Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Има една работа што се заборава кога се карате за апдејти.

1. Точно е дека Епл апдејтира постари телефони; но
2. И телефон со Андроид 5.1 ги пушта истите апликации како и 9.0 (90% од апликациите)
3. Секјурити пачови... еве користам андроид со 4.4 киткет. Ај хакни ме, укради ми податоци. Направи нешто, ќе дадам и IP и mac или што сакаш. Тикви со расол. Секјурити пачот е мал дел од безбедноста, гугл и другите апликации со апдејтите си носат нивни апдејти поврзани со заштита. А нормално има апдејти и за ICS.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Има една работа што се заборава кога се карате за апдејти.

1. Точно е дека Епл апдејтира постари телефони; но
2. И телефон со Андроид 5.1 ги пушта истите апликации како и 9.0 (90% од апликациите)
3. Секјурити пачови... еве користам андроид со 4.4 киткет. Ај хакни ме, укради ми податоци. Направи нешто, ќе дадам и IP и mac или што сакаш. Тикви со расол. Секјурити пачот е мал дел од безбедноста, гугл и другите апликации со апдејтите си носат нивни апдејти поврзани со заштита. А нормално има апдејти и за ICS.
Google Android version 4.4.4 : Security vulnerabilities

Тоа е, најстара верзија нека биде - битно Android да биде :D

Aowek

user
14 април 2012
1.220
1.181
Користев nexus 5,6,6п и бев против apple додека не земав 7 плус прв пат да користам нешто различно од андроид и повеќе не би се вратил на андроид.Осетив дека X ot е мн побрз со ios 12.

Самсунг нит сум користел нит ќе користам

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.560
Скопје
Да ви се придружам во епл кампот со 6s plus :) let the hate and trolling flow to me :) Да видиме наредниов период како ќе биди со ајфонот. Го апдејтирав на 12.01, па да видиме ко ќе го наполнам со апликации како ќе се движи.единствено чекам од ајстајл нова батерија, ама ми кажаа за 3-4 недели ќе стигни така да заглавен сум со батерија на 79% хелт. Кажујте кај да земам оригинален полнач
Кај ајфоните ти е битно кабелот да ти е оригинален или минимум MFi Certified, не е толку проблем адаптерот доколку е со исти спецификации (5V, 1A мислам дека е). Следствено, немој да се заебаваш со евтини каблиња од по 200-300 денари. Пред повеќе години на ајфон 5ка менував 3 такви и на сите после неколку дена им исфрлаше порака дека се користи несоодветен кабел.

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
дали има некој користено refurbished и какви искуства има со тој модел?
P.S:Каде ги има во Македонија?

NiceNaumoski

hello world
16 октомври 2014
129
38
Refurbished се буквално како нови, за жал нема во Македонија (нема официјална епл продавница).
официјално можеби нема но овие во мобилариве ми личат на такви,барам 6s и се некој такви ми излегуваат..

Goran.

hello world
19 септември 2017
198
165
@DelphiUser јас кога ставав вакви видеа кај што Ноте9 го брише подот со A12кава беа игнорирани, сега глеј го @vlavot да се згазиш од смеење што заокружувал, демек не се меродавни видеава пошто можеби овие сега влегле во игра со правење видеа и не се олд...
И влаву со оваа логика кралот на ревјуата Маркус Браунли вика дека баш Ноте9 е Тоталниот пакет, и ги штиклира сите очекувања за 1000 еур телефон, и од овој факт се што збориш е Пф, недржи вода.
И примети дека јас само си го бранам телефонот што го имам додека ти го понижуваш, а ниту го имаш ниту си го користел, и ми навиваш за телефон што исто така го немаш ниту си го користел.

Што сакаш збори али киринов години понапред е од а12...
И кога епл ти наплаќа огромни маржи на нивните просечни перформанси ( во целиот хардвер од сите продукти (не а12) ) зошто извини брендови како Хуавеи што се втори до година први во производство на телефони неможат подобри да направат и не се споредување? #fanboy vlavot.

Kиринот е понапред од А12?
Да не мислиш од А9?

Уствари Во право си :) нема врска продолжи.

deni.mitev

user
7 октомври 2014
1.024
1.027

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Samsung sues its own brand ambassador for $1.6M for using an iPhone X

Пробувам да најдам на нет некаде кај шо Епл тужи амбасадор за користење на андроид телефон.
Не можам, а и мислам дека епл нема амбасадори за дополнителна реклама

Sent from my iPhone using Tapatalk

7 февруари 2013
950
1.088
Интересна наградна игра од страна на телеком денес. :)
Интересна игра ама серверите, софтверот, многу го најдоа телефонот ама неможеле да го кликнат. Сепак масовен број на корисници во даден момент на вебстрана за наградна игра не е најпаметно :)

Интересен факт, во Галаксија го бараа телефонот hahaha #galaxy

Утре сабајле доделување во iStyle исто. Еден посетител ќе е среќниот

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Интересна игра ама серверите, софтверот, многу го најдоа телефонот ама неможеле да го кликнат. Сепак масовен број на корисници во даден момент на вебстрана за наградна игра не е најпаметно :)

Интересен факт, во Галаксија го бараа телефонот hahaha #galaxy

Утре сабајле доделување во iStyle исто. Еден посетител ќе е среќниот

Признај дека играше, ќе пробаме попуст да ти средиме во Ледиком... :D

7 февруари 2013
950
1.088
некупувам телефони во кеш, фала иначи :) да небеше рано ќе играв секако. а и да го добиев немаше да го продадам, двата ќе си ги користев :)
исто вчера macbook pro земав за девојка ми ^_^

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
некупувам телефони во кеш, фала иначи :) да небеше рано ќе играв секако. а и да го добиев немаше да го продадам, двата ќе си ги користев :)
исто вчера macbook pro земав за девојка ми ^_^

Нормално де, сонот на секој Android корисник е да има iPhone...

7 февруари 2013
950
1.088
Абе да ми беше тоа сонот тоа ќе си купев, не дека ми фалеле пари.. него страста вика секое парче технологија да се поседува.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Хаха сега гледам, стандард верзија Huawei mate 20 pro кошта 1140USD 140 повеќе од Iphone XS???
За телефон кој коа го погледнеш ти е јасно дека е егзактнс копија на Iphone X
cb4af6782375ebd76d04c192a3a0761c.jpg

Значи правен е по терк и шаблон од оригинал, за да биде чиста копија и го продаваат поскапо, телефон со EMUI,
Телефон за кој единствени ривју и тестови за споредба се некои индијци, непалци кои зборуваат на broken english.
Не се здрави HUAWEI со цената стварно не се.
Има некои прекрасни опции телефонот, како вграден сензор читач во екран, и recerse charging, но цена од 1180 усд, мало сутра.

Ај вака имате на маса Huawei p20 pro и Iphone xs, или xs max, како подарок што би зеле вие?

Друже, во македонија и општо во светот(исклучок УСА), Мејт 20 про е иста цена со играчкана Xr. Отвори телеком, нептун, сет, и остали и увери се. Таа цена што ти ми ја кажуваш од 1180 усд е поради тоа што Мејт 20 про НЕМА ДА СЕ ПРОДАВА, и нема ЛТЕ за УСА. Исто како што икс ес во америка е 990 долари а во европа е 1200 евра.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Друже, во македонија и општо во светот(исклучок УСА), Мејт 20 про е иста цена со играчкана Xr. Отвори телеком, нептун, сет, и остали и увери се. Таа цена што ти ми ја кажуваш од 1180 усд е поради тоа што Мејт 20 про НЕМА ДА СЕ ПРОДАВА, и нема ЛТЕ за УСА. Исто како што икс ес во америка е 990 долари а во европа е 1200 евра.

Шо не е јасно,
35b47d3a3a25943e239132ee72b42fa1.jpg

Телефонот е стварно супер, ама ако ти мислеш дека 1050 еур за huawei е ок цена, а за XS 1000 eur се многу пари.
Епа среќна нова година

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Не реков XS, реков XR. Иста цена се, xs e 200-300 eu поскап. Телефон со најдобра камера, најголема батерија, прв андроид со 3д фејс ИД, СоЦ што е скоро добар скоро колку А12 на Андроид ос, после толку години. Зошто да не дадам 1000 евра за хуавеи ? понижење е нешто или ?

DelphiUser

user
2 март 2011
1.709
1.637
Drachevo
@vlavot твојот став е дека никој нема купи скап huawei, а во 2018та година Huawei го зеде второто место на Apple. Значи луѓето го купуваат. HUawei во 2020та ќе стане #1, значи уште повеќе ќе го купуваат. Зошто одиш против разумот?
Мене ми е интересна ситуацијава, затоа што ти даваш исто толку пари за инфериорен уред (Iphone) и тој избор го оправдуваш. Зошто не ја нападнеш цената на новата генерација на ајфони, па R моделот не треба да биде повеќе од 299$, додека S 449$. Еден Mi8 (299$) држи чекор со XS Max, додека P20 Pro го растура ајфонот (и сите други телефони од 2018та) во секоја дисциплина. Реално сите уреди се скапи, ама ниеден не е пренаплатен како ајфон. И на сите овде ни звучиш забавно кога ти ќе нападнеш некој бренд дека бил скап. Инаку, во право си, скапи се, сите до еден, ама ниеден не е безобразно скап како ајфонот :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно