prichina
senior
prichina's setup
- Processor & Cooler
- i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
- Motherboard
- Gigabyte H110 D3A
- Storage
- Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
- PSU
- EVGA G2 1000
- RAM
- 2x8GB DDR4-2666
- Video card
- MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
- Case
- HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
- Mouse
- Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
- Keyboard
- A4Tech Wireless
- Audio
- X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
- Monitor
- Dell U2412M
- OS
- Windows 10 pro
@boban984 , ама да знаеш, има разлика помеѓу обичен 13 и мини vs PRO и MAX. Сензорите им се малку послаби за нијанса и исто така го немаат теле објективот, третото камерче...така да, за нијанса послаби слики ќе имаш во однос на pro и max верзиите. Само обичниот и мини верзијата, имаат идентични камери.
- И најбитното заборавив, го немаат LIDAR 3D depth сензорот, ја снима цела околина пред да штракнеш фотка, за даима обзир каков depth of field да ти направи..и доста кул ствари можеш да правиш со него ако си креативец, мада сеуште не се исполирани апликациите, ама можеш да правиш и 3д скенинг на околина и да ја пресликаш со апликација, да ја насликаш околината околу тебе 3д за брзо време...
- И најбитното заборавив, го немаат LIDAR 3D depth сензорот, ја снима цела околина пред да штракнеш фотка, за даима обзир каков depth of field да ти направи..и доста кул ствари можеш да правиш со него ако си креативец, мада сеуште не се исполирани апликациите, ама можеш да правиш и 3д скенинг на околина и да ја пресликаш со апликација, да ја насликаш околината околу тебе 3д за брзо време...