И мене ми треба на лаптоп, ама ќе си почекам. Ќе гејмам на него со се живо исклучено, јебига.Ко за некој космички малер, БАШ СЕГА ми затреба РАМ. Ќе си пукам у нога брајча.
ШО ДА ПРАЈМЕ??!?!?!?!? Од каде да земаме рам????
Еве ти идеја.Ко за некој космички малер, БАШ СЕГА ми затреба РАМ. Ќе си пукам у нога брајча.
ШО ДА ПРАЈМЕ??!?!?!?!? Од каде да земаме рам????
Почнаа и кражбите на РАМ:
Нешто се пишуваше дека ќе трае минимум до август 2027.мора да се стабилизира ова за неколку месеци, не верувам да трае пошто ако вака продужи склопување компјутер ќе стане нешто од минатото.
Бооо, ојдоја по чафките овие....Истиов РАМ го купив во Февруари 2024 за 14,300 денари... RGB верзијата е 10к денари поскап.
Погледнете го атачментот 156756
Ој до бајро, види дали има некој по „набавна“ цена да ти шитни...Заклучокот ти е дека ќе прекини бидејќи ние ќе страдаме. Па мора.
Нас кој не е** искрено. Парите овие компании ги прават на друго место.
Имам неколку DDR4 стикој по 8 и 4 гигабајти за лаптоп, ако сакаш некоја пиши ми.И мене ми треба на лаптоп, ама ќе си почекам. Ќе гејмам на него со се живо исклучено, јебига.
Затоа апгрејднав десктоп од R5 3600 на R7 5700X.
DDR5 е за жал.Имам неколку DDR4 стикој по 8 и 4 гигабајти за лаптоп, ако сакаш некоја пиши ми.
имам ддр 5 за лаптоп.DDR5 е за жал.
Има многу* колку еден стан за во Скопје.имам ддр 5 за лаптоп.
колку ти треба?
не пишувам колку имам оти ете, ограбувале![]()
2 x 16GB .. 4800 или 5600MHz. Моментално има 2 х 8GB 5600MHz.имам ддр 5 за лаптоп.
колку ти треба?
не пишувам колку имам оти ете, ограбувале![]()
Некои велат дури преку 2028 ќе трае ова..Ако стигне до 100к евра за 64 гб рам ќе го шитнам. Од сега планирам што пент хаус да си купам.
шала на страна, како се качуваат цениве, ништо чудно рамов да стане ко биткоин.
2х16 на 48002 x 16GB .. 4800 или 5600MHz. Моментално има 2 х 8GB 5600MHz.