И мене исто ми се случи завчера (КБ). Еден рефреш на прелистувачот и пак сѐ работеше без проблем. Моментален ситен прекин... нормална работа...Сега некаков проблем со мојата сметка, не можам да се најавам на Интернет Банка од броусер. Генерирам ОТП код го внесувам и добивам порака
Невалиден OTP код или блокиран мТокен уред.
Хаос направија со токенов.
Дриже а си размислил дека може сам себе да си пукал во нога со ова? Да се само хакирашУспеав, сите безбедносни сертификати ги прелажа и сега сите бакарски апликации работат дури и и OneId работи. Да има вакви телефони во иднина што можат да се модификуваат како сакаш ќе биде одлично.
Но од септември 2026 гугл ќе воведе поригорозни безбедносни системи па ќе видиме како тогаш ќе биде заобиколувано ова.
Recovery ми е сега OrangeFox што е фактички мини Андроид Ос.
Тешко ова, зошто сите пакети ги испратив на вирус тотал. Нема во ниеден пакет барем еден сомнителнен маилваре или билокаков безбедносен баг.Дриже а си размислил дека може сам себе да си пукал во нога со ова? Да се само хакираш
Само внимавај и следи ги сметкитеТешко ова, зошто сите пакети ги испратив на вирус тотал. Нема во ниеден пакет барем еден сомнителнен маилваре или билокаков безбедносен баг.
Гледам дека заедницата на F-druid реагира на Гугл кој од септември ќе го затвори целиот нивен OS, за да неможат програмери да ставаат нивен личен програм кој нема реклами и нема тракери.
Сега започнува „војна“ со ова ќе видиме кој ќе ја изгуби.
Андроидот ќе биде сличен на IPhone со тотално затворен код.... да видиме дали ќе успее во сето ова.
Oва се среди со користење на понов телефон, стариот телефон беше на Андроид 9.Што е со Мтокен од КМБ. Татко ми пробува да плати и има сетирано на апп. На ЕВН оди да плати веб страната вели испратен е токен до мтокен, ама таму па не стига ништо. Хелп деск на КБ е зафатено цел ден.
Се среде наредниот ден и кај мене.И мене исто ми се случи завчера (КБ). Еден рефреш на прелистувачот и пак сѐ работеше без проблем. Моментален ситен прекин... нормална работа...
PolosaЗдраво на сите, напиете искуство со најнова ажурирана верзија на Мбанка(мтокен) од КБ подобра или полоша од постара верзија.
Зошто?Polosa
Tesko e za plajkajne od tel, so vnesuvajne na mtoken,biometrija itn,ne treba da zatvaras app, kaj sto plajkasЗошто?
Подобра.Здраво на сите, напиете искуство со најнова ажурирана верзија на Мбанка(мтокен) од КБ подобра или полоша од постара верзија.
Која е причината да имаш повеќе сметки во различни банки, доколку сакаш да споделиш? Јас од секогаш сум на една банка и ги користам само нејзините услуги, и искрено не можам да најдам причина како приватно лице да користам повеќе сметки од други банки.Ja ke si gi zatvoram site smetki i ke gi ostavam samo na Halk i Komercijalna, samo tie ostanaa so okej trosoci i ostanaa razumni, drugive site preteraa, vadene gotovina na salter Komercijalna 10 den Halk 30 den Nlb i drugite procent minimum od 100 den pa nagore
Imav potreba od povekje smetki, toa e moj izbor, ne spodeluvam za mene tuku kazuvam opsto, istite nadomestoci sto nlb/silk road/stopanska/sparkasse/uni ke mi gi naplatat na mene ke ti gi naplatat i tebe ako imas smetka tamu, ako imam povekje smetki nema povekje da mi zemat za odrzuvanje, kaj site e isto, no nadomestocite sto halk i komercijalna gi naplakjaat se znacitelno poniski od site ostanati. Osobeno Komercijalna, podiganje gotovina od salter 10 den, nlb % min 100 den max 500, sparkasse min 100 max 1000, ttk od 80 do 3000 boze bozeКоја е причината да имаш повеќе сметки во различни банки, доколку сакаш да споделиш? Јас од секогаш сум на една банка и ги користам само нејзините услуги, и искрено не можам да најдам причина како приватно лице да користам повеќе сметки од други банки.
Јас користам 3 банки пример. Глвана ми е стопанска (плата), тутунска на времето имав картичка ама не ја користев години и беше во мирување.Која е причината да имаш повеќе сметки во различни банки, доколку сакаш да споделиш? Јас од секогаш сум на една банка и ги користам само нејзините услуги, и искрено не можам да најдам причина како приватно лице да користам повеќе сметки од други банки.
Имам 4 чешки банки, 1 македонска и 2 необанкиКоја е причината да имаш повеќе сметки во различни банки, доколку сакаш да споделиш? Јас од секогаш сум на една банка и ги користам само нејзините услуги, и искрено не можам да најдам причина како приватно лице да користам повеќе сметки од други банки.
Можеш да вадиш од банкоматите на Шпаркасе без конверзија? Обратното сигурно функционира на пр. дебитна картичка од хрватска Erste Bank на Шпаркасе банкоматите во Македонија нема трошоци на конверзија (Decline conversion или Одбиј конверзија на левата страна на екранот од банкоматот)....
Ceska Sporitelna за инвестиции и пензиски придонеси од фирма
...
Може без провизија, само конверзијата Круна - Денар е најлоша со ČS - 4.5%. Со Partners исто може од секој банкомат бесплатно да вадам, и пак е со супер конверзија.Можеш да вадиш од банкоматите на Шпаркасе без конверзија? Обратното сигурно функционира на пр. дебитна картичка од хрватска Erste Bank на Шпаркасе банкоматите во Македонија нема трошоци на конверзија (Decline conversion или Одбиј конверзија на левата страна на екранот од банкоматот).
![]()
Where can I find Erste Group ATMs abroad?
www.csas.cz
Горе-доле исто ти дојде како и другите, да „поскапи“ се ама со AMEX картичките нудат доста кешбек и останати глупости...За се од овие нивни „достигнувања“ наплаќаат ко да ја измилиле нуклеарната физика.
Мајка ми ми кажа баш пред некој ден и наплатиле 50ден. иако нема користено Google Pay од октомври...СТБ почнале да наплаќаат користење на Google pay и Apple pay, користење на електронско банкарство 35 денари месечно, користење електронско банкарство со користење на дигитални паричници 50 денари.......
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден