Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Како да ги деинсталирате сите Windows апдејти со еден клик?

• Ја почнал/а темата Whisky Vishera
  • Време на почнување

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
537
Небитно
Луѓе бива ли од секоја тема тензии само да се дигаат кој како сака така јасно е дека секој си е цврсто убеден во своето и тоа е тоа кој сака апдејт ок кој неќе пак ок тоа е тоа јас го подржувам креаторот на темата не од аспект за дали он неќел апдејти или не туку што изгубил време и нашол начин на некој ако не му требаат да ги отстрани така да сеири пукање и ред реда се тотално непотребни на овој форум не сме деца од улица...

Bazinga

hello world
15 септември 2012
128
93
Луѓе бива ли од секоја тема тензии само да се дигаат кој како сака така јасно е дека секој си е цврсто убеден во своето и тоа е тоа кој сака апдејт ок кој неќе пак ок тоа е тоа јас го подржувам креаторот на темата не од аспект за дали он неќел апдејти или не туку што изгубил време и нашол начин на некој ако не му требаат да ги отстрани така да сеири пукање и ред реда се тотално непотребни на овој форум не сме деца од улица...

Кои тензии, муабет си праиме баш сум лабав (барем јас)... :cool:

W

Whisky Vishera

Гостин
Еве од мене еден заклучок пред клуч. Апдејтите се направени од истите тие шо го напраиле Виндоусо и се напраени за поглатка и поефикасна работа на истиот.
@Whisky Vishera Пробај да работиш на чист ОС, без custom themes, skins (како што глеам од скриншотот) и други непотребни работи, исто така би можел да експлорнеш кој процес (со Process Explorer) што точно јаде и да видиме зашто. Бидејќи мое мислење е подобро да се најде начин да работиш со апдејти него без.

OS-от е чист, тоа што го гледаш на скринштотот е Rocket Dock - апликација што едвај работи со 5 мега рам. Процесот кој го јаде целиот рам при инсталација на апдејти е TrustedInstaller.exe

W

Whisky Vishera

Гостин
Од миљарди луѓе на планетава, 2-ца имаат проблем со апдејти и момакот навлага во екстрем - бришење на сите апдејти од системот. Па како да не тргнеме сеир? :D
Потребни беа бришење на сите апдејти затоа што:

- еден од сите тие апдејти заеба нешто со wifi-то. И после преинсталирање на драјвери имаше проблеми, паѓаше конекцијата при поголем проток на податоци и требаше да се рестартира преку свичот.

- при боцкање на USB уред на конкретно која и да било порта, уредот при кратко работење губеше сигнал / контакт со оперативниот систем. При вадење и повторно ставање се случуваше BSOD - предизвикан софтверски не хардверски. Преинсталирани беа сите чипсет драјвери но проблемот беше пак присутен.

- svchost.exe - 25% CPU Usage константно

- времето за бутирање рипна од 15 на 30 секунди (ssd)

Значи, дали ти би земал да го преинсталираш компјутерот од ново или би се решил да ги тргнеш апдејтите - постапка што ги реши сите горенаведени проблеми.

И порано во минатото од мајкрософт пуштале апдејти па после ги повлекувале и пуштале нови апдејти што ги закрпувале старите апдејти затоа што знаеле да направат некаква беља на одредени системи.

https://www.google.com/search?q=microsoft+update+badware&ie=utf-8&oe=utf-8#q=microsoft+bad+update

Прв си што ми се пожалил, затоа така реагирав. Им се случило на МС да пуштат апјдејт, па да го повлечат оти направил проблем, ама тоа се случило мислам 2 пати во последниве 3-4 години.

Има еден интересен заеб што вели: "Give me recommended updates the same way I receive important updates" Ако ти е тоа штиклирано, ќе ти ги убутува обичните апдејти заедно со важните, па може некој од нив да ти прави мака, иако е доста ретка (да не речам непостоечка) појава.

Исто така знае и да ги надгради драјверите, па да се јават проблеми како со твоето вифи.

Краен заклучок: Луѓе се горат од WinUpdate заради избрзување и невнимание. Другпат читај KB артикли за апдејти што ти се сумљиви :D Ентузијасти сме да го ебам, ако не ја читаме KB документацијата, боље да се вратиме на плејстешн :D

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Се случува, но треба да се најде апдејтот што го прави конкретниот проблем на пример за wifi-то и да се деинсталира, после стај го на hide и решен проблем, мислам дека малку претерано е ама баш сите апдејти да се избришат и се донесе генерален заклучок дека сите се "лоши", 99% од нив се на место.

Последна промена:

prichina

senior
24 мај 2009
7.888
5.212
Скопје
prichina's setup  
Processor & Cooler
i5 7500 | Z600 + NF-A15 Noctua
Motherboard
Gigabyte H110 D3A
Storage
Toshiba 128GB SSD M2 2280 SATA | Crucial M4 128GB | Samsung SSD 870 QVO 1TB | SK Hynix SSD 500GB | 1.5 TB Seagate во Cooler Master Xport 351 | WD Elements 1TB
PSU
EVGA G2 1000
RAM
2x8GB DDR4-2666
Video card
MSI RTX 3070 VENTUS 3X OC
Case
HAF 922 | Fan Control (PWM) DeepCool Rockman
Mouse
Razer Viper Ultimate | Gamepad's: 2xRumblepad 2 (wireless) + 1x Rumblepad 2(with wire) / Wireless kombo Тастатура + Mаус од A4Tech
Keyboard
A4Tech Wireless
Audio
X-FI Platinum + Remote | Tannoy Mercury F1 Custom | Marantz PM-44 SE mkII | Audio Technica m40fs
Monitor
Dell U2412M
OS
Windows 10 pro
Абе какво исклучување апдејти...

Dark HaCkeR

Баниран/a
14 јули 2009
2.632
1.420
Апдејтите беа едно време проблем за пиратите т.е на времето на XP, па тогаш најчесто се гасеа поради малверите кој ги пушташе МС со црни екрани не гасење на компјутерот и поради ограничен лимит на интернетот,
Од виста па наваму активаторите ептен напреднаа и прават целосен Genuine check како да си го платил, а и на мс мака им стана да ги ловат секој месец, така да и нема потреба од гасење

W

Whisky Vishera

Гостин
Краен заклучок: Луѓе се горат од WinUpdate заради избрзување и невнимание. Другпат читај KB артикли за апдејти што ти се сумљиви :D Ентузијасти сме да го ебам, ако не ја читаме KB документацијата, боље да се вратиме на плејстешн :D

Тоа со читањето на KB документацијата им е крајно лошо направено од практична гледна точка. Наместо одма да ти даде објаснение за што е апдејтот, мора на секој посебно да кликнеш на линкот што те носи на страната на мајкрософт. Замисли за 100-тина апдејти да мора да прочиташ на тој начин?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.186
16.305
Дали фалат постови во темава или нешто мене така ми се чини?

EDIT: броусерот нешто заебавал...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно