Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Aliexpress

stefan

lurker
13 април 2007
680
530
Прилеп
github.com
@Optipro , Не знам за кого кажуваш дека забегал од друга цивилизација ( најверојатно мене ми се обраќаш) што не е убаво и културно така да се однесуваш на форум.
Нарачките ми се направени на

Order date: Nov 15, 2023 и уште ги нема .

Па гледај дали се работи за Free shipping
1704922800067.png

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
@Optipro , Не знам за кого кажуваш дека забегал од друга цивилизација ( најверојатно мене ми се обраќаш) што не е убаво и културно така да се однесуваш на форум.
Нарачките ми се направени на

Order date: Nov 15, 2023 и уште ги нема .

Па гледај дали се работи за Free shipping
Погледнете го атачментот 133673
Не друже тебе ..

Туку Алиекспрес.
Имам пратка поприлично скапа, истече времето на достава, Али не сака да врати пари, тврди дека пратката е во Македонија пристигната.
Воедно ми стигна одговор од Унгарска пошта, дека пратката не е пристигната, а Али тврди дека пристигнала, и не дава никаков рифунд. (Што за мене значи дека буквално Алиекспрес ја скамнува цела ЕУ...
Мислењето е автоматски споено:

Screenshot_2024-01-10-17-15-31-19_e307a3f9df9f380ebaf106e1dc980bb6.jpg

Унгарска пошта...

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.805
youtu.be
А зошто на тракинг ја има пратката ? Или можеби е со лажен тракинг ? Најдобро е да направам refund додека може, за да повратам пари.

Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
Не е лажен тракинг, рефунд не можеш туку така да направиш.
Види прво што и како ќе биде со DHL, па потоа одлучувај што ќе правиш. Можеби и ќе си поминеш со минимални давачки.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Види прво што и како ќе биде со DHL, па потоа одлучувај што ќе правиш. Можеби и ќе си поминеш со минимални давачки.
Царини и остали булшит на 1200 денари со фри шипинг?

Царини и остали булшит на 1200 денари со фри шипинг?
Плус ДХЛ?
( Мислам дека ДХЛ без 30еура ниту обично писмо не ти зема...)

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
Ok. Ќе почекам да видам како ќе биде.

Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Како и да е, искрено чекам искрено искуство како поминало!
Иако целосно изгубив доверба во Алиекспрес.
Ама се надевам дека е целосно во ред!
(Иако обично многу продавачи користат ДХЛ тракинг броеви, кога продаваат ИПТВ или нешто друго нелегално)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Не друже тебе ..

Туку Алиекспрес.
Имам пратка поприлично скапа, истече времето на достава, Али не сака да врати пари, тврди дека пратката е во Македонија пристигната.
Воедно ми стигна одговор од Унгарска пошта, дека пратката не е пристигната, а Али тврди дека пристигнала, и не дава никаков рифунд. (Што за мене значи дека буквално Алиекспрес ја скамнува цела ЕУ...

Погледнете го атачментот 133677

Унгарска пошта...
Па за жал овој одговор тврди дека пратката е во транзит. Не е потврда за да ти вратат пари. Јас би се стрпил уште некое време. Не знам што се случува откако ќе истече времето за барање на рефунд. Но јас повторно би се жалел тогаш базирано на информациите до сега. Но кога ќе имам поцврсти докази дека пратката е изгубена. А не задоцнета. И второво би било причина за рефундација. Но заради големиот застој по поштите очигледно Али пресекува во полза на продавачите.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Па за жал овој одговор тврди дека пратката е во транзит. Не е потврда за да ти вратат пари. Јас би се стрпил уште некое време. Не знам што се случува откако ќе истече времето за барање на рефунд. Но јас повторно би се жалел тогаш базирано на информациите до сега. Но кога ќе имам поцврсти докази дека пратката е изгубена. А не задоцнета. И второво би било причина за рефундација. Но заради големиот застој по поштите очигледно Али пресекува во полза на продавачите.
Гледај сега скриншотот.

После неколку преписки со, нивни агенти и слично...
Од 12ти декември, вели дека пратката пристигна односно е превземена од Локална служба за достава и тн...
Потоа на 4ти Јануари, вели дека пратката пристигнала во Транзитна земја.
КОЈА Е ЛОГИКАТА ТУКА? Кога прво ти вели дека пристигнала пратката во Македонија, за да пи еден месец вели дека е во Транзитна земја?? И за на крај тоа тракингот од Cainao од каде што стоеше MK го сменат дека е сеуште во CN.
Што значи дека, нешто што сум нарачал почетокот на Ноември, фактички и реално не е излезено сеуште од Кина!! И да бидам искрен многу сум задоволен што можеби ете Cainao го свати проблемот, и го корегира тракингот! IMG_20240111_014913.jpg

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.805
youtu.be
превземена од Локална служба
Под локална се мисли на маџарите (локална за европско тло), тие се тие кои го прават транзитот до МК.
Сеуште не си го сконтал начинот на кој што патуваат пратките од али.
btw пратката ти е сеуште во патување, за жал ќе поседи некое време во унгарија. Сите имаме заглавено прати кај нив, не си само ти, имајте предвид дека имаше празници и дека пратките ќе доцнат дополнително.

И да, не мешајте AliExpress Standard Shipping со AliExpress Selection Standard.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.285
5.258
Скопје
hackitfree.github.io
Гледај сега скриншотот.

После неколку преписки со, нивни агенти и слично...
Од 12ти декември, вели дека пратката пристигна односно е превземена од Локална служба за достава и тн...
Потоа на 4ти Јануари, вели дека пратката пристигнала во Транзитна земја.
КОЈА Е ЛОГИКАТА ТУКА? Кога прво ти вели дека пристигнала пратката во Македонија, за да пи еден месец вели дека е во Транзитна земја?? И за на крај тоа тракингот од Cainao од каде што стоеше MK го сменат дека е сеуште во CN.
Што значи дека, нешто што сум нарачал почетокот на Ноември, фактички и реално не е излезено сеуште од Кина!! И да бидам искрен многу сум задоволен што можеби ете Cainao го свати проблемот, и го корегира тракингот!Погледнете го атачментот 133680
Ај со среќа - да се угоде (y)

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Под локална се мисли на маџарите (локална за европско тло), тие се тие кои го прават транзитот до МК.
Сеуште не си го сконтал начинот на кој што патуваат пратките од али.
btw пратката ти е сеуште во патување, за жал ќе поседи некое време во унгарија. Сите имаме заглавено прати кај нив, не си само ти, имајте предвид дека имаше празници и дека пратките ќе доцнат дополнително.

И да, не мешајте AliExpress Standard Shipping со AliExpress Selection Standard.
Ти само види го скриншатот каде што после 2 месеци и мои неколку интервенции.. го вратија од Mk customs на CN. Ништо повеќе не зборам околу тоа.
Битно ми направи кејф тоа што го преправија, дека после еден куп фејк updates испадна дека пратката е сеуште во кина, (а не дека е пристигна во Транзитна земја или пак во локална земја) или како и да го тумачат.
Сепак ова е фкинг ЕУ не е Азија..

Ај со среќа - да се угоде (y)
Ке ги оправиме изгледа.
Ми пиша некој нивни Менаџер на Малиот баго..
Врв.. пратив линк од подфорумот.. и добив одговор како ,,и јас исто се чуствувам како вас во Македонија" па дај за се што има проблем пиши ми мене..

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.150
Барајќи го бројчето на трак17 и постал нинџа не дава резултати. Ова е ептен чудно.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Барајќи го бројчето на трак17 и постал нинџа не дава резултати. Ова е ептен чудно.
Точно, а пратката е од официјална Алиекспрес страница односно продавница! Со можеби 1.000.000 (следачи по ѓомти) Cutesliving Store - Amazing products with exclusive discounts on AliExpress а линот е од таа официјална..

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Горе Германија/Швајцарија кај што имам роднини/другари порачуваат од една друга страна Temu и стига за неполна недела, а истите работи како алиекспрес се. А ние се заеаваме со пратки по 3-4 месеци од али, зашто сме вукојбина!

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Имам порачано душек од Али, ефтин е, но тежи ~1кг. Дали би подлежел на царина или слични давачки? Не сум имал искуство со толку голема пратка.

Sent from my iPhone using Tapatalk

12345*

hello world
14 јануари 2021
164
67
Дали има некој искуство за колку време ќе ми стаса пратката.. Веќе е во Лондон, па од прилика за колку време ќе е во мкд. Сега е превземено од партнер DGF Starbroker

Атачменти

• IMG_3803.png
    IMG_3803.png
    475,5 KB · Прегледи: 38

CloudConnected

hello world
18 февруари 2016
141
129
Скопје
Дечки што значи пошта 10 скопје ?

Главна пошта е тоа?
Терминалот за примање на пратки кај скопска железничка каде пристигнуваат сите пратки, од каде ги распределуваат низ поштите во Скопје и цела МКД.

guardmkd

hello world
15 ноември 2016
72
45
Се јавив во нашата пошта. Ми кажаа дека пратките од 11.11 преку Aliexpress Standard Shipping уште не биле излезени од Унгарија.

Од друга страна, пратките преку Cainaio што имаат ваков статус:
Pratkata se prima od Ispra}a~
HU350

Се во Македонија и бавно се процесираат и тие слободно може да кажеме дека се заглавени во нашата пошта.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно