Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со Samsung S20 FE

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Здраво,

Имам проблем со Samsung Galaxy S20 FE. Телефонот се изгаси сам од себе вчера и од тогаш многу тешко се уклучува. При boot најчесто заглавува на „Samsung Galaxy S20 FE - secured by Knox“. Понекогаш после повеќе обиди успева да влезе во систем, но е нестабилен и повторно се гаси. Вчера успеав неколку пати да го уклучам, но пак се изгаси. Денес не сум успеал ни еднаш.

Пробано до сега:
  • Force restart (Power + Vol Down)
  • Полнење со различни полначи
  • Влегување во recovery (Vol Up + Power) - имам опција за secure erase / factory reset (не сум направил)
  • Немам направено wipe cache partition уште
  • Успеав да влезам во телефонот преку Safe Mode, но после ~30-40 минути пак се изгаси
Битно ми е тоа што имам WhatsApp backup на Google Drive (chats, видеа, се), кој е end-to-end encrypted. Не сум ставил лозинка, туку е со 64-digit key, а тој клуч не можам да го најдам. Телефонот би го форматирал (се друго ми е backed up), но сакам да пробам прво да спасам WhatsApp data ако има шанса.

Прашaњето ми е -
  • Дали ова повеќе личи на софтверски проблем или на батерија / матична?
  • Дали има некој трик да се стабилизира барем кратко за да влезам во WhatsApp?
  • Дали има начин да се пристапи до WhatsApp преку друг уред (поврзување со PC или слично)?
Ако некој има искуство со ваков „Knox boot hang“ (така го најдов терминот) на S20 FE или слични Samsung модели, би ми значело многу.

Секаков совет е добредојден. Нов телефон секако ќе земам, но ако има шанса и овој барем кратко да проработи за да извадам податоци, би било супер.

Фала!

kebe

hello world
29 март 2012
306
280
Замината е батеријата најверојатно. Наполни го до 100% и нека стои врзан на жица, вклучи го и вади податоци. Ако не сака и така барај резервна батерија.

mkgunner

hello world
29 октомври 2008
446
340
Кичево
mkgunner's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 1600AF
Motherboard
MSI B450 Gaming Plus Max
Storage
Kingston A2000 250GB
PSU
Chieftec GPS-600A8
RAM
2x8Gb G.Skill Ripjaws F4-3200C16D-16GVGB
Video card
XFX RX570 4GB
Case
No name
Mouse
некаков Кинез
Keyboard
Delux K5108 (11 години, абер нема да рикне)
Audio
Panasonic SA-AK20 на AUX
Monitor
AOC 27V2Q
OS
Windows 10 Pro
Ако не стартува и коаг е поврзан на полнач, не е батерија. Симптомиве се или рикнат бутлоадер или nand flash пред рикнување. Остави го телефонот изгасен нека излади веројатно веќе е загреан од неуспешни бутурања, па после пробај пак додека е на полнач да го стартуваш.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Ако си чепкал ODIN некогаш, ова ти е добар туторијал за флешнување без да ги изгубиш податоците:
View: https://www.youtube.com/watch?v=CW384zifGYE
Не сум али ке разгледам.

Го ставив на полнач до 100% и успеав да го вклучам како што пиша @kebe , но не можам никако whatsapp да вклучам, само врти loading.., пробав бришење, кеш и се друго али никако да влезам во смешната апликација. Се друго работи освен whatsapp.. тешка глупост.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
399
299
Телефонот е поправен од страна на Ледиком. Испадна дека се откачил или бил лабав flex кабелот од батеријата до матичната. Го поправија без пари и ми го вратија во рок од 3 дена. Благодарност и поздрав до нив.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно