Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Па ако видат дека е од вејп шоп, да не е со никотин (ако се погоди некој што толку се разбира, како ќе се објасниш).

А и за се` што е поголема количина може да побараат. Демек да ти е за препродавање, па мора да увезеш преку фирма.

Само претпоставка, ама од човек што се изгорел. :hay: Тогаш месец дена ми ги држеа, ни напред ни назад. Има уште многу повеќе за кажување од тоа што го напишав таму.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Вака по твое какви се шансите да поминам само со царина? Или да им пишам меил да гибпрашам може е подобро?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Кого да прашаш? Царина? Не одговараат на мејлови. Ако толку си запнал, јави се на телефон, ама не кажувај дека ти е за цигари, кажи дека ти е за колачи правење.

Што не земеш да пробаш од Интер-Хем или од Виола, може ќе ти се погоди.

Мислам дека нема шанси да не платиш ДДВ+царина (на 60 и нешто евра колку што фаќа сосе шипинг), а за нешто повеќе не можам да знам... Веројатно шансите се мали, ама ако се случи, џабе ти е што се мали.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Тој што го има во зегин Sensilis е многу добро ВГ. 50мл е околу 75ден. Иде во 75мл стаклено темно шише. Тој од виола мириса на хемија. Толку сум информиран за кај нас, зааборавив. И тој амбрела што го имаат. ВГ то нивно не ми се допаѓа а ПГ то е добро, ова го кажувам според мое мислење и вкус.
Кого да прашаш? Царина? Не одговараат на мејлови. Ако толку си запнал, јави се на телефон, ама не кажувај дека ти е за цигари, кажи дека ти е за колачи правење.

Што не земеш да пробаш од Интер-Хем или од Виола, може ќе ти се погоди.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Здравствено се добри ?
Кај не отишло ќе ризикувам 100 милилитри од виола :)
Инаку да царина и ддв ми се во планда платам. Да пробам прво со фитофарм и виола.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@bicikle во Виола немој зошто мирисс на хемија то е некое вг ама не е за вејп. Само Сенсилис од зегин.
Здравствено се добри ?
Кај не отишло ќе ризикувам 100 милилитри од виола :)
Инаку да царина и ддв ми се во планда платам. Да пробам прво со фитофарм и виола.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Кој е тој фитофарм? Некој нов? Ај, кога-тогаш ќе најдеме некој inside man во фармацевтскиве куќи и ќе растуриме. :hay:

Мене баш тој од Зегин ми смрдеше неописливо, но беше без етикета, односно само црвена етикета со полиња за пишување (на стаклено темно шише). Ама тоа беше одамна.

Реков „може ќе се погоди“ затоа што Интер-Хем и Виола (а веројатно и сите други) го увезуваат во буриња, па може ќе се погоди бурето (или цистерната) пред тоа да не превезувала некоја гадна хемикалија, па да нема мирис. Или да ги испрале бурето/цистерната. :hay: Затоа треба почесто пробување. :hay:

Здравствено се добри, освен ако цистерната не превезувала ацетон пред тоа. :hay: По моја рачуница, ако овие ВГ-а се 95% чистота (наспроти 99,5 што е најчистиот и препорачан за вејпање), а вејпањето е 95% подобро од аналогните, разликата е... Хмм, како се пресметуваше 4,5% од 5%? :hay: (се зезам)

Saso PC

hello world
5 април 2018
169
79
Здраво и тука.
Нов сум. :)
Имам некое искуство со електронскиве па би сакал да понудам мислење за неколку атомизери кои ги имам пробано, доколку некого го интересира се разбира.

Ares RTA - Innokin - моментално
Digiflavor Siren 2
kayfun mini v3 clone
TRON-S Atomizer - Joyetech
ProCore Remix - Joyetech

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
Здраво и тука.
Имам некое искуство со електронскиве па би сакал да понудам мислење за неколку атомизери кои ги имам пробано, доколку некого го интересира се разбира.

Digiflavor Siren 2
kayfun mini v3 clone
ProCore Remix - Joyetech

@Saso PC Добредојде

Секоја рецензија на атомизер/кит/мод е добре дојдена, посебно за почетници и некој што сака да прочита искуство на други пред да купи, да, има колку сакаш ревјуа на интернет/јутуб али искрено мене дупло повеќе ми фаќа место од “наши“.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Здраво и тука.

Digiflavor Siren 2
kayfun mini v3 clone
ProCore Remix - Joyetech
Добро дојде!
Е сега едно прашање околу опрема. Дали имаш Мод и каков,и дали имаш некој од стомизерите што ги пиша

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Здраво и тука.

Digiflavor Siren 2

Добредојде!

Вториот би требало да го имам за две-три недели. А првиот подолго време го меркам.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@MikickoHC
Имам Joyetech eVic 80w мод кој го користам со ARES.
За по дома TRON-S Atomizer - Joyetech x 2 еден кај колега на користење.
Што да кажам, имаш солидна опрема. Сега што совет би сакал ти? Сакаш нешто да се подновиш? Или? Тука сме за секого во фамилијава. Еве и ти се придружи..

Nik

hello world
4 април 2018
86
65
@Metuzalem Фала ти многу за секој одговор..Гледам има ВГ / ПГ кај нас у умрела а за вкусови на флејворарт се прилично скапи за 10мл а овие на умрела и не знам баш дали ќе бидат добри па одлучив да земам од Аромаши..

Некој искуство со аромаши / Најдобри вкусови (Овошни) , за колку време стигаат(дали стигаат) итн..

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Nick192 Од Аромаши сигурно стига, со тракинг бројче е. Најчесто патува од 1 до 3 недели.

Ич не ги знам овошните од Инавера, повеќе се познати по тутунските (или пак овошните не се многу познати/експлоатирани во Америка, односно попознати се нивните и повеќе ги читаме по форуми). Еве нешто, појма немам дали е точно (а и сето ова е субјективно, нема да најдеш двајца луѓе со ист вкус).

Се разбира, избираш меѓу овие, овие и овие.

• ми се допаѓа
Реакции: Nik

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Ацетонот е здрав :)
Гуру Метузалем озбилен си за фитофарм? Македонска фирма е од поодамна. Инаку е могу погуст него тој на виола( Мики зедов пред да пишиш)
Инаку што знам овај од фитофам ама баш на ништо не мириса. Подоцна ќе го пробам и тој од виола.
Инаку мислев дали се структурно исти, ама чим сте здрави живи се. Да не е ептен дот.4(за коли глицерин) :)
Тој од фитофарм го зедов во бисер-аптека бисер до Круг.

28 јануари 2017
2.050
4.706
Ресен
@Metuzalem Фала ти многу за секој одговор..Гледам има ВГ / ПГ кај нас у умрела а за вкусови на флејворарт се прилично скапи за 10мл а овие на умрела и не знам баш дали ќе бидат добри па одлучив да земам од Аромаши..

Некој искуство со аромаши / Најдобри вкусови (Овошни) , за колку време стигаат(дали стигаат) итн..

7-10 дена им треба да стигнат а од овошните најдобри ти се вака:
Ананас (не Raw), Питаја, Кактус, Лубеница, Цреши (Cherries), Грозје, Малина (не шиша), Ванила Шиша, Јагода Шиша, Боровинка Шиша.

Последна промена:

Nik

hello world
4 април 2018
86
65
@Metuzalem @Sharlovski
Фала ви за одговорите,кога ќе стигне се што порачав ке се потрудам да направам некоја "рецензија" па можеби ќе помогне на некој
Имајте убав ден :):)

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром

@Nick192
Mоментално бугарот ја проширил палетата и со оне шот концентрати и има избор
thechosenfew.eu
За 10дена најкасно ги имаш

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Иначе ако е за 2-3 ароми не се исплати да чекаш појди си до умрела.

• ми се допаѓа
Реакции: Nik

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.298
Скопје
Само еден месец сум во вејпањето и до сега успеав да пробам 7-8 ароми. Покрај стандардните RY5, SCamel и 555 топло би ја препорачал и Forest Fruit (од @Sharlovski ). Што е, од кој производител е каква е, поточно ќе каже он ама вкусот е одличен. Убава свежа арома, малку киселка, најизразена е нијансата на јагода (ми направи проблем, жена ми ме натера да и купувам јагоди, ми вика 3 дена нешто на јагоди ми мириса :) ) ама не толку јака според мене (на вејпање) убав микс на шумско овошје!

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно