
22
Скопје
freeline.cu.cc
Како прво здраво на сите.

Вака дали има некоја скрипта или некое посебно едитирање за на фајловите за да може кога ќе праќаш mass email т.е групен маил до сите членови да се подели некако, на пример да праќа мејл не повеќе од 150 во време од еден саат, пошто имам хост од Ухост и истиот дозволува 150 емаил пораки во време од 60 минути, на секои нови 60 минути можам да праќам само 150 пораки не повеќе.
А имам форум кој е на phpbb и има некаде околу 6000 членови, сакам да им пратам маил на сите зашто домејнот е променет и повеќето да не речам сите немаат појма за тоа.
Како да го средам ова со групниов маил до сите членови, добредојдена е било каква помош.

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Користи некој сервис за тоа.
Пример: http://mailchimp.com/pricing/ - бесплатно за 2.000 корисници.
Ваквите сервиси се наменети за групен маил и немаат проблеми со ограничувања и слично.

Много добро кај овие сервиси е што многу добро се ажурираат mail-овите. Ти даваат unsubscribe линк, каде со еден клик корисниците сами излегуваат од листата. Додавање на нова mail листа од твоја страна е доста едноставно и автоматски проверува дали се повторуваат mail-ови.

П.С. Што се случи со стариот домејн? Стави известување и таму и нека стои со месеци (или цела година).... освен ако не си ја зафркнал работата со стариот домејн :)

nescafe

hello world
18 октомври 2009
147
22
Скопје
freeline.cu.cc
Користи некој сервис за тоа.
Пример: http://mailchimp.com/pricing/ - бесплатно за 2.000 корисници.
Ваквите сервиси се наменети за групен маил и немаат проблеми со ограничувања и слично.

Много добро кај овие сервиси е што многу добро се ажурираат mail-овите. Ти даваат unsubscribe линк, каде со еден клик корисниците сами излегуваат од листата. Додавање на нова mail листа од твоја страна е доста едноставно и автоматски проверува дали се повторуваат mail-ови.

П.С. Што се случи со стариот домејн? Стави известување и таму и нека стои со месеци (или цела година).... освен ако не си ја зафркнал работата со стариот домејн :)
Стариот домејн не го обновив на време и сега кошта 50 долари, моментално неможам да го купам али ќе го земам понатака.

BTW фала за странава, сега ќе ја ѕирнам да видам што може да се направи.

mihajlo

read-only
2 март 2010
10
6
Скопје
siljanoski.com
Ако ти треба еднократно мој совет е да си земеш некој сервис или некоја десктоп апликација што испраќа на интервали. Но доколку ти треба newsletter system т.е. трајни решение најдобро ти е со cronJob доколку сакаш испраќањето да иде позадински за да не се замараш многу или so jQuery за да искомбинираш испраќање на интервали - но на клиентска страна.

види симни си PHPlist тој има во config-от limit per/hour. :)

Среќно! :)

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно