maci
poweruser
- 2 април 2008
- 3.390
- 977
@mdeni,Што викаш за оваа артиков? Вреди за ценаваИмате друга опција замена за гри хансол 46000 наспроти оваа CH-S12FTXLA Arctic Inverter Series Heat Pumps за 31500

@mdeni,Што викаш за оваа артиков? Вреди за ценаваИмате друга опција замена за гри хансол 46000 наспроти оваа CH-S12FTXLA Arctic Inverter Series Heat Pumps за 31500

Имате друга опција замена за гри хансол 46000 наспроти оваа CH-S12FTXLA Arctic Inverter Series Heat Pumps за 31500
Имаат и поефтина варјанта алфа серија за 23000
Ако смејам да се умешам, треба да се проба ова, можеби е базирано на Хансолот ама дека е 100% ист не верувам.@mdeni,Што викаш за оваа артиков? Вреди за ценава![]()
Ломо LCLH 850 грама ФРЕОН 29 кг надворешна тоа е тоа само го рекламираат дека е до -25 степени.@mdeni,Што викаш за оваа артиков? Вреди за ценава![]()
Јас имам парно на струја кое лапа 300 евра месечно,барам решение да ставам моноблок од 8-10 кв.@maci
Јас имам подно кое е на електричен котел врзано. И го користевме порано фантастично е и не се забележува дека е топол подот, ама откога почнаа да се јавуваат климиве за греење не сум налудничав да се греам за 35000 месечно кога можам да се греам за 14000 денари месечно. Секако дека нема прашини и правови коаг температурата ан подот е 28 степени, а не 40 па да се крева прашина и слично.
Имаш ли во каталогот некоја помала пумпа за подно од 4-5kw? Цени нешто?
СмеешАко смејам да се умешам, треба да се проба ова, можеби е базирано на Хансолот ама дека е 100% ист не верувам.
Компресорот е ист со Ломо 12ка.Смееш
Мислам дека е 100% хансол,еве да речеме дека и не е,ама види која разлика во цена е.
Овој е со твин ротари компресор,со дупли изменувач,ви фи,грејачи на мотор и на тацна(кондензат),се што има хансолот.
Се продава во северниве земји....
Ама ценава убија
Испратено од Redmi Note 2 преку IT.mk форум апликација
Некако кога пиша дека ако може хансол да кошта 70К зошто не и фујитсу. Мене барем ми делува како ако може фиат пунто да кошта 10 000 евра, зошто да неможе мерцедес а класа да кошта 20 000.
Инаку малце ги мешаш работите, некогаш правеш споредба на хансол -20 и хансол -30 тоа ти како да правеш споредба на голф и пасат еве да речеме. Цената и перформансите се исто различни и на двата модели.
Инаку на хартија да има Фујитсуто добри бројки но едно е хартија друго е пракса.
Мене ме буни што е класифицан -25. Ако е ист хансол нордик сигурно не се улави да си кратат -5 степени бидејки тие -5 степни се и те како добра реклама. Дека климава е испадната од фабриката на грее 99%, дека е базирана на хансол можеби ама не верувам дека се 100% исти. По веројатно ми е да е некоја комбинација на ЛОМО со ХАНСОЛ или ослабен хансол отколку 100% хансол нордик. Сепак за тоа пишав треба да се проба неможеме ниту јас ниту ти да бидеме сигурни.Смееш
Мислам дека е 100% хансол,еве да речеме дека и не е,ама види која разлика во цена е.
Овој е со твин ротари компресор,со дупли изменувач,ви фи,грејачи на мотор и на тацна(кондензат),се што има хансолот.
Се продава во северниве земји....
Ама ценава убија
Испратено од Redmi Note 2 преку IT.mk форум апликација
тоа е мое мислење, ако ми ги дава некој јас би го земал хансолот, тоа е го знам му верувам, ти би го одбрал фујитсуто, то знаеш му веруваш, не ти се лутам ако не се сложуваш со мене, секој има право на сопствено мислење. Дека правам теории за заговор или слично нит имам време за такво нешто нит сакам да се замарам по тоа прашање.Мене ми личи демек ако Субару џип може да кошта 25.000 еур може и Great Wall.
Дали имаш интерес од тоа Грее да се продава незнам, но вакви муабети овде јас не би правел. Сите форумџии овде се писмени, од прва најдов податоци за Фуџицуто, истото неможам да го кажам за Греето, причините зашто нека си ги заклучи секој форумџија.
За искуство со Фуџицу јас ќе ти кажам - работи и на -15 и грее (дува топол воздух), цифри потрошувачки незнам, не ме интересираат, не ми е примарно грејно тело. За Грее Кози и Ломо незнам, не ги пробав зимава.
Да првото е за 12ка.
Спореди си ете.
На еуровент мицуто на -15 3.2кв со 2.6цоп.
А хансолот со 2.0 цоп.
А посекојдневно на -7 мицуто е 3.6кв со 3.1 цоп.
А хансолот 12ка 2.9 со 3.0 цоп
Се гледа дека компресорот е поефикасен на мицуто. Ем цело време повеќе моќ ем и повеќе цоп.
Цевки не идат со ниедна клима. Затоа инсталација на клима е мин 50 евра. Глеј да го вакумира системот откога ќе ги постави цевките.
Ти да бараш 3m и тоа екстра пола метро да го завие зад климата. Кажи му дека не се работи за парите туку за понатамошниот век на климата. Иначе тоа се вика oil trap.Па баш рече дека треба да се вакумира и дека го работи тоа, и нешо рече околу 2.5m цевки. Дали да барам 3m или нема да промени 0.5m нешто.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ти да бараш 3m и тоа екстра пола метро да го завие зад климата. Кажи му дека не се работи за парите туку за понатамошниот век на климата. Иначе тоа се вика oil trap.
Во драстичн случаи каде цевката од внатрешната е права линија до компресорот се случува тивка смрт на компресорот заради подмачкувањето (да не тупам сега во детали)
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 BLACK (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA BY-M1 PRO II, 1x 3.5mm jack, 6m length, Black, BY-M1 Pro II
1.490,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден