Here you go
Погледнете го атачментот 101026
Мислењето е автоматски споено:
Никаде во видеата не сум рекол инвестирајте и следете ме тоа што го правам. Повеќе од едукацитивна перспектива и кога ќе ми ги погледнеш видеата тогаш ќе разговараме.
Поентата шо јас ја правам е следната - ако имаш видеа за како да направат луѓе пластичен пиштол кој може да пројде покрај детектори за метали, а притоа им викаш цело време „немојте да ги протињате пиштоливе покрај обезбедување и да пукате у луѓе со нив“ - индиректно пак имаш одговорност ако барем еден човек од тебе научил како да истепа 50 луѓе.
Значи тебе газот ти е покриен пошо си кажал да не го прават тоа. Ама гледано од страна ти сносиш индиректна одговорност.
Впрочем ако не ти е целта да едуцираш луѓе што ти е поентата на јутуб каналот? Онака? Зашо тогаш го промовираш и хајпаш уше откоа го направи?
П.С немој да мислиш дека не следам форумов. Знам дека имаше нешто као бараше луѓе да те следат само озбилни луѓе и да пратат инвестициите ти шо ќе ги правиш па после беше пишал као у некој друг тим ти си влегол.
Поентата ми е дека очигледно сакаш да бидеш некој вид на славен успешен крипто бизнисмен, и да те гледаат луѓе на јутуб и да те прашуваат „како и јас да бидам како супер крипто стеф - а ти да им викаш хе хе хенце - чекајте другари јас не делам финансиски совети, не е тоа така лесно 30 илјади да направиш чекајте хе хе хе.“
Сакам да кажам малку значи поприземјено со дискусииве. Тука не зборуваш со овци. Тука публиката е малку покритична. Не се ложиме така лесно на твоите приказни за успех.
Тогаш 99.9% од интернетот не треба да постои. Насекаде е полно видеа и текстови од луѓе што се лично уверени дека знаат нешто.
Токму тоа ми е поентата. Луѓе што се уверени дека знаат нешто.
Поентата е дека треба да знаат кои се последиците на тоа нивно уверување. Едно е канал за цвеќиња како да растеш па да му умре некому цвеќето, друго е деца како да гледаш па да му умре некому детето така?