mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.099
- 6.042
Токму така.Така е, дур мора да ги полнам после секое слушање или да се притресувам дали ми останала батерија нема да ги користам.
Токму така.Така е, дур мора да ги полнам после секое слушање или да се притресувам дали ми останала батерија нема да ги користам.
Самсунг и камера, тоа е исто како да живееш во виртуелен свет, во кој одредуваш колку убав и мазен да бидеш. Алооооооо, не бегајте и не застрaнувајте, едно е реалност а друго имагинарност, но тренди е да се лажеме едни со други преку слики и видеа. Тревата е трет степен зелено ( кога циганот го прашале да наброи три нијанси на зелено, одговорил, зелено, премногу зелено и и ПМ зелено), е тоа е Самсунг и неговата камера. Тоа што го прикажува камерата ни човечко око не може да го прими, а сликите се за луѓе, а не за имагинарна реалност. Во мода е лажни слики и лагата е вистина, на така прикажана "реалност". Демек јас на 2-ве табли јајца, со моите години, немам брчки и толку сум личен, што сам во себе се заљубуем, ајде моли те не тресите глупости.Значи за M сериите сигурно ќе користат нови процесори, нема да има смисла да користат еден ист веќе 3 години. Тоа беше така кај Ј класата, ама таа испадна голема утка. Се надевам дека со оваа серија Samsung ќе се средат и со спецификации, и со цена. За M30 зборат дека ќе има Type - C, 1080p дисплеј, 3 камери, и процесор кој што ќе биде у перформанси сличен со Snapdragon 660,или пак може ќе стават Snapdragon 660,не се знае.
За тоа со Wide - Angle камерата, ако збориме за копија тогаш и Huawei, и Google копирале ако е за тоа. Тоа не е измислица од поединец, туку Wide Angle камерите одамна постојат, и мислам дека редно е веќе во 2019 - та да бидат имплементирани на доста уреди. Samsung добро направи, бидејки само со Telephoto Lens е бескорисно, бидејки јас нема зумирани слики да сликам. По корисно ми е Wide - Angle Lens да има, а тоа и го има.
За тоа со ножот, знам дека збореа и им се "исмеваа" на Ејпл со тоа рекламите, ама мораа на нивните уреди да стават, бидејки гледаш сите одат напред, 2019 е, неможе со еден ист дисплеј се да се иде, мора да се смени. И затоа ќе има исечок, во форма на водена капка (како кај OnePlus 6T),ама тоа нема да биде до толку проблематично.
За тоа што пишав RIP Xiaomi, јас според мене мислам така. Бидејки овие уреди се стремат директно кон Redmi серијата. Кај Xiaomi ми се допаѓа цената, софтверот им е океј, само што не ми прија тоа што има доста bloatware и реклами насекаде, иначе тие си се топ. Е сега за таа цена што нуди некој друг како Samsung, зошто да не. Секако дека подобар софтвер имаат од ова кинезите, и плус нема реклами.
За тоа дали вистински ќе биде RIP Xiaomi, останува да видиме ако Samsung се потрудат оваа година да направат нешто солидно за евтина цена.
Fingers Crossed.
Самсунг и камера, тоа е исто како да живееш во виртуелен свет, во кој одредуваш колку убав и мазен да бидеш. Алооооооо, не бегајте и не застрaнувајте, едно е реалност а друго имагинарност, но тренди е да се лажеме едни со други преку слики и видеа. Тревата е трет степен зелено ( кога циганот го прашале да наброи три нијанси на зелено, одговорил, зелено, премногу зелено и и ПМ зелено), е тоа е Самсунг и неговата камера. Тоа што го прикажува камерата ни човечко око не може да го прими, а сликите се за луѓе, а не за имагинарна реалност. Во мода е лажни слики и лагата е вистина, на така прикажана "реалност". Демек јас на 2-ве табли јајца, со моите години, немам брчки и толку сум личен, што сам во себе се заљубуем, ајде моли те не тресите глупости.
Моментално најдобра low light слика ваѓаат али ајде, добар коментар.Зошто сеуште Самсунг не може да извади подобра ноќна слика од конкурентите?
Веќе со години не сакаат да ја подобрат камерата за сликање навечер...![]()
wa
Моментално најдобра low light слика ваѓаат али ајде, добар коментар.![]()
Pixel и Apple го уништуваат Samsung со нивното HDR+ преку ден за dynamic range, али за low light lens-от од Samsung е супериорен.Од Huawei и Apple имаат послаба слика навечер. Тоа ми беше и зборот горе. Изгледа не сме се разбрале.
Не се чека по 10-30 секунди за една слика?Најтмод на Пискел/Хаувеј не е подобар од Самсунг?
Што кажа сега? Со ставен Night Sight од pixel3 на мојов ноте9 апсолутна ноќ мислиш дење е.... незнам освен пикселот софтверски кој ја пегла дали има подобар?Зошто сеуште Самсунг не може да извади подобра ноќна слика од конкурентите?
Веќе со години не сакаат да ја подобрат камерата за сликање навечер...![]()
Дефинитивно е многу долго, со NightSight го палам и чекаш 5 секудни Steady hold и чекаш уште 5 секунди HDR+ proccessing, а со сток камерата секако сликата не е доволно светла али барем ја вади во дел од секундаНе се чека по 10-30 секунди за една слика?
Доваѓа со С10 и потоа со апдејт за постарите, и не им требало до сега пошто биле одлични сликите, додека Google didnt raised the stakes со NightSightА тоа има врска со квалитетот на финалната слика или?
Не смее да се ПОМИСЛИ да се правда Самсунг што не вметнува Night Sight и ги молзе своите корисници за нови уреди постојано.
Епа со ноте9 излесе Супер слоу мо, сега го има и на С8Ај да видиме дали ќе дојде бар на с9/н9.
Да видам да не верувам. Молзачите да почастат нешто.
Бесплатна достава
SPEAKERS BLUETOOTH JBL FLIP 6 (12 hours playtime), IPX67 waterproof, 20W, GREEN
8.980,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3m v2.1 4K (60Hz) with Ethernet Secomp, 11.99.5682-10
260,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI G27i (2026), 1920x1080, IPS, 200Hz, Freesync Premium, HDR400, HDMI, DP, Black, P27FDA-RGGL
7.830,00 ден
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден