Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple паметни телефони - генерална дискусија

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Добро шо ме потсети, кај е изборот кај Апал за оние шо сакаат телефон со копчиња?
Гледаш колку глупо звучат твоите постови за "избор".

Sent from my Nexus 5

Избор - ви беше мантра до пред некое време, додека не ве кастрираа со 5.8 и 6.2“ „избор“.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
така е крале, сега не ти одговара, па ко папагалче повторувај дека с8цата го има во 5.8 и 6.2 . а тоа претходно дека имаа флегшипи по 5, 5.2 , 5.5, 5.7 не е избор. сакатени сме и оштетени. секако, избор од 4.7 и 5.5 во тело од 5.8 инчен телефон и те како е МНООООООГУ подобар избор.
*очекува да се убаци сеа и @TylerMkD со аналитички пристап на ова и како неќе да се експонира пошо ние не разбираме ништо и како кралчо е несФатен

RagingDemon

senior
24 март 2009
6.479
5.584
Избор - ви беше мантра до пред некое време, додека не ве кастрираа со 5.8 и 6.2“ „избор“.
Вели човекот кој го кастрираат со идеално перфектни 3.5, па идеално перфектни 4, па идеално перфектни 4.7 и 5.5 инчи

Sent from my Nexus 5

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
така е крале, сега не ти одговара, па ко папагалче повторувај дека с8цата го има во 5.8 и 6.2 . а тоа претходно дека имаа флегшипи по 5, 5.2 , 5.5, 5.7 не е избор. сакатени сме и оштетени. секако, избор од 4.7 и 5.5 во тело од 5.8 инчен телефон и те како е МНООООООГУ подобар избор.
*очекува да се убаци сеа и @TylerMkD со аналитички пристап на ова и како неќе да се експонира пошо ние не разбираме ништо и како кралчо е несФатен

Не е од сега.

Неколку генерации по ред Самсунг не дава избор за корисници кои преферираат поергономични телефони, а со максимални перформанси. Нивните помали телефони се секогаш кастрирани - па дури и незаслужено се именуваат како Мини верзија од поголемиот, кога немаат врска со перформансите на поголемиот:

s4 mini vs s4
s5 mini vs s5

Огромна разлика.

Можеби тоа што тогаш прикриено го правеа сега го прават и отворено: ги тераат корисниците на премиум модели да купуваат голем телефон. Дали е така полесно за дизајнирање на самсунг, дали малите модели би имале превисока цена па им се економски неисплатливи, дали не се сигурни во својата способност да направат мал моќен и безбеден уред (ноте7 фијаското им е се уште свежо во сеќавање кога пробаат да одат што помало се може со куќиштето за таков телефон) и која од овие работи е, можеби и сите тие - ние никогаш нема да знаеме. Можеби е поисплатливо (финансиски) за Самсунг да ги продава овие телефони со огромни екрани, па затоа е таму форсирањето.

Како и да е фактите ви ја тресат целава логика - Самсунг не дава избор. Помирете се.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
ајде по примери да одиме:
1. с6, три модели - 5.1, 5.5 и 5.7. с7, два модели - 5 и 5.5
2. епл, два модели - 4.7 и 5.5.

според тебе значи, точка 1 е БЕЗ ИЗБОР, а точка 2 Е ИЗБОР? ако ова ти е логиката...којзнае во кој филм си. ако нема избор, тогаш у дуќан не продавај ни самсунг ни ништо друго, остани само на ајфони. Не а? епа не.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
ајде по примери да одиме:
1. с6, три модели - 5.1, 5.5 и 5.7. с7, два модели - 5 и 5.5
2. епл, два модели - 4.7 и 5.5.

според тебе значи, точка 1 е БЕЗ ИЗБОР, а точка 2 Е ИЗБОР? ако ова ти е логиката...којзнае во кој филм си. ако нема избор, тогаш у дуќан не продавај ни самсунг ни ништо друго, остани само на ајфони. Не а? епа не.

Забораваш дека Apple го продава и малиот iPhone SE.

Сеедно факт е дека под 5.8“ нема да има нов премиум модел од Самсунг во 2017та. Тоа е ок, но оставаат простор за и понатаму Apple да ги прави мали деца во продажба, со оглед дека најпопуларна димензија за телефон е се уште под 5“ екран.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Забораваш дека Apple го продава и малиот iPhone SE.

Сеедно факт е дека под 5.8“ нема да има нов премиум модел од Самсунг во 2017та. Тоа е ок, но оставаат простор за и понатаму Apple да ги прави мали деца во продажба, со оглед дека најпопуларна димензија за телефон е се уште под 5“ екран.

iPhone SE е премиум модел? нели само премиум се важеа?

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Каква врска има дали се од пред 3 генерации, кога се хај енд телефони - ака Note серија, додека SE не е?

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Каква врска има дали се од пред 3 генерации, кога се хај енд телефони - ака Note серија, додека SE не е?

И одиме пак со bs...

81639.png

81636.png

81645.png

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Охоо господине спин ни даш, извини мај бед.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
ах бе кралчо, сега се ти одговара само да добиеш аргумент а знаеш дека она шо го збориш е чист bs, кога ти одговара дека е така, ок, кога не ти одговара, ама ајде вие кецароши, наркомани, пијаници и што ти не друго, а и јутуб експерти сме. и пак со графиците, сега ти се меродавни нели? а волуменот? кај е?

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
Пред фактите и ботовите молчат.

Не бе прашваме и понатаму ама некој друг молчи, еве пак.
Значи сега ајфон ЅЕ е премиум уред (пред 2 дена според истиот ти не беше). А ако е премиум а луѓето кога имаат избор на премиум уреди секогаш повеќе го купуваат помалиот (исто твој исказ).
Зошто бе кралчо ајфон ЅЕ не се продава или продаваше најмногу???

И немој пак да почниш да се шлапкаш во плиткото со извртените муабети.

ivan88

hello world
22 февруари 2012
389
424
ivan88's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460| Deep Cool GAMMAX 400
Motherboard
Gigabyte GA-Z97 HD3
Storage
Samsung Evo 840 120GB| WD Blue 500GB
PSU
Deep Cool DA500-M Aurora 500w
RAM
Kingston Fury Red Series 8G
Case
Deep Cool Tesseract SW White
Mouse
Gigabyte Eco 600
Keyboard
Apple Wireless Keyboard
Audio
LLogitech x530
Monitor
Dell S2240L
OS
Mac OSX Yosemite| Windows 7

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
За да ги купи треба прво Елон да сака да ја продаде, а тоа не е веројатно дека ќе се случи.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Не бе прашваме и понатаму ама некој друг молчи, еве пак.
Значи сега ајфон ЅЕ е премиум уред (пред 2 дена според истиот ти не беше). А ако е премиум а луѓето кога имаат избор на премиум уреди секогаш повеќе го купуваат помалиот (исто твој исказ).
Зошто бе кралчо ајфон ЅЕ не се продава или продаваше најмногу???

И немој пак да почниш да се шлапкаш во плиткото со извртените муабети.

Јас не реков дека помалите се купуваат повеќе. Тоа го вели пазарот.

Како и зашто, повелете акајте си глава од ѕид и објаснете си.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Премиум телефон мора да има камера која ќе се носи со конкуренцијата.

Само ради тоа одма паѓа iPhone SE во мидрејнџ уреди. На перформанси е топ.

Иначеееее, Галакси С6 е од април 2015 (шо значи не е 3 години стар уред туку помалце од 2).

Али Крале ако толку сакаш да се правиш као да збориш факти и као да си у право, да се преправаме дека кажуваш нешто на место... претера шо претера само за да наводно докажеш дека знаеш нешто за ајфонот шо е некоја си формула зошто е совршен уред и како е најпродаван и е подобар избор од новите конкуренти кои го шијат веќе у секој поглед.

За ајфон осум иначе сметам дека ќе е исто топ телефон и ќе ја стигнат конкуренцијата и ќе си има топ features, меѓу кои и поголеми екрани у исто тело.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.438
11.491
Скопје
Иначеееее, Галакси С6 е од април 2015 (шо значи не е 3 години стар уред туку помалце од 2).
Samsung's Galaxy S6 became be available in 20 countries, including the UK and the US, from 10 April.
Повеќе од 2 години е. А сега тоа повеќе може да биде ден-два :D
Семантики? Буквалиста? @TylerMkD ?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
iPhone SE е премиум модел? нели само премиум се важеа?

Кога излезе, iPhone SE беше премиум уред - со истите хардверски карактеристики како iPhone 6s, само во помало тело. Зборуваме за април 2016, кога iPhone 6s беше премиум и најнов уред од септември 2015. Ова се сосем логички работи кои очекувам да ги знаеш, не оди со blind hate и фанатизам кон се, мачно ми е веќе да те читам на темиве со телефони...

Samsung's Galaxy S6 became be available in 20 countries, including the UK and the US, from 10 April.
Повеќе од 2 години е. А сега тоа повеќе може да биде ден-два :D
Семантики? Буквалиста? @TylerMkD ?

Не знам зашто ние зборуваме за Galaxy S6, кога Samsung веќе заборави дека постои.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Кога излезе, iPhone SE беше премиум уред - со истите хардверски карактеристики како iPhone 6s, само во помало тело. Зборуваме за април 2016, кога iPhone 6s беше премиум и најнов уред од септември 2015. Ова се сосем логички работи кои очекувам да ги знаеш, не оди со blind hate и фанатизам кон се, мачно ми е веќе да те читам на темиве со телефони...

Многу е едноставно - ако не ти се чита затварај тема, ми е гајле дали ме читате или не. А ако си малце барем РЕАЛЕН што трубиш 24/7 на темиве, ќе разбереш дека токму вие т.е Крале кажа дека тој телефон не е премиум, не јас! ама како и секогаш, кога он тресе зелени, и збори за волумени нигде ја нема таа ваша желба за реална дискусија и издржани факти, нити го цитираше да му кажеш дека сепак SE е премиум уред - да го поправиш???

Го нема @ImTheDude да пријави, или да спомне како дискусијата не чини, тогаш магично веќе не ви е мачно да читате и тоа не е фантизам - ама кога сум јас ќе кажам нешто одма тоа е невидено, не ме личи, хејтам, не сум реален итн.

Не ми се верува што читам, па па па.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Многу е едноставно - ако не ти се чита затварај тема, ми е гајле дали ме читате или не. А ако си малце барем РЕАЛЕН што трубиш 24/7 на темиве, ќе разбереш дека токму вие т.е Крале кажа дека тој телефон не е премиум, не јас! ама како и секогаш, кога он тресе зелени, и збори за волумени нигде ја нема таа ваша желба за реална дискусија и издржани факти, нити го цитираше да му кажеш дека сепак SE е премиум уред - да го поправиш???

Го нема @ImTheDude да пријави, или да спомне како дискусијата не чини, тогаш магично веќе не ви е мачно да читате и тоа не е фантизам - ама кога сум јас ќе кажам нешто одма тоа е невидено, не ме личи, хејтам, не сум реален итн.

Не ми се верува што читам, па па па.

Јас не знам он што кажал, ама не кажал од мое име. Јас ти реплицирам тебе на тоа што го пишуваш, ти се вртиш пак ми го цитираш крале и како жени на фонтана се караме. Имај мислење, имам и јас, ќе контраме, ќе се согласуваме итн. Што е битен Крале во целиов муабет, ти со мене дискутираш кога ме цитираш, не со него.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно