Рертки се ама се наоѓаат,јас со процесори немам голема среќа,све просечни ми се паѓаат ама пак со графички имамkaj naogakete vakvi procesori i5 2500k sto ode do 5.2 GHz i7 3770k sto ode do 4.8 GHz
Забораваш дека се најдуваш на super geek форум, така?kaj naogakete vakvi procesori i5 2500k sto ode do 5.2 GHz i7 3770k sto ode do 4.8 GHz
kaj naogakete vakvi procesori i5 2500k sto ode do 5.2 GHz i7 3770k sto ode do 4.8 GHz
I7-3770К-HTon @4.8Ghz (1.33V)
Corsair Dominator GT 1600 CL7 @2000Mhz_9-9-9-24_1.595V
Погледнете го атачментот 18849
Рамот игра улога во овие тестови? Мислам..брзината дали игра?
- AnandtechIn terms of CPU performance in Cinebench, the boost from faster memory is almost negligible; moving from DDR3-1333 to DDR3-2133 gives the best boost of about 1.5%
Во потпис линкот има слики.@shifty друже како си со температури? Што ладење, D14?
Тој 2500K на KireAMD e лапиран, гарант и делидуван, башка со кастом водено ладење![]()
ne se odbiram od overclock ama ne e premnogu visok napon 1,5 V znam deka temp so vodeno ladejne se ok ama sepak so toj napon 24/7 i pak so tie frekvencii ne e pobrz od i5 4670K na 4,6 GHzyup , лапиран е се гледа по патчето на сликата, со кастом водено ладење наскоро cinebench на 5.4ghz ќе постирам , 5.3ghz проаѓа али мн мала разлика во скорот дава
![]()
Koолку степени ти намали само до лапингот,и што прецедура користеше,какви шмиргли-хартии!Колку време шмирглаше и тн:yup , лапиран е се гледа по патчето на сликата, со кастом водено ладење наскоро cinebench на 5.4ghz ќе постирам , 5.3ghz проаѓа али мн мала разлика во скорот дава
![]()
ne se odbiram od overclock ama ne e premnogu visok napon 1,5 V znam deka temp so vodeno ladejne se ok ama sepak so toj napon 24/7 i pak so tie frekvencii ne e pobrz od i5 4670K na 4,6 GHzete kolku naprednale Intel
Koолку степени ти намали само до лапингот,и што прецедура користеше,какви шмиргли-хартии!Колку време шмирглаше и тн:
Ја разгледав темата,фала.Гледам се користело Liqid pro па ме интересира дали имаш некој нус појави од ликвидот?Мене знаеш што ми се деси?Ликвид прото ми ја нагриза ноктуата.Ставив ликвид про не на лапиран ЦПУ,така нормално и после 1 год одприлика решив да менам паста и гледам ноктуата нагризана оддолу!катастрофа! а се чудев зошто ми грее процесорот.Прашувам дали и некој друг имал такво искуство со ликвид про.Процесорот го земав од @bate mile ,( Веќе излапиран ) јас само го до лапирав за мирор финиш со 2500ка шмиргла. Процедурата е стандардна како и на нет со 3-5 различни шмиргли можеш да го почнеш , за мене само за полирањето со 2500 ме фати околу 10 мин, на рамна површина ( Стакло ) залепена шмирглата и одозгора полека со процесорот се поминува со рамномерна тежина од сите страни. мислам повеќе од 1 - 2 саати нема да те фати преку сила целиот процес.
Степени кај @bate mile во темата за лапинг можеш да зирнеш он користи Saidon 240M
http://forum.it.com.mk/threads/lapping-i5-2500k-seidon-240m.32435/#post-381999
Да има направено реакција со два различни метали? За D14-ката кажуваш, така?Ја разгледав темата,фала.Гледам се користело Liqid pro па ме интересира дали имаш некој нус појави од ликвидот?Мене знаеш што ми се деси?Ликвид прото ми ја нагриза ноктуата.Ставив ликвид про не на лапиран ЦПУ,така нормално и после 1 год одприлика решив да менам паста и гледам ноктуата нагризана оддолу!катастрофа! а се чудев зошто ми грее процесорот.Прашувам дали и некој друг имал такво искуство со ликвид про.
Ја разгледав темата,фала.Гледам се користело Liqid pro па ме интересира дали имаш некој нус појави од ликвидот?Мене знаеш што ми се деси?Ликвид прото ми ја нагриза ноктуата.Ставив ликвид про не на лапиран ЦПУ,така нормално и после 1 год одприлика решив да менам паста и гледам ноктуата нагризана оддолу!катастрофа! а се чудев зошто ми грее процесорот.Прашувам дали и некој друг имал такво искуство со ликвид про.
Според фирмата не треба ни бакар да нагризе,демек само алауминиум не се препорачувало а и подлогата на ноктуа е пониклована,процесорот е некој месинг горниот слој,ама со лапирање незнам што излага.Да разјасниме
Liquid Pro не го нагризува процесорот затоа што е никел?
Поборниците одма ќе ти кажат дека има инструкции. Не е се во CinebenchЈас сам врло изненаѓен и увреѓен од именувањето кое го користи интел. Како е можно двојадрен процесор да го продаваат како i5 не ми е јасно. Процесоров е само 2 пати подобар од мојот Core 2 Duo. Комплетно сум разочаран. Не заслужува повеќе од 1 тест, жалам. Бидејќи не е тоа што се рекламира дека е.
Во ред, прифаќам, но да си носи прописна ознака - i3.Поборниците одма ќе ти кажат дека има инструкции. Не е се во Cinebench![]()
Ja bi rekol sprema bench-ovive deka e nad 20% sto ne e malkuНапредокот на Intel е 10-15 % подобри перформанси clock-for-clock во две генерации на процесори. 2500K e Q1/2011, 4670K e Q2/2013.
3770K и 4770К Се многу слични (ајви и Хасвел) гледано во архитектурата а Сенди е малку поинаков, се слични ама не толки како ајви што е со хасвел.Башка Хасвел подобро скејлира со Оверклок, односно на повисока фрекфенција од сенди но неможе да се клока пак толку.^ Да не користи Cinebench и некои нови инструкции како AVX2 на пример?
Бидејќи 2600K @ 5Ghz би требало да е тука негде со 4770K на 4.5-4.6Ghz, ако се гледа чисто по напредок на clock per clock перформанси, а и архитектурата не е нешто многу поразлична.
Бесплатна достава
PROJECTOR WANBO VALI 1 PRO Android TV 14, 900Ansi, 3000:1 FHD (1920x1080), HDR10, HDMI 2.1, USB 2.0, AUX, WIFI 6, w/speakers, Beige
17.660,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Metal Grey, BM24-C61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, BLACK, CP-9020297-EU
10.710,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD RED Plus NAS 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD120EFGX
34.320,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 PINK
1.970,00 ден