Пробај на различен штекер приклучи ги...Друштво се поврзано како што треба. Стример > Појачало > Звучници
Се јавува шум на над 40-50% гласност од двата звучника, се слуша само кога сум ептен блиску до звучникот без музика, не можам да направам разлика дали влијае воопшто на звукот кога се слуша музика.
Кога се активни оптичките порти тогаш се јавува шумот, пробав ТВ>појачало има шум, стример>појачало има шум, во моментот кога ќе го извадам оптичкиот кабел се губи и шумот. Пробав со 2 различни оптички кабли.
Пробави се и комбинациите различен кабел различен source различна порта, пробав да ја исклучам секоја варијанта, ама секогаш се јавува шумот.
Прашањето ми е дали е нормално ова, или треба да очекувам да нема никаков шум?
дефинитивно е шум
ќе пробам со RCA и најверојатно ќе пробам со грамофон за 100% да го исклучам и стримерот како "проблем"
@Nikola100 имав проблем со компјутерските звучници со зуење, ова е различно. Ама сепак ќе пробам и со други штекери
Случајно климата да не ти е ставена на ист штекер?
Не е на ист штекер
Sent from my iPhone using Tapatalk
На секое појачало ќе има некој шум во лер, ама се додека се слуша само ако ептен се доближиш до звучниците тогаш нема проблем. Ама ако го слушаш низ цела соба тогаш нешто друго е во прашање.Друштво се поврзано како што треба. Стример > Појачало > Звучници
Се јавува шум на над 40-50% гласност од двата звучника, се слуша само кога сум ептен блиску до звучникот без музика, не можам да направам разлика дали влијае воопшто на звукот кога се слуша музика.
Кога се активни оптичките порти тогаш се јавува шумот, пробав ТВ>појачало има шум, стример>појачало има шум, во моментот кога ќе го извадам оптичкиот кабел се губи и шумот. Пробав со 2 различни оптички кабли.
Пробави се и комбинациите различен кабел различен source различна порта, пробав да ја исклучам секоја варијанта, ама секогаш се јавува шумот.
Прашањето ми е дали е нормално ова, или треба да очекувам да нема никаков шум?
Прават прават разлика, генерално правило е - потесно грло за бас и високи(од повисоките) а пошироко грло за средина и високи(од пониските).![]()
Препорака. Звукот на Letshuoer S12 има сосема друга димензија. Не очекував таква разлика.
Прават прават разлика, генерално правило е - потесно грло за бас и високи(од повисоките) а пошироко грло за средина и високи(од пониските).
Има врска и длабочината на пенетрација, што подлабоко е гумицата во ушен канал тоа на повисока фреквенција(којашто помалку може да смета во зависност од тјунингот) ти е резонансата на ушниот канал.
Би ти рекол да си земеш и CP100.
Еве ти мерење што им имам правено за споредба, cp100 се зелената линија а cp145 црвената.
Погледнете го атачментот 123925
Минимално помалку високи(над 10к, во англојазичен свет познати како Air или Sparkle), имаат и нешто поизразен бас покрај тоа што мерењето не го покажува тој момент.
По стерео панорама 145 се подобри, али тука негде се на тоа поле, мала е разликата.
И нешто помек е материјалот кај CP100, и се со по-округла форма, не накај куршум шејпд ко 145.
Многу пари се тие, за да земеш 3 големини треба $40 да потрошиш, буљашки финти прават, продаваат за $13 иста големина 3 пара. Ако си решен за нив, подобро купи си Moondrop Chu слушалчиња за $20, со нив ти доаѓаат трите големини од Springtips. Иначе не сум ги пробал, али по мид-центрични ќе бидат ко што ми се гледа.Или оние мундроп кои често ги споменуваат.
Незнам, ја па неможам да сфатам дека е подобро нешто да ми тежи и да ми притиска на уши/глава, едино ако неможе човек да трпи туѓ објект во каналот и/или лесно добива инфекции на ушле. Знаеш колку мали може да се земат за цената на хд800?Иако сум воодушевен од S12 сепак големите слушалки ми се слабост.
Многу пари се тие, за да земеш 3 големини треба $40 да потрошиш, буљашки финти прават, продаваат за $13 иста големина 3 пара. Ако си решен за нив, подобро купи си Moondrop Chu слушалчиња за $20, со нив ти доаѓаат трите големини од Springtips. Иначе не сум ги пробал, али по мид-центрични ќе бидат ко што ми се гледа.
Незнам, ја па неможам да сфатам дека е подобро нешто да ми тежи и да ми притиска на уши/глава, едино ако неможе човек да трпи туѓ објект во каналот и/или лесно добива инфекции на ушле. Знаеш колку мали може да се земат за цената на хд800?
Ал па секој со својот хир на крај.
У суштина само Audiotechnica M50X имам слушнато од поскапа голема слушалка, а тоа нит простор нит 3димензионалност имаше, а утепана од фалење слушалка по интернет. Ми исквари целосен впечаток и очекувања за релативно не-ефтини слушалки. Можда сменам некад мислење ако имам прилика нешто посалам да чујам.Големите слушалки ми имаат многу повеќе 3 димензионалност. Простор. А HD800 викаат дека се едни од најдобрите за таа цел.
Веќе се obsolete Chu, Salnotes Zero за неутрални, CCA CRA за V-shaped околу таа цена.Ах да прочитав за тие Чу слушалките. Можда нив ќе ги земам.
Големите слушалки ми имаат многу повеќе 3 димензионалност. Простор. А HD800 викаат дека се едни од најдобрите за таа цел.
Само што во летен период не можам многу да ги слушам. Најчесто уживам навечер во мозика а не е згодно секогаш да пуштам клима. Па можда ќе се наредам и со уште неколку ин еар за летово![]()
У суштина само Audiotechnica M50X имам слушнато од поскапа голема слушалка, а тоа нит простор нит 3димензионалност имаше, а утепана од фалење слушалка по интернет. Ми исквари целосен впечаток и очекувања за релативно не-ефтини слушалки. Можда сменам некад мислење ако имам прилика нешто посалам да чујам.
Јас со мали слушалчиња слушам звуци што се пример на околу 2 метра надвор од глава лево или десно од мене по перцепција, не се, одредени звуци. Ваљда зависи како е сниман материјалот, и тоа што работи добро со фул сајз може да не работи исто со малечки. Ипак мала слушалка ти ја скока ушната школка и таа задача паѓа на тјунингот и комората. А и наукана нели психоакустика се вика... ми се десило на исти слушалки да ми се изгуби просторот во даден момент, полно работи играат улога како слушаш, расположение, замор, крвен притисок, синусна шуплина(помала, поголема, затната) итн.
Ме интересира кај С12 споредно со сенхајзерките твои, ако можеш во бројки да пренесеш, која е разлика во перцепција на простор?
Прочитај го контекстот, ради гумиците што доаѓаат со нив беа препорачани. Ако се земе предвид цената на гумиците(а и онака планираш да си ги купиш), слушалките искачаат околу $7. А може да се рече и дека си $20 у плус, пошто за три големини(како што има кај чуто) од тие гумици треба да потрошиш $40 aко немаш со кој да ги поделиш.Веќе се obsolete Chu, Salnotes Zero за неутрални, CCA CRA за V-shaped околу таа цена.
Убаци малку кросфид ефект на с12, ќе ти ги стесни и ќе додаде нешто длабочина. Тјунингот игра улога за перцепцијата на ширина и длабочина, и со профи изготвени пресети за еквилајзер за моиве неколку пара, реално може да си играм со тој аспект како ми е воља(до одредени граници, пошто и комората си игра некоја улога).И овие може да имаат ширина но не и длабина за мојот мозок. Премногу ми се „во лице“..S12 е еклатантен пример за голема и невообичаена ширина. Но само по хоризонтала. Не знам како да опишам. Како аптекарски шишиња. Иако со новите гумички чинам има некакво присуство и на длабина. Но ми треба време да се навикнам па да споредувам.
Абе демек да се уштеди, еден калап и да ти изготват кастом куќиште колку ептен солидни IEM слушалчиња кошта. И најголем дел од производителиве не нудат таква услуга, претежно кај $500+ го имаш тоа. Бар ја не сум избегал уште до толкуТуку на тема на IEM, зошто не направите калапи за вашите ушни школки? Јас имав на Etymotic ER6i пред 15+ години, направени во Скопје. Сигурно не беа прескапи, а речиси секое студио за слушни апарати ќе се нафати.
И ќе се избегне целата драма околу врвови кои одговараат или не одговараат на ушниот канал.
Aaaa ok, на разни работи мислиме. Јас се пребацив на CIEM, правиш калап, им го праќаш и ти го прават целото куќиште според увото и каналот, и користиш без гумици.Какви производители?
Одиш со слушалките во било кое студио (јас мислам бев кај Туџарова) и ти го прават калапот да одговара на тие слушалки.
Има магија во HD800, настрана се друго. И јас би сакал (како и верувам, сите) да бидат со пониска цена од тоа што се, но очигледно такво нешто нема да се случи. 12+ години ги мислам, и никако да ги смислам, токму поради цената. Се тешам со друго.
IEM од друга страна се извонреден концепт, и многу софистициран начин да се добие многу музика за (по)малку пари. Ама несериозно е директно да се споредуваат тие различни концепти.
Туку на тема на IEM, зошто не направите калапи за вашите ушни школки? Јас имав на Etymotic ER6i пред 15+ години, направени во Скопје. Сигурно не беа прескапи, а речиси секое студио за слушни апарати ќе се нафати.
И ќе се избегне целата драма околу врвови кои одговараат или не одговараат на ушниот канал.
Ти благодарам за појаснувањето и што се обидуваш да ме просветлиш. Обавезно ќе пробам штом најдам време.@gokica
Изволте ветеното, по редослед како што најчесто користам.
Погледнете го атачментот 124021
Погледнете го атачментот 124022
Погледнете го атачментот 124023
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден