Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Kodi - Генерална дискусија

Luxell

hello world
7 јули 2012
285
75
Exodus ми прави проблеми,често пати кога ќе пуштам филм некој и одберам од кој стрим да се пушти ќе наполни до 100% но филмот не се пушта,и од другите стримови надолу да одбирам пак исто,е сега дали тоа е само до кај мене или и кај вас прави вакви проблеми?
Да знам кај да барам решение.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Exodus ми прави проблеми,често пати кога ќе пуштам филм некој и одберам од кој стрим да се пушти ќе наполни до 100% но филмот не се пушта,и од другите стримови надолу да одбирам пак исто,е сега дали тоа е само до кај мене или и кај вас прави вакви проблеми?

Нема чаре. Така работат илегални плагини :)

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

инсталирај yoda

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Сакам да инсталирам Коди, препорака за андроид бокс или распбери пи3?
Дали е возможно да се гледа спорт (фудбал најчесто) во хд?
За филмови од коментариве прочитав дека нема проблем.
Каква интернет конекција препорачувате? Моментално само оптика од телекабел ми е достапна и најверојатно оптика од телеком на кај мај/јуни (не можам да се потпирам на ова зошто воопшто не ми е сигурно дека ќе спроведат до тој период) - некој искуство да сподели со оптика од телекабел и гледање филмови/спорт на коди во хд?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Luxell

hello world
7 јули 2012
285
75
Нема чаре. Така работат илегални плагини :)
Во ред тоа,ама добро е да се има и плус плагин некој за замена доколку во одреден момент Exodus не ја брка работата.
Готово инсталирано и работи се ок т.е. инсталирав Balkan Purple Build пак во него има освен Exodus и Yoda уште некои плагини за филмови и засега е во ред.

А нешто друго што ме интересира е следното,дали Exodus ги влече стримовите од торенти и дали и другите плагини на пример ете Yoda ги користи истите линкови од одреден филм како и Exodus бидејќи гледам интерфејсот и функционирањето им е на идентичен начин?

Vavo

hello world
20 октомври 2007
273
17
Skopje
Дали некој користи македонски за интерфејсот на Коди? Јас делумно допреведов ама треба уште работа. Обично не ги ставаат најновите преводи во последната дистибуција, треба време (освен ако не ги симнеш сам)

Инаку користам LibreELEC на Pi2

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Баш пред малку го активирав македонскиот интерфејс, но искрено брзо се вратив на англискиот бидејќи тешко се снаоѓам на МК.

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
232
126
Зашто стримовите кога ги пуштам преку Wi-Fi не ми се уклучуваат, а кога ми е на 3G интернетот од мобилен се вклучуваат.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.172
18.786
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Зашто стримовите кога ги пуштам преку Wi-Fi не ми се уклучуваат, а кога ми е на 3G интернетот од мобилен се вклучуваат.

На исток ти гледа телевизорот или на север?

Дајте бе луѓе малку детаљи, неможе така само да нафрлате зборчиња и после уште 20 поста за да се разбереме.

Последна промена:

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
Каква интернет конекција препорачувате? Моментално само оптика од телекабел ми е достапна и најверојатно оптика од телеком на кај мај/јуни (не можам да се потпирам на ова зошто воопшто не ми е сигурно дека ќе спроведат до тој период) - некој искуство да сподели со оптика од телекабел и гледање филмови/спорт на коди во хд?

Некој од искуство да каже?

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
232
126
Не се работи за Коди на телевизор туку за Коди на мобилен.Оператор:Телекабел 30/1
ОД Wi-Fi само врти тоа кругчето за лоадинг и после некои 2-3 секунди го снемува и ништо не случува(како уопште ништо да не сум го уклучил).
Додека кога го вклучам интернетот од мибилниот(Вип) се вклучува стримот без проблем.
Се работи на сите стримови.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Не се работи за Коди на телевизор туку за Коди на мобилен.Оператор:Телекабел 30/1
ОД Wi-Fi само врти тоа кругчето за лоадинг и после некои 2-3 секунди го снемува и ништо не случува(како уопште ништо да не сум го уклучил).
Додека кога го вклучам интернетот од мибилниот(Вип) се вклучува стримот без проблем.
Се работи на сите стримови.

Чисто пробај на друго Wi-Fi (кафич, другар, друг провајдер, друг рутер).

Martin Arsov

hello world
17 октомври 2016
232
126
Чисто пробај на друго Wi-Fi (кафич, другар, друг провајдер, друг рутер).
Само што пробав од кај комшијата исто е,само што и он е на Телекабел ,ќе пробам и од друг оператор ама не ми се верува дека е до тоа.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Само што пробав од кај комшијата исто е,само што и он е на Телекабел ,ќе пробам и од друг оператор ама не ми се верува дека е до тоа.

штом е исто и од кај комшијата значи е до телекабел проблемот.

dino

lurker
5 јули 2009
663
249

Cika

poweruser
8 декември 2009
2.771
1.641

H96 4/32 и acestream , имаш стримови на footybite и livefootballol.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511

За андроид покрај коди има и други програми (modbro, livetvnet...) на кои може бесплатно да се гледаат ТВ стримови и тоа доста квалитетни и стабилни, во однос на останатите бесплатни опции. Не се на гугл плеј, но се лесно достапни. Со коди треба да се зезаш со разни плагини, кои денес работат утре не работат.

Другата опција е да платиш за некој иптв сервис или сервис од типот на реалдебрид со што ќе бидеш раат од нискоквалитетни стримови.

Што се однесува до брзината на интернетот, било кој пакет е сосема доволен како брзина. Ако нема проблем со хд стримови од јутуб, нема да има ни со овие. Евентуално ограничување може да е вкупниот трансфер, кој брзо се достига со многу гледање.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
кој сака реал дебрид може да му актвирам бесплатно нормално :D
Seren е нова апликација само за премиум членови одлични 4к филмови има.
линк за инсталација
Requests, Recommendations, & Basics - January 2019 : Addons4Kodi

dzunko

hello world
26 септември 2007
394
440
Битола
Ако можи некој да помогни со следново : имам коди на андроид бокс кој ретко го користам . Единствено ми беа интересни канали со видео спотови на рок ,метал и блуз на каналот Music Choice | Free Music You're Going To Love . Моментално ми работи само Live tv Srbija. Таму ја има само Music choice play канал со нова музика .Кој addon ili plugin да го инсталирам да ги гледам останатите тв канали од Music Choice | Free Music You're Going To Love ? Благодарам однапред

dino

lurker
5 јули 2009
663
249
За андроид покрај коди има и други програми (modbro, livetvnet...) на кои може бесплатно да се гледаат ТВ стримови и тоа доста квалитетни и стабилни, во однос на останатите бесплатни опции. Не се на гугл плеј, но се лесно достапни. Со коди треба да се зезаш со разни плагини, кои денес работат утре не работат.

Другата опција е да платиш за некој иптв сервис или сервис од типот на реалдебрид со што ќе бидеш раат од нискоквалитетни стримови.

Што се однесува до брзината на интернетот, било кој пакет е сосема доволен како брзина. Ако нема проблем со хд стримови од јутуб, нема да има ни со овие. Евентуално ограничување може да е вкупниот трансфер, кој брзо се достига со многу гледање.
Планот ми е да платам за иптв сервис

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.581

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Планот ми е да платам за иптв сервис
Во тој случај не би имал никакви проблеми со хд стримови за спорт. Сите дилери на иптв даваат бесплатен пробен период од 24 часа, така да можеш да тестираш и да си одбереш кој најмногу ти одговара.

• ми се допаѓа
Реакции: dino

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв