Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Цртани со македонска синхронизација

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Јас ги имам дома нинџа жели на македонски, на цедиња се, можеби добра идеја е да ги прикачам на youtube чим се бара.
Мислам дека имаше едно време на Јутјуб Нинџа Желки од тие што идеа гратис цедињата со детското списание на А1 телевизија Оправдано Присутни.

Имаше и еден што ги имаше снимано цртаните од МТВ 1 и ги ставаше на Јутјуб но му ги избришаа најверојатно поради авторски права. Почна лани истиот да ги снима детските серии репризирани на МРТ 5 новиот канал и ги ставаше на Јутјуб. Проба и со цртаните пак ама не му успеа му ги гасат.

Jedah

user
6 ноември 2007
1.317
2.294
Jedah's setup  
Processor & Cooler
CPU AMD Ryzen 5 5500 6-Core 3.6GHz (4.2Ghz Turbo) & CoolerMaster Hyper H411R
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
SSD: M.2 Corsair NVMe MP510 240GB / HDD: SAMSUNG F1R HE103UJ 1TB / HDD TOSHIBA DT01ACA 1TB
PSU
Cooler Master MasterWatt Lite 700W, 230V, 80Plus, HDB fan, Active PFC
RAM
G.SKILL Ripjaws V Series F4-3200C15D-16GVR 16 GB (8 GB x 2) DDR4 3200 MHz CL15
Video card
ZOTAC GAMING GeForce RTX 3060 12GB GDDR6
Case
XIGMATEK MOON KNIGHT 4XRGB FAN MID-TOWER
Mouse
Logitech Optical M100 USB Black
Keyboard
E-YOOSO M-11 60% mechanical
Audio
Logitech S-220 2.1
Monitor
LG 24'' Full HD IPS Monitor with FreeSync™ (24MP60G-B)
OS
Windows 11
Јас ги имам дома нинџа жели на македонски, на цедиња се, можеби добра идеја е да ги прикачам на youtube чим се бара.
Зависи кои? Овие
View: https://youtu.be/7VGhu-mEtBQ

За ништо не ги бива. Ептен лоша синхронизација.
Ако ги имаш старите со Снежана Конеска кај што дава глас тие се врвот на анимирана синхронизација.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.579
19.287
На балкандаунлоад точка орг имаш секција "синхронизовани цртани филмови" па можеби ќе налеташ на македонски.

Нашите, македонски, филмови се во секцијата "домачи филмови"
Screenshot_20220201-103228-01.jpeg

IMHO, нашиве "патриотски" политичари треба под итно да ги ангажираат односно да направат проект да се синхронизираат барем класиците со помош на нашиве глумци кои гмижат по турски серии позајмуваќи ги гласовите на Фериде, татко Фикрет, бато Озан и сл.

И ако сте се запрашале зошто србите имаат хипер продукција на филмови тоа е заради тоа што телекомите се обврзани да даваат процент од својата заработка за тие намени.

Абе многу сме отепани. Многу!

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.537
1.037
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
ОФ ТОПИК... за многу работи е решение на дигитализација на МРТВ АРХИВАТА, ама и таму изгледа огромна бирократија или ги цедат енергетски без да имаат време или пристап соодветен за зачувување на „дигиталното богатство“

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
За некој стари цртани серии што МРТВ ги емитуваше порано треба повторно да земаат авторски права за емитување било да е на тоа емитување тв или некаде на интернет платформа ставено. Не верувам дека еднаш го откупуваат тоа авторско право и важи за цел живот барем јас така мислам дека е.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.391
12.331
Скопје
androgaming.com
Само што заврши Terra Willy на Телма. Синхронизацијата беше на холивуд ниво.

На крај се спомна студиото кое ја вршело синхронизацијата, Тик Так Аудио. Имаат веб страна ама не најдов инфо дали ги има во продажба нивните дабови.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Само што заврши Terra Willy на Телма. Синхронизацијата беше на холивуд ниво.

На крај се спомна студиото кое ја вршело синхронизацијата, Тик Так Аудио. Имаат веб страна ама не најдов инфо дали ги има во продажба нивните дабови.

Tик так го викаат еден од тие што има снимано аудио говор за некој реклами и на Телма промо најавите и категоризациите ги чита пред филм или серија.

Истиот тој на МРТ Радио 2 има емисија заедно со уште една Зорка што се вика.

Можеби тој е и сопственикот на Tik Tok audio.

Последна промена:

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Еј барам еден цртан, можеби пред 20 години го даваа на некој наш канал, синхронизиран на македонски, не можам ни слика да најдам по интернет.
По стил на цртањето мислам дека е постар можеби 80ти 90ти години, ми личи на некоја француска, чехословачка или маѓарска продукција, којзнае можеби е и амерички?

Има средновековен замок еден, знам главниот лик имаше глава као череп и вилицата му беше одвоена кога збори како посебен дел нацртано, нешто као комедија беше мислам. Главата му беше во правоаголна форма. Друго ништо не ми текнува хахахахах

Се сеќава ли некој на ова?
Доктор Глобил ли беше?

Torlakian

hello world
21 октомври 2014
324
372
Куманово
Доктор Глобил ли беше?
хахахахахаха еј да, лелеееееј
само што мене ми се помешуело све, главниот лик уствари сум го опишал како спој од три лика, тоа кучето било со таа череп глава, а полицаецот бил без врат му лебди главата хаха
а сум погодил еј француски е и има замок хахахахахах

Е сега ако има негде да се најде на македонски, уствари не се сеќавам дали воопшто беше со синхронизација или на француски го даваа?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.311
Скопје
hackitfree.github.io
Дајте нешто по бумерско - тие едни со анимирани кукли , едни мајстори двајца што расипуваа Се - тие смешни беа многу - кој се сеќава како се викааа - незнам да ги најдам :)

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.517
2.972
Дајте нешто по бумерско - тие едни со анимирани кукли , едни мајстори двајца што расипуваа Се - тие смешни беа многу - кој се сеќава како се викааа - незнам да ги најдам :)
Пат и Мат
(Pat & Mat)
https://m.youtube.com/watch?v=xasEwCP75VY/URL] Испратено од телефоно.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.627
1.794
Еее неверници едни
Погледнете го атачментот 102664
Мислењето е автоматски споено:

1. Симнете Streamlink
2. Напрајте акаунт на NeoTV преку симнување на апликацијата за телефон и регистрирање (не може преку броусер, само преку апликација се регистрира).
3. После логирајте се преку browser на neoTV
4. Пуштете ја МТВ 5.
5. Барајте десно Диего (може да се мота назад 7 дена) и пуштете.
6. У browser отворете developer tools.
7. У network најдете chunklist и копирајте го линкот
Погледнете го атачментот 102665
8. Отворете cmd било каде во некој фолдер и ако успешно се додал при инсталација во environment variables Streamlink-от следниов код ќе ви ја симне содржината
Код:
streamlink "https://5fd718c03c904.streamlock.net/Mtv5vod/_definst_/smil:2021-07-14_Mtv5_1439672811.smil/chunklist_w1070907405_b2500000.m3u8" best -o diego.ts

Ако ви даде ерор

направете рефреш во броусер и/или пуштете некое друго од десната страна и повторно кликнете го претходното па копирајте го пак линкот.
Ова нешто функционира на МаксТВ Го? На ист начин да се извадат програмите од претходно што се емитувани?

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Ова нешто функционира на МаксТВ Го? На ист начин да се извадат програмите од претходно што се емитувани?
Не, Widevine е MAXTVGO, a тоа е DRM, а Streamlink не работи кога има DRM.
У овој пост во gley.mk темата, иам некои хинтови околу Widevine
Не си баш у тек :D

MAXTVGO користи Widevine заштита. Widevine заштита користат огромен број на онлајн платформи за стримање. Widevine е на Google. Widevine има 3 нивоа на заштита. L1 е хардверска енкрипција и можат да ја пробијат само мал број на индивидуи, претежно scene release групите. L2 ретко се користи и е нешто измеѓу, а L3 најчесто се користи у browser-и и е software based енкрипција и не е баш безбедна и подлежи на бројни видови напади.
Во кратки црти, кога гледаш видео/аудио што е заштитено со Widevine, на почетокот прелистувачот контактира сервер на Widevine, Widevine враќа назад клуч кој секако е obfuscated и не можеш да го пресретнеш. Има еден адд он кој ја напаѓа оваа размена на податоци помеѓу Widevine и прелистувачот, и може да го фати/погоди клучот. Со тој клуч после можеш да ги декриптираш видеото и аудиото со една програма, кои претходно си ги симнал со друга програма, и на крај да ги споиш со ffmpeg.

Сите посериозни и помалку сериозни онлајн стриминг сервиси што користат Widevine, користат различни клучеви за различни видеа, па дури и за различни резолуции од исто видео, различни клучеви за аудио... тоа го препорачуваат и самите од Widevine.

Овие овде, изглеа истите луѓе што го имплементирале Widevine во MAXTVGO го имплементирале и тука, ама истиот клуч да се користи, уште па за сите филмови и серии е малку така троа трагично.

Реперкусија е, имаш помалку замарање ако сакаш да рипнеш контент од таму, а со акаунтот од MAXTVGO не можеш да се најавиш, нема врска во тој контекст едно со друго.

Дополнителна реперкусија е што Widevine за 10 дена ќе напраат апдејт каде што веќе таа екстензија што го погаѓа/фаќа клучот нема да функционира. Но бидејќи останува истиот клуч, пак ќе можеш да декриптираш...

PaunAlek

read-only
16 септември 2016
3
1
Случајно некој да не ги има сите ЦД-ња од Оправдано Присутни, со Teenage Mutant Ninja Turtles, Dragonball, Pokemon, а памтам и дека имаше и аниме - Samurai Champloo. Ако некој ги има, да ги префрлиме на некој drive.

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Случајно некој да не има линк/torrent од Штрумфови (The Smurfs 2021, Season 1 & 2), со синхронизирани на македонски јазик.
Гледам пишва дека ги има на сајтот на gley.mk, но никаде не сум користел тоа. На Netflix ги имам на англиски јазик, но малиот не и се радува кога се на англиски, фасциниран е кога ќе начека некоја епизода на македонски на МТВ5

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Случајно некој да не има линк/torrent од Штрумфови (The Smurfs 2021, Season 1 & 2), со синхронизирани на македонски јазик.
Гледам пишва дека ги има на сајтот на gley.mk, но никаде не сум користел тоа. На Netflix ги имам на англиски јазик, но малиот не и се радува кога се на англиски, фасциниран е кога ќе начека некоја епизода на македонски на МТВ5
На Тrakermk com ако има ако не плати си Gley.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.719
3.389
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
IMHO, нашиве "патриотски" политичари треба под итно да ги ангажираат односно да направат проект да се синхронизираат барем класиците со помош на нашиве глумци кои гмижат по турски серии позајмуваќи ги гласовите на Фериде, татко Фикрет, бато Озан и сл.

Абе многу сме отепани. Многу!

Абе во право си не велам не, ама Натура Терапи реклама не може да се прикаже измеѓу цртен филм пошто тоа не е „buyer persona“, ама може да се прикаже измеѓу турска серија навечер кога сите наши СФРЈ родители се укотвени во креветите и ги болат коските или им требаат витамини.

Многу време ќе се потроши за да се креира цртан за деца кои имаат кратко внимание да бидат пред ТВ, и истото го прават на телефони гледајќи дебилни видеа, а дебилни видеа ствара дебилна младина која подоцна ќе биде дел од дебилна нација...

Онтопик:

На тракер.мк имаше неколку цртани, некои и сидам моментално, од она што гледам има: Светот на Биби сезона 1 и 2, Зоки Поки, Штрумфови, Драгон Бол, Тајниот Изум, Ловци на Вештерки, Нинџа Желки.

Можам да ти прикачам Штрумфови на OneDrive само да проверам дали се уште имам простор.

1zzy_st

read-only
21 февруари 2016
37
26
Скопје
1zzy_st's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5600X
Motherboard
Gigabyte B550 AORUS PRO AC
Storage
Samsung 980 1TB (NVMe) + TOSHIBA P300 3TB (SATA)
PSU
Cooler Master MasterWatt 750
RAM
16GB DDR4 3600MHz
Video card
RTX 3070 8GB
Case
BeQuiet! Pure Base 500DX
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
G.Skill KM360
Audio
Sound Blaster Creative X-FI HD
Monitor
ASUS TUF VG249Q
OS
Windows 10 Pro
Рандом прашање и од моја страна, да не случајно на некој му се наоѓа Трансформери Армада (Transformers Armada) на македонски?
Не можам никаде да ги најдам..

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Офтопик

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно