Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

zamunda.net

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Пошо гледам дека мака мачите со кабловскиве оператори, а вооедно и на никој не му текнало да го криптира сообраќајот за да го прикрие трансферот направен кон торент страниците, еве ви мал трик, кој успешно помина кај Кабтел-Скопје.

http://img535.imageshack.us/i/torentw.jpg/

Незнам зошто несака да го постави како слика ,ама еве сепак. :ermm:

Ако нешто не ви е јасно прашајте... :)

Goran123

lurker
25 јуни 2010
954
160
Пошо гледам дека мака мачите со кабловскиве оператори, а вооедно и на никој не му текнало да го криптира сообраќајот за да го прикрие трансферот направен кон торент страниците, еве ви мал трик, кој успешно помина кај Кабтел-Скопје.
torent.jpg

Ако нешто не ви е јасно прашајте... :)

А каде може да се види објаснувањето за трикот? :)

И мало појаснување ако може во врска со Кабтел. Нешто ти мрчеле, те блокирале или...?

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
А каде може да се види објаснувањето за трикот? :)

Незнам зошто несака да ми го постави директно како слика, досега сакаше сега едноставно несака, па затоа го поставив како линк, за да можеш да го видиш.

И мало појаснување ако може во врска со Кабтел. Нешто ти мрчеле, те блокирале или...?

Не не ме имаат блокирано, ниту правено некакви забелешки туку само што PTP сообраќајот во нивната мрежа беше забранет, т.е не почнуваше да спушта. Со триков спушта со 300-450 кб во зависност од оптеретеноста на мрежата. Со триков всушност, спречувате операторот да дознае дека спуштате торенти и тоа е тоа. Се надевам објаснив доволно. :)

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Ахам, јас мислев за некоја друга финта збориш ;) Инаку ова функционира ок, од ISP-то може само да видат дека се работи за многу сообраќај, ама што ги вртиш, може спиеш на VoIP ;)

Може на Скајп спијам, од кај знаат што правам јас на интернет :D

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

На врв Дно