Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Парфеми

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Ништо чудно.
Вака ќе биде и со кинеските коли за некоја година. Споредбата не ми е Европа/USA VS Азија, туку колку нудат за цената што ја бараат.

П.С Имам доста „арапи“ во колекцијата парфеми. Пробајте го Vintage Radio. Вреди за 500 долара, а чини 2100 денари.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Нема инфлуенсер на кој арапиве не му го напуниле џебот да ги рекламира. Сите препоручуваат Club de Nuit by Armaf. Арапскиве станаа ко она узми Шаоми брате :ROFLMAO:
Платени, преплатени. Само неистрениран нос не прави разлика.
Баш пред некој ден бев во Шатци, испробав све и свашта од арапи, нешто и земав за поклон,квалитетот на арапите со оригиналите е неспоредлив.
И овде не се работи за дали вреди за парите. Не е ова автомобил, овде се работи за тоа како мирисаш.
Квалитетот на состојките во ниш( дел дизајнер) парфемите е многу повисок него ли кај арапите. Кај арапите најчесто е хемиска бомба.
Убаво си мирисаат арапите, за ефтина цена( мада во последно време и нив ги креваат) стојам зад тоа, ама тука се завршува нивната приказна.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Се јави експертот, со ставот дека парфеми се добри дека се скапи. Има и ниш парфеми кои не се добри, просечни, немаат трајност, ниту проекција, мирисаат синтетички и така натака, исто како и кај арапските но тоа не значи дека може да ги ставиме сите во ист кош. Напротив има и добри и лоши кај секого така да муабетиве се смешни, имам дечки 50 парфеми и станав експерт. Ниту објаснуваш зашто се добри ниту навлегуваш на леерите на парфемите ниту нотите туку постираш сликички / флексаш од парфеми кои си ги купил. Зашто како нема објаснување, освен тоа дека се поскапи и подобри. Муабети на дете од прво одделение кое прочитало лектира на крај од книгата каде што има краток опис за истата.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Луѓето сега сакаат повеќе парфемот да им трае, е сега имаш убави мириси и нешто што е јака синтетика, и во двата случаеви јако мирисаат и се многу слични. Во нашето опкружување може да се набројат на прсти луѓе кои се во некои елитни кругови каде што некој има јак нос да го осети “квалитетот“ на парфемот, или па некој да се разбира и да ти даде некаков си убав комплимент. Во 95% никој не знае за Amouage, Byredo, Maison Crivelli, Orto Parisi и други.

Јас периодов за забави носев African Leather кој мене ми е пре убав парфем, не е арап, доста квалитетен парфем, го носев зошто мене ми се допаѓа а не за да добијам некој комплимент, ИАКО, во кола пријателката ми рече дека парфемот ми е многу јак и дека и го засенил нејзиниот парфем (а треба да е обратно, не знам дали е комплимент ова). Јас искрено не го осеќав поради најверојатно заситен нос. и утредента си го носев gissada ambasador intense (црниот) кој што мене ми е во нос цел ден, и не праша никој што парфем е (ако ова е некакво си мерило). Во двата случаеви имав по мене убави и тешки парфеми.

Да не зборам за Xerjoff Naxos кој ми е перверзија од парфем и можам да го пијам што се вика, но никогаш не сум добил некаков си комплимент поради тоа што парфемот е толку чудно-интересен што луѓето не може да процесираат дали е добар или лош по некое мое видување, but who gives a fuck, јас си мирисам како мене ми се свиѓа.

Е сега има арапски куќи кои многу луѓе ги хејтаат и им имаат фрлено анатема. Но некои од арапските куќи веќе почнуваат да соработуваат со многу јаки парфимери кои прават парфеми за премногу јаки ниш брендови, ете еден пример би го дал Teriaq Intense од Lattafa кој е креација на Квентин Биш.

На крај од денот не лупајте си комплекси, ако купите парфем од 400-500 евра не значи дека сите во вас ќе гледаат, има луѓе со Pino Silvestre што имаат поголема аура на позитива и харизма. Уживајте во парфемот кој го користите. Арапите не се за занемарување затоа што тие нивни мириси се многу достапни тука и се доста конкурентни, а побарувачката го докажува она дека таков парфем уствари е убав на корисникот.

Додека го пишував ова ми се појави сликата од @Goran995 и тоа е на еден начин описот на целиов мој текст :).

Уживајте во секој парфем, градете си парфемска колекција и во новава година и без многу мерење на „милилитри“ кој е подобар а кој полош...;)

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Се јави експертот, со ставот дека парфеми се добри дека се скапи. Има и ниш парфеми кои не се добри, просечни, немаат трајност, ниту проекција, мирисаат синтетички и така натака, исто како и кај арапските но тоа не значи дека може да ги ставиме сите во ист кош. Напротив има и добри и лоши кај секого така да муабетиве се смешни, имам дечки 50 парфеми и станав експерт. Ниту објаснуваш зашто се добри ниту навлегуваш на леерите на парфемите ниту нотите туку постираш сликички / флексаш од парфеми кои си ги купил. Зашто како нема објаснување, освен тоа дека се поскапи и подобри. Муабети на дете од прво одделение кое прочитало лектира на крај од книгата каде што има краток опис за истата.
Еве уште еден плачко надежен дека направил добра куповина и заштедил дебели пари со арапите.
Купил парфем од 20 е а вреди над 300. Мижи Митро тулумбу паѓаат.
Јас колку што имам тестирано и пробано парфеми ти можеш само да сонуваш.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Нема да лажам дека сакам копии, ама ептен тензично влеговте XD

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.222
2.656
Значи у Шатци имало арапи. Ќе навратам некојпат да ги проверам. Поготово ме занима клонот на Creed Absolu.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.695
3.336
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Значи у Шатци имало арапи. Ќе навратам некојпат да ги проверам. Поготово ме занима клонот на Creed Absolu.
Во рамстор има една парфимерија од лева страна спроти маркетот, има многу интересни брендови, ама немав време да ги разгледам, треба да се види и таму, поготово од десната страна на полиците имаше French Avenue.

Дополнување, најдов видео од продавницата на ФБ:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.728
4.305
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
25 ноември 2014
1.532
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

kolesk

lurker
6 февруари 2016
762
1.178
Колку камраха или шарафи има за тие пари. Бооооо.
Се шалам, со здравје да се носи.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Колку камраха или шарафи има за тие пари. Бооооо.
Се шалам, со здравје да се носи.
Фала. Сум ја имал кхамра оригиналот. Не е ни близу овај али одличен сладок парфем. Второ шише веќе користи сестра ми.
Иначе слика од целата моја колекција моментално
20260103_212652.jpg

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
Ццц го имаш Амара.
Би издвоил барем 5-че или 10-че или тешко? :D
Итоа 2 пати го имам. Се појави пред некоја година во ДМ па земав 2 шишиња.
Во пракса никогаш не сум издвојувал деканти али ако ептен имаш мерак можам 5мл да ти издвојам, не е проблем :)

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Итоа 2 пати го имам. Се појави пред некоја година во ДМ па земав 2 шишиња.
Во пракса никогаш не сум издвојувал деканти али ако ептен имаш мерак можам 5мл да ти издвојам, не е проблем :)

Е би ти бил благодарен.
Имам и јас доста парфемчиња, ќе ти пуштам список ако сакаш нешто замена, а ако сакаш може и за кеш, колку процениш.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
од евтини парфемчиња последно Manoard Magneric ме изненаде, 15е парфемче долго трае.. Иначе зимово Mancera Red Tobaco почесто го користам.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.273
2.346
од евтини парфемчиња последно Manoard Magneric ме изненаде, 15е парфемче долго трае.. Иначе зимово Mancera Red Tobaco почесто го користам.
Нуклеарна трајност има Red Tobacco. Еден од парфемите со најголема трајност што сум ги имал. Го продадов лани скоро цел за 3000 денари само да се отарасам од него. Знам дека е многу популарен ама јас не можев да го поднесам. Глава ме болеше кога го носев.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно