Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Како изгледа внатрешноста на вашето куќиште

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
@Gaston бапни ја графичката на најгорниот слот. обично најмногу bandwidth Има. Сеа не знам точно шо модел матична е, не би требало да менува, ама така препорачуваат. Графичката секогаш во top slot. Плус повеќе простор мора да му дадеш за свеж воздух да влечи. Вака залепена ти е до подот.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.728
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
@Gaston бапни ја графичката на најгорниот слот. обично најмногу bandwidth Има. Сеа не знам точно шо модел матична е, не би требало да менува, ама така препорачуваат. Графичката секогаш во top slot. Плус повеќе простор мора да му дадеш за свеж воздух да влечи. Вака залепена ти е до подот.
Знам друже, така беше иницијално, ама целта ми беше as clean as possible да искочи и кога ја спуштив доле, се се прикри од тоа шо не сакав да се гледа.

Плус... графичкава у 99% од времето седи idle за 2D приказ, се поретко пуштам игрици, вентилаторите не се ни уклучуваат, температурата и вака ко што е не и се крева над 35-40C.

Иначе кога ќе пуштам игра или бенч, јадрото и меморијата не креваат многу температура, напонскиот контролер крева, а таму има термалпад на стриксов и не ја брка работата ко што треба пошто е 3mm дебел и се мислам да направам бакарна плочка од 2.5mm во комбинација со термалпад од 0.5mm.

Мада, ко што не гејмам више... којзнае дали ќе го направам тоа.

п.с. Матичната е Asus Strix X470-F

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Денес решив да го средам пц то, да исчистам прашина од него и да преместам кабли. :)
Вчера си земав Cooler Master RGB Strip и го монтирав.

Црвените кулери ги извадив, фабричкиот од зади го извадив исто така. Ссд то го преместив на задниот дел.

Back
925338a1a99c1ec09fd10a770c2aed07.jpg

Off
03b9e973fe36e2ed04527a8a35ab44b7.jpg

On
fa8e7272b1289fffbdfddf8b66d746a7.jpg

Side
fc29177762ee12aaabd3f63a7a685a41.jpg

Тоа е тоа. Фала за вниманието и потрошениот интернет додека ги лоадираше сликите.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.032
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Па неможам да најдам. Чим се крени прашинава те чекам на пиво па ќе донесеш.
и такви бакарни ладилници за рам имам некаде...Ако ги најдам ќе ти пуштам и два такви.

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Уште LGBT плоча и ке бидиш дел од заедницата.

Бате што е финта со тебе и LGBT коментарите? Луѓе што се стрејт и сигурни во својата сексуалност немаат проблем да користат РГБ, еве жив пример сум за тоа. Ти преиспитај се. :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно