Да, го потврдија тоа и ќе трае во првата година до две. Во истиов период за Xbox ќе нема никакви ексклузиви како што е кај Сони (иако извадија трејлер за нова игра :/ ?)Баш ме интересира што точно планираат со тоа да останат и стариве конзоли во игра, односно секоја игра за Series X ќе работи наводно и на Оne/X/S
Добро бе, само јас ли сум возбуден за Xbox? Толку многу информации излегоа, фантастично изгледа, а никој не коментира. Се осеќам како јас да трујам во 2-3 теми, а никој друг не го интересира (евентуално уште двајца-тројца)
Тоа е формулата која досега се покажа како успешна, но работите драстично се менуваат. 3-4 ексклузиви на Сони не можат да се споредуваат со сите останати игри од PC, Нинтендо и Xbox кои ќе можат да се играат на Xbox.Конзолата е добра колку ексклузивите, затоа PS тепа(ше).
Сеуште незнам како ќе се вклопи во мојот мебел со таа форма... стариот си седи фино во фиока и бесшумно си ги тера игрите, овој од друга страна ми делува дека ќе вади звук како аспираторДобро бе, само јас ли сум возбуден за Xbox? Толку многу информации излегоа, фантастично изгледа, а никој не коментира. Се осеќам како јас да трујам во 2-3 теми, а никој друг не го интересира (евентуално уште двајца-тројца)
Тоа е формулата која досега се покажа како успешна, но работите драстично се менуваат. 3-4 ексклузиви на Сони не можат да се споредуваат со сите останати игри од PC, Нинтендо и Xbox кои ќе можат да се играат на Xbox.
Вадење на сите спецификации, опции и увид во тоа како изгледа хардверот на Xbox од внатре, 7-8 месеци пред официјално да биде пуштена во продажба е знак на самоувереност и спремност да одат balls deep. Од Sony досега видовме само лого.
нинтендо?
Нинтендо си е во свет само за себе. И тоа им успева со одличните игри што ги нема на друго место.
Како мејнстрим конзола потфрла. Едноставно хардверот не е доволно добар да тера игри како Metro Exodus и слично.
Членот погоре напишал дека на новиот хбох ке се играат нинтендо игри нешто згрешил или?
ми нема ништо гиговски иновативно/привлечно или WOW фактор, така да се ќе зависи од цената и дали ќе понудат некои ексклузиви за него, во спротивно е мал моќен компјутер со реј трејсинг без можност за надградба и пиратирање![]()
Да, и нинтендо.нинтендо?
Microsoft и нинтендо најавија соработка уште пред неколку месеци. Истотака потврдија дека на Xbox ќе можеш да си ги играш игрите од Steam и Epic. Работат на тоа сите гејмери да ги обединат и тоа треба да вклучува играње на нинтендо игри на Xbox.Нема шансиНинтендо се стегнале ко онакво, ама за некоја година на ПЦ ќе си ги играме
![]()
соработката им е за меѓу конзолно играње воглавно, да може иста игра да играат играчи од двете конзоли .. не верувам дека ќе пуштат нешто повеќе од тоа, ќе си пукаат у ногаОчигледно не си ги изгледал видеата погоре. Не ти е WOW тоа што рејтрејсингот што Xbox го имплементира денес би требале две графички карти Radeon 7 (25 терафлопи)? Ок.
За надградба не можам да тврдам, ама ако ја виде конзолата расклопена, мене ми изгледа дека надградбата на конзолата ќе биде полесна од на PC. Само менуваш една од плочите и тоа е тоа.
Е за пиратерија и дали ќе има windows 10 околина и мене многу ме интересира.
Да, и нинтендо.
Microsoft и нинтендо најавија соработка уште пред неколку месеци. Истотака потврдија дека на Xbox ќе можеш да си ги играш игрите од Steam и Epic. Работат на тоа сите гејмери да ги обединат и тоа треба да вклучува играње на нинтендо игри на Xbox.
Нинтендо има сосема поинаква стратегија, различна намена и различна таргет група од Сони и Мајкрософт. Жално е да продаваат топ игри за многу мал број на луѓе. Со тоа што ќе се отворат кон Xbox само ќе добијат, нема што да изгубат.
Можно е и само на тоа да остане, не велам не.соработката им е за меѓу конзолно играње воглавно, да може иста игра да играат играчи од двете конзоли .. не верувам дека ќе пуштат нешто повеќе од тоа, ќе си пукаат у нога
И јас сум возбуден само мирно си го чекам денот да излезе и да го купам.Добро бе, само јас ли сум возбуден за Xbox? Толку многу информации излегоа, фантастично изгледа, а никој не коментира. Се осеќам како јас да трујам во 2-3 теми, а никој друг не го интересира (евентуално уште двајца-тројца)
Ја видов расклопена и бев изненаден колку едноставна е за составување, а од бизнис перспектива мислам нема да дадат надградби поготово кога видов дискот како го забарикадирале на плочата но секако ќе е полесно за промена на дел ако нешто цркне.За надградба не можам да тврдам, ама ако ја виде конзолата расклопена, мене ми изгледа дека надградбата на конзолата ќе биде полесна од на PC. Само менуваш една од плочите и тоа е тоа.
Како ќе играш ТЛОУ 2 и Тсушима?Ја видов расклопена и бев изненаден колку едноставна е за составување, а од бизнис перспектива мислам нема да дадат надградби поготово кога видов дискот како го забарикадирале на плочата но секако ќе е полесно за промена на дел ако нешто цркне.
Ги изгледав сите видеа, секој сака одлична графика и визуелни ефекти но мене највозбудлив дел ми е компатибилноста со постарите игри и какви пакети ќе понудат. На пример гејм пас е врв работа, затоа си го продадов пс4 а го оставив хбокс от од 2014 та..
Пред да испозатворат со вирусов бев спремен да си порачам х од германија бидејќи беше 270е но како тргнало ќe јa пуштат новата конзола пред да ги отворат границите па ќе си почекам![]()
Едноставно нема, не се мој тип на игриКако ќе играш ТЛОУ 2 и Тсушима?
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BLACK
1.460,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден