FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.554
- 19.228
Lokvan филува?За почеток, да покажам каде ми ги филуваш тврдењата
Неее
btw
Само ќе се разберете со Гугл стручњакот.
Lokvan филува?За почеток, да покажам каде ми ги филуваш тврдењата
Јас сум ептен лаик на темава, ама постојано си подучувам нешта и си истражувам. Дел од истражувањето ми кажува дека членот над мене ја има доволно истражено областа. За тие што не знаат за што зборувам, истражете го ова џиџето подолу и поврзете го со никот на членот и тоа е тоа
Еден од најдобрите грамофони во светот се произведува во Македонија ⋆ IT.mk
See avatar.
П.С. Поздрав од Dodo од CC, уште го чекам пивото![]()
Вешто избегнато, Но на крај сепак останува фактот дека за опрема од највисока класа даде совет да продолжи да користи инфериорен DAC, и тоа преку инфериорна врска (USB). При што дури како извор препорача и Мек кој е само преплатен РС со сите слабости заради купиштата електронски шум од свичинг напојувањата кои се користат во тие машини.На прашањето на ОП, мојата препорака беше - "за тие звучници, тој засилувач, конкретно тој DA конвертор (со сите негови спецификации) препорачувам Mac Mini со USB врска како опција која ги исполнува и останатите барања (највисок квалитет на HiFi датотеки, и PnP ракување со уредот).
Не е проблемот во „хендшејкот“ пред дискусија, проблемот е што воопшто не дискутираме. Не е дискусија кога банално избегнуваш да одговориш на културно поставени прашања.Мал проблем е што немаме компатибилен handshake, па дискутираме за различни аспекти на една иста работа.
...
Ајде да се обидам повторно - назначете, ве молам, доколку е неразбирливо.
Мене ме интересира зошто се одлучиле за дрво како носач на рачката и каква рачка и звучница користат.
Точно, или пак „филувам“ нешто?![]()
Вешто избегнато
Токму така, само на жалост наместо тоа цитираното не се води никаква техничка дискусија. Иако (наводно) имаме присутен лауреат кој конструирал (или учествувал во констукцијата) на квалитетен современ грамофон. Ако креденцијалите се точни, би требало никој од нас да не е поспремен и порасположен од него за дискусија на I2S. Но гледаш дека освен површни критики за I2S, тој избегнува секаква техничка дискусија за I2S. Освен ако за некој „аудиофилска будалаштина“ претставува техничка дискусија.Би ја сумирал дискисијава меѓу Lokvan и InSides.
Се слагате дека I2S е најдбар за комуникација, но меѓу самите IC-а-InSides, а Lokvan го понуди тој начин на пренос меѓу уреди, за што процени дека нема интерес и не го образложи. Додека за inSides тоа е аудиофилска будалаштина. (за овој сегмент треба да се кршат копјата и да се доискажат членовите)?
Баш тоа го направи. Ете де поназад е достапно за читање, за било кој што сака да се увери дека не си во право.Никаде не советував "да продолжи да користи инфериорен DAC".
Јас не се согласувам со оваа констатација. Баш НА ТЕМА е дискусија за избор на врската за преносот. Напротив, конструктивно е да се укаже на слабата компонента во комбинација со едни такви звучници и појачало. Неконструктивно е тоа што тебе техничката дискусија ти се сведува на преведување дефиниција за I2S, без ниту барем кратко да ja дискутираш истата.Но неважно, секако му ја уништивме темата на човекот со конструктивнава дискусија.
Ништо не си одговорил со тој краток превод на дефиниција за I2S.Првично мислев да ти посочам пораки во оваа тема кои веќе ти ги одговараат прашањата, но повторно, изгледа читаш различно, а нема зошто да трошиме ресурси на Форумов за да се повторуваме.
Не е дискусија кога банално избегнуваш да одговориш на културно поставени прашања.
Но можеби нејасно се изразував. Ајде недвојбено јасно да те прашам пар прашања:
- Која е за тебе најдобрата врска за пренос на аудио, и зошто?
- Што е проблемот со користење на I2S како стандард и врска за директна комуникација од извор до DAC, ако се запазат неопходните потреби на врската?
operator, прво в база за телекомуникации т.е. в пошта, најверојатно за преспојување на линии, па во мирцон имаше оп и сега оп ака админ. ВаљдаСамо јас ли мислам дека целиот муабет е чисто хипотетички и дека ОП всушност го нема сетапот, туку само само да покрене дискусија меѓу "аудифилската" популација и да гледа како светот гори? Се шалам за последното, ама ја сватив дека целиот сетап непостои, него е што би било кога би било...
П.С. Што е тоа ОП бе?
...
@FLEGMA, не избегнувам да го одговорам прашањето. Можеме да развиеме дискусија на ПП, ако си заинтересиран, чисто затоа што не и е местото на таа дискусија тука. ...
Повеќе би ценел ако најавената дискусијата ја водите на форумов.
Иако (наводно) имаме присутен лауреат кој конструирал (или учествувал во констукцијата) на квалитетен современ грамофон. Ако креденцијалите се точни, би требало никој од нас да не е поспремен и порасположен од него за дискусија на I2S. Но гледаш дека освен површни критики за I2S, тој избегнува секаква техничка дискусија за I2S. Освен ако за некој „аудиофилска будалаштина“ претставува техничка дискусија.
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C 3.2 Gen 2x2, Black, DD2-U3M2
4.980,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден