Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Stremio

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Користи ли некој Stremio со Realdebrid на mibox? Многу често ми се случува buffering, некогаш и неподносливо да се гледа.

Благодарам за ова, еве лета на Hisense, нема никаква маана.

не пуштај големи фајлови и кој го користиш торентио?
пробај и медиафусион исто се активира со дебрид

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Завчера Stremio имаше update за на AndroidTV и од тогаш не ми работи. Кога го вклучувам по 4-5 секунди апликацијата се гаси.

Знае некој до што може да е ова? Android TV ми е верзија 8.0.0.

Пробав одново да ја инсталирам апликацијата но се гаси,. Пробав и да избришам повеќето апликации да не е до премногу мала меморија одвај успеав некако да влезам на Stremio но пак се гаси.

Ако знае некој како да го средам овој проблем нека пише.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.744
3.890
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Завчера Stremio имаше update за на AndroidTV и од тогаш не ми работи. Кога го вклучувам по 4-5 секунди апликацијата се гаси.

Пробав одново да ја инсталирам апликацијата но се гаси,. Пробав и да избришам повеќето апликации да не е до премногу мала меморија одвај успеав некако да влезам на Stremio но пак се гаси.

А да пробаш со постара верзија?

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732

Јас на Xiaomi Box не можев да го апдејтирам па го деинсталирав и пак го инсталирав

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
А да пробаш со постара верзија?
A од каде да симнам? Од сегде кај што симнав не сака да се инсталира.

Туку Stremio Neo изгледа многу подобро од официјалниот Stremio но засега нема верзија за телевизори.

А се припрема некоја неофицијална верзија од 0 на Stremio која ќе биде 100 пати подобра во интерфејс од официјалната и ќе има подршка и за Android
3662.jpg Кој има Discord имате сервер за Stremio Neo таму креаторот на Stremio Neo пишува за се што работи.

Последна промена:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.194
1.198
Скопје
Види преинсталирај, гледам направило апдејт на боксот од телеком на 06.02 али супер си работи без проблем

jakimovski13

read-only
9 февруари 2026
2
1

Пробај со APK од Watch videos, movies, TV series and TV channels instantly. (Stremio 1.7.4 ARM за Android TV).

Yoss

read-only
13 октомври 2024
24
24
Скопје
Здраво, дали некој друг има проблем со torrentio, од вчера приметив неќе да пушти ниедна епизода или филм, сега пробав да го реинсталирам и не ми дава ми појавува грешка ако има некој решено ова плс хелп

25 ноември 2014
1.536
1.965
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Здраво, дали некој друг има проблем со torrentio, од вчера приметив неќе да пушти ниедна епизода или филм, сега пробав да го реинсталирам и не ми дава ми појавува грешка ако има некој решено ова плс хелп
torrentio и comet се паднати
додај си mediafusion, работи у моментов

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.367
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
стави го Peerflix, јас го имам со Alldebrid и ретко кога е дефектен тој, за разлика од torrentio..
mediafusion секогаш е вчитан :)

25 ноември 2014
1.536
1.965
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
И вчера и денес гледавме серија преку torrentio, никаков проблем.
се опраи вчера брзо после муабетот
али често паѓа боље да имаш 3-4 опции секад (наравно везани со дебрид)
чак иам и еден не-дебрид сервис за бекап за 1080п стари серии шо не ми мења од кај ги глеам

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.498
2.949
Дали и колку е легално за користење на ова Alldebrid во европскиве (ЕУ членки) земји?
Дилемава ми произлегва од тоа што се користат торенти, па адони како torrentio и слични, па дали овие адони, во земјиве во ЕУ се третираат како пиратерија или?
Смеам ли на пример, да го користам Стремио во Германија, или Швајцарија онака како што го користат @pipelin и @Isak Keyten за серии/филмови?

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.732
Дали и колку е легално за користење на ова Alldebrid во европскиве (ЕУ членки) земји?
Дилемава ми произлегва од тоа што се користат торенти, па адони како torrentio и слични, па дали овие адони, во земјиве во ЕУ се третираат како пиратерија или?
Смеам ли на пример, да го користам Стремио во Германија, или Швајцарија онака како што го користат @pipelin и @Isak Keyten за серии/филмови?
Не е проблемот во технологијата. Проблемот е во тоа дали си платил права за да го гледаш материјалот. Значи не е легално. Ама е потешко за откривање отколку торенти.

25 ноември 2014
1.536
1.965
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
This is not legal advice

Да смееш зашо е директ стрим не е торент и неможат да докажат дека материјалот што го стримаш е нелегален
А дали е легално, нормално не е хаха, само не може да те фатат

за повеќе инфо пиши на редит има /r/stremioaddons ама прашано е 1293819023 пати може само да ти ја затворат темата и да те насочат на FAQ
Мислењето е автоматски споено:

Супер. Јас пак не користам дебрид, терам онака.
за без дебрид нема проблем торентио зашо директно торентот ти го пушта и сидаш
со дебрид хеш од торентот го споредува со хеш од дебридот и ти го пушта од кеш од дебридот таму и некад тој хеш мечинг сервис им е паднат и врти ко лудо и не трга стримот

али ако не глеаш ремукси или 4к хдр 5.1 ко мене, не ти треба дебрид

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.170
18.785
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

Швајцарија нема закон против торентирање, таму баш и немаш проблем, а за германија, со дебрид би требало да си ок, а без, одма ќе те упецаат.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.709
3.367
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Земете го со резерва, но она што знам е дека дебрид сервисите може да те заштитат од она што велиме „пиратирање“ или кај торентите познато P2P sharing. Во случајот ти како корисник на дебрид сервис не ја споделуваш содржината туку само ја симнуваш, исто како да симнуваш атачмент фајл од мејл.

Германија реално ги лови оние кои симнуваат од торенти пошто лесно е да се докаже дека тоа што си го симнал си го споделил со твојата адреса. Лесно поминува на суд, и нема многу процедури...

Дебрид сервисите пак се покомплицирани, и најчесто може да бидат нелегални во некои држави, ама па и не се замараат толку затоа што можеби структурата на симнување на фајлот сама по себе е некако енкриптирана (претпоставувам).

Најбезбедна опција би била VPN со активен VPN killswitch во случај да не се блокира VPN и да продолжи да симнува од IP адресата.

confusi0n

hello world
14 ноември 2014
269
204
Ако ти помага, јас сум две години веќе во Германија и две години стримам со Стремио + РД, никаква казна или опомена или било што до сега, значи во сива зона е. Исто како и ИПТВ.
Не ти треба ни ВПН, неможат да те фатат.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно